» جاذبه های گردشگری فارس » جاذبه های گردشگری شیراز » بناهای تاریخی شیراز – بخش اول
مسجد نصیرالملک
جاذبه های گردشگری شیراز - جاهای دیدنی شیراز

بناهای تاریخی شیراز – بخش اول

۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ 11۰12,490

شیراز شهر راز است و در بهار و ماه اردیبهشت، به معنای واقعی کلمه، بهشتی می‌شود. شیراز شهر شعر است و در هر وجب آن، حال‌و هوای شعرهای حافظ و سعدی پیچیده و این زیبایی ها در کنار دیگر زیبایی های این شهر، آن را به یکی از بهترین شهرها برای سفر بدل ساخته است.

در مطالب قبلی وبلاگ اقامت ۲۴ ، هتل های شیراز و همچنین باغ های این شهر را برای شما معرفی کردیم؛ این بار در این مطلب قصد داریم تا به سراغ بناهای تاریخی و دیدنی آن رفته تا اگر قصد سفر به شیراز را دارید، هیچ کدام از جاذبه های گردشگری شیراز را از دست نداده و از سفر خود بهترین استفاده و لذت را ببرید.

 سفر به شیراز

ارگ کریمخانی

در مرکز شهر شیراز ساختمان چهار گوشی که روی بدنه بیرونی دیوارها و چهار برج آن نقش و نگارهایی ساده و زیبا به وسیله آجر به ارتفاع حدودا ۱۵ متر دیده می شود، نظر هر بیننده ای را نسبت به حکومت پرعظمت کریم خان تغییر می دهد. در این ساختمان که ارگ کریمخان نامیده می شود، خانواده زند زندگی می کردند. قلعه چهار برج دارد که ارتفاع برج ها از دیوار قلعه بیشتر است. در سمت غربی حیاط، تالار اصلی ارگ و منزل رسمی و استراحتگاه کریم خان زند قرار داشته است.

ارگ کریمخانی

حافظیه

خواجه شمس الدین محمد شیرازی، غزل سرای بزرگ، متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب و ترجمان الاسرار، در آغاز سده هشتم هجری در شیراز متولد و در سال ۷۹۲ ه. ق. در شیراز درگذشت. حافظ ،قرآن را بنابر گفته خود، بر چهارده روایت، از بر بوده و از این رو حافظ خوانده شده است. وی علاوه بر جایگاه بسیار والایی که در شعر فارسی داشته، جایگاه بالایی نیز در زمینه ادبیات عرب دارد. این مکان به یکی از اصلی ترین جاذبه های تفریحی و توریستی در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازه قرآن معروف بوده که هم اهالی و هم مسافران ساعات خوشی را آنجا تجربه می کنند.

حافظیه

آرامگاه سعدی

سعدیه، یا مزار سعدی شیرازی به عنوان یکی از جاذبه‌های شهر شیراز در طول تاریخ مورد توجه هنر دوستان و اهالی ادب بوده است. این محل که در حال حاضر مزار سعدی است در گذشته خانقاه و محل عبادت‌های او و یارانش بوده و این را می‌توان از قبرهای متعددی که در کنار مزار او وجود دارد ثابت کرد. این بنای زیبا که تلفیقی است از هنر معماری قدیم و جدید، به زیبایی هرچه تمام‌تر در میان باغی باصفا میزبان مسافران و گردشگرانی است که با دیدن این همه زیبایی و آرامش، ساعتی در این مکان توقف می‌کنند. یکی از جاذبه‌های این محل حوض ماهی است که نزدیک مزار شیخ قرار دارد و آب آن از چشمه‌ای تامین می‌شود که از زیر بنا می‌جوشد.

آرامگاه سعدی

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیر الملک از نظر کاشیکاری و مقرنس کاری از زیباترین مساجد ایران است. مسجد دارای صحن وسیعی بوده که در سمت شمال آن قرار دارد. در ورودی دارای طاق نمایی بزرگ است که سقف آن با کاشی‌های رنگارنگ مزین گشته است.مسجد دارای دو شبستان شرقی و غربی است. این مسجد واقعا زیبا و چشم نواز بوده و توصیه می شود اگر به شیراز سفر کردید، دیدن این مسجد فوق العاده زیبا را از دست نداده و از تماشای آن لذت ببرید.

مسجد نصیرالملک

موزه پارس

موزه پارس موزه‌ای در باغ نظر شیراز است که در آن اشیایی از دوران قبل و بعد از اسلام نگهداری می‌شود. این موزه در سال ۱۳۱۵ خورشیدی بنا شد که در آن آرامگاه کریم خان زند قرار دارد. این موزه به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

موزه پارس

حمام وکیل

حمام وکیل در بین حمام های تاریخی شیراز از معروفیت بیشتری برخوردار بوده و نمونه کاملی از پیشرفت معماری حمام در دوره زندیه است. این حمام دارای فضاهایی مانند رختکن، گرم خانه، خزینه و بخش شاه نشین است که گفته می شود تنها شخص شاه یا شاید دیگر بزرگان از آن استفاده می‌کردند. سربینه حمام به شکل هشت ضلعی بوده و هشت ستون رنگی، سقف گنبدی بنا را نگه داشته اند. این سقف به سبب تصویری آهک بری که بر روی آن نقش بسته، بسیار معروف است و بازدید کنندگان را مجبور می کند کمی سر به هوا حرکت کنند.

حمام وکیل

معراج پیامبر، شمایل حضرت علی(ع) و ذوالفقار، دیدار شیرین و فرهاد و دیدار بیژن و منیژه، از صحنه هایی است که بر سقف، نقش بسته است. حمام وکیل در سالیان اخیر به رستوران تبدیل شده، اما چون این کاربری در شان چنین حمامی نبود و دچار آسیب دیدگی هایی شد، آن را به موزه مردم شناسی تبدیل کردند که در آن می توان با فرهنگ و آداب و رسوم مردم استان فارس، به ویژه شیرازی ها آشنا شد.

نارنجستان قوام

باغ موزه نارنجستان قوام با عمارتی بزرگ، زیبا و با شکوه یکی از زیباترین موزه های شیراز می باشد. معماری بی نظیر بنای این موزه که متعلق به دوره قاجار است، شامل آینه کاری، گچ بری، آجرکاری، منبت کاری و نقاشی های سنتی دوره قاجار می باشد که آن را به یکی از اماکن محبوب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است. در این موزه آثار باستانی مربوط به زمانهای مختلف که در شیراز کشف شده اند، در معرض نمایش قرار گرفته است.

موزه نارنجستان قوام شیراز 1

باغ ارم

این باغ که ساخت آن به دوره سلجوقی بازمی‌گردد، در خیابان ارم شیراز، نزدیک به میدان ارم قرار دارد و ساختمان عمارت آن از سه طبقه با پشت‌بام شیروانی تشکیل شده است و از گچبری تا نقاشی، حجاری، پنجره‌های مشبک آهنی، منبت‌کاری و کاشی‌کاری در تزیینات آن به چشم می‌خورد. گذرگاه وسط باغ، یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این مجموعه است که در دو طرف آن درختان سرو خودنمایی می‌کنند و سرو بلندی با بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت وجود دارد که با ۳۵ متر ارتفاع، عنوان بلندترین سرو شیراز را با خود یدک می‌کشد.

IMG 2220

در مطلب ” بناهای تاریخی شیراز – بخش دوم ” می توانید با دیگر بناهای تاریخی این شهر آشنا شوید.

منبع : وبلاگ اقامت ۲۴

۴.۶/۵ - (۴۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×