بناهای تاریخی شیراز – بخش دوم
شیراز یکی از شهرهای قدیمی ایران است و میتوان آن را از برترین شهرهای گردشگرپذیر کشور عزیزمان ایران دانست. شیراز پر از جاذبه های تاریخی، طبیعی و ادبی است و برای هر سلیقهای چیزی برای سرگرمی دارد. مردم این شهر نیز مهماننواز بوده و با روی باز از گردشگران پذیرایی میکنند.
در مطالب قبل در خصوص هتل ها، باغ ها و برخی از بناهای تاریخی شیراز صحبت شده است؛ با وبلاگ اقامت ۲۴ در معرفی دیگر بناهای تاریخی این شهر همراه باشید.
فهرست این مطلب
سرای مشیر یا سرای هنر
در کنار بازار وکیل، سرای فوقالعاده زیبایی وجود دارد، پر از کاشیکاریهای نفیس و ریزهکاریهای چوبی با شیشههای رنگارنگ که به سرای «مشیر» معروف است. مرحوم میرزا ابوالحسن مشیرالملک، بانی این سرای زیبا بوده است. در سال ۱۳۴۸ با تعمیر و مرمتی که روی این بنا انجام شد، این اثر تاریخی جان تازه ی گرفت. اکنون چایخانه ای در حوضخانه بینظیر این سرا وجود دارد که کاشیکاری و مقرنسکاری عجیبی داشته و هنرهای دستی و محلی فارس نیز در اطاقهای سرا نمایش داده میشود، به همین دلیل این مکان به نام «سرای هنر» نیز معروف است.
موزه تاریخی زینت الملک
خانه زینت الملک یا زینت الملوک یکی از آثار تاریخی و معماری دوره قاجار است که ساخت آن حدود ۱۲ سال به طول انجامیده است. سقف بیشتر اتاق های این خانه چوبی بوده که با تصاویر گوناگونی از حیوانات، پرندگان و گل و بوته تزئین شده است. این خانه به فاصله یک کوچه از باغ قوام قرار داشته و البته به وسیله راهی زیرزمینی به عمارت اصلی باغ قوام متصل می شود و در واقع این بنا محرمخانه و اندرونی باغ قوام به حساب می آمده است.
در داخل این خانه مجسمه های مومی از مشاهیر و گذشته شیراز وجود دارد که نمی توان آنهارا ندیده گرفت. سیاوش آریا، پژوهش گر تاریخ و فرهنگ ایران و همچنین فعال میراث فرهنگی بر این باور است که این خانه تاریخی توانایی ثبت در فهرست سازمان جهانی یونسکو را دارد.
مجموعه پاسارگاد
مجموعه تاریخی پاسارگاد یکی از آثار بر جای مانده از دوران هخامنشی است که در منطقه پاسارگاد استان فارس واقع شده است. این مجموعه که هفتمین اثر ثبت شده کشور در فهرست آثار میراث جهانی است، در سال ۵۵۰ پیش از میلاد در دوران هخامنشیان بنا نهاده شد.
مجموعه تاریخی پاسارگاد که به فرمان کوروش هخامنشی بنا شده، شامل آرامگاه کوروش، کاخ انسان بالدار، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی و بنای معروف به تخت سلیمان است.
تخت جمشید (پرسپولیس)
تخت جمشید به دستور داریوش اول، سومین شاه سلسله هخامنشی ساخته شد، اما تا زمان مرگ او این بنا به اتمام نرسیده بود و ساخت و سازها در دوره جانشینان او یعنی خشایارشا و اردشیر اول نیز ادامه پیدا کرد.
البته عملیات ساختمانی در تخت جمشید تا پایان دوره هخامنشی تمام نشد ولی اصل ساخت بنایی که در حال حاضر موجود است در زمان همین سه پادشاه انجام شده و به همین دلیل در محوطه تخت جمشید بقایای بناهای نیمه کاره به چشم می خورد. یکی از این بناها دروازه بزرگی است که در ضلع شمال شرقی مجموعه قرار دارد.
برای آشنایی بیشتر با این اثر جاودانه دوران هخامنشین پیشنهاد می کنیم تا مطلب ” تخت جمشید نماد شکوه و عظمت ایران ” را در وبلاگ اقامت ۲۴ مطالعه کنید.
منبع : وبلاگ اقامت ۲۴