هتل عباسی اصفهان، اقامتی مجلل در قلب تاریخ کهن ایران
اصفهان یکی از شهر های بزرگ و پر جمعیت ایران است و به دلیل اینکه در دوره های مختلف تاریخ ایران، مرکز حکومت های بسیاری بوده، رونق خوبی داشته و همچنین سبب شده تا عمارت ها و ساختمان های زیبایی در این شهر به یادگار بمانند.
وجود همین تاریخ کهن، اصفهان را به یکی از شهر های گردشگری کشور بدل ساخته و همه روزه و در تمام ایام سال، مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بسیاری به این شهر سفر می کنند. حضور گردشگران بسیار در اصفهان باعث رونق صنعت هتل داری این شهر نیز بوده است تا جایی که با نگاهی به لیست هتل های این شهر، میتوان فراوانی این مجموعه های اقامتی را در این شهر مشاهده کرد.
با وبلاگ اقامت ۲۴ در معرفی یکی از قدیمی ترین و در عین حال، زیبا ترین هتل های جهان، در اصفهان همراه باشید.
با شکوفایی اقتصاد ایران در عصر صفوی، ساختن بناهای عظیم و سودمند همچون بازار، مدرسه، پل، سد، آب انبار، مسجد و برج کبوتر رواج یافت، اما شاخص ترین بناهای آن دوره مجموعه کاروانسراهاست. از کاروانسراها علاوه بر اقامت کاروانیان و بازرگانان، به عنوان فضایی برای نگهداری کالا و مبادلات بازرگانی هم استفاده می شد.
یکی از این کاروانسراها در اصفهان که امروزه به تنها هتل ۵ ستاره این شهر بدل شده، مهمانسرای شاه عباسی یا همان هتل عباسی است. مهمانسرای عباسی اصفهان با ۳۲۰ سال قدمت تاریخی، در سال های حکومت آخرین پادشاه صفوی یعنی شاه سلطان حسین ساخته شد.
شاه سلطان حسین، این مجموعه را به مادرش پیشکش کرد، از این رو این مکان به کاروانسرای مادرشاه مشهور شد. مادر شاه سلطان حسین هم کاروانسرا را وقف مدرسه چهارباغ کرد که عواید آن برای نگهداری از مدرسه و معاش طلاب استفاده شود.
سادگی و در عین حال زیبایی کاروانسرای مادرشاه با فضایی دلگشا و آرام، شکوه و زیبایی میدان نقش جهان را به یاد می آورد.
این کاروانسرا در دو طبقه و صحن وسیع ساخته شده که از میان آن نهر فرشادی می گذرد و هنوز وضع بنا مستحکم و فضای آن هر بیننده ای را حیران می کند.
پس از حمله افغان ها به اصفهان در سال ۱۱۳۴ هجری قمری و انقراض دولت صفوی، این کاروانسرا آسیب زیادی دید ولی در زمان ظل السلطان حاکم وقت قاجار در اصفهان، این بنا بازسازی و برای استقرار سواره نظام سربازان وی از آن استفاده شد.
تا سال ۱۳۰۲ هجری، این محل کاربری نظامی داشت و سپس به عنوان انبار قند و شکر از آن استفاده شد. بین سال های ۱۳۱۰ تا ۱۳۳۰ در نزاعی که بین طلاب مدرسه چهارباغ و آقای پاقلعه ای در گرفت، موقوفه مدرسه به تملک سیدالعراقین درآمد و بعد از آن یکی از تجار اصفهان به نام مثقالی با ارایه اسناد جعلی، ادعای مالکیت کاروانسرا را مطرح کرد. مدت ها عدلیه اصفهان و تهران گرفتار کشمکش ها بودند تا اینکه بالاخره عدلیه رای موقوفه بودن کاروانسرا را صادر کرد.
در سال ۱۳۳۶ شمسی دولت وقت تصمیم گرفت تا با توجه به افزایش سفر جهانگردان و گردشگران خارجی به اصفهان و نبود امکانات اقامتی مناسب در این شهر، این کاروانسرا را به یک هتل بین المللی تبدیل کند.
مهمانسرای عباسی با ۲۳۱ اتاق، سوئیت و آپارتمان که مطابق با استانداردهای بین المللی ساخته شده اند، سالانه پذیرای هزاران مهمان و گردشگر داخلی و خارجی از اقصی نقاط جهان و همچنین دهها هیات از میهمانان عالی رتبه سیاسی و شخصیت های بین المللی است. در ۴۰ سال گذشته بیش از ۱۵۰ شخصیت مطرح جهان در این هتل اقامت داشتند که قرار است مجموعه این اطلاعات به صورت کتاب منتشر شود.
از بخش های قابل توجه این مهمانسرا، رستوران ها و تالارهای متعدد آن است که هر یک به نام یکی از بناهای مشهور اصفهان نامگذاری و تزئینات هر یک شبیه به آن اثر انتخاب شده است.تالارهای چهل ستون، عالی قاپو، زرین، نقش جهان و فیروزه از جمله تالارهای پذیرایی این مهمانسرا هستند.
سوئیت های این هتل به سبک معماری صفوی و قاجار با فضایی رویایی، مقرنس های زیبا، دیوارنگاری و مذهب است که معماری عصر خود را برای مهمانان تداعی می کند.
رستوران و محیط باز و چشم انداز به گونه ای است که میهمانان می توانند علاوه بر استفاده از امکانات رستوران، از بام مهمانسرا، شهر زیبای اصفهان و بناهای باشکوه آن را نظاره کنند.
چایخانه سنتی مهمانسرا واقع در ضلع شمالی باغ، به عنوان نخستین چایخانه سنتی جهان به شمار می رود. همچنین موزه دایمی قرآن های خطی مهمانسرا از باارزش ترین و دیدنی ترین بخش های این مجموعه است.
این مهمانسرا به دلیل دارا بودن تالارهای متعدد همه ساله برگزار کننده صدها همایش علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و بین المللی است.
منبع : وبلاگ اقامت ۲۴