باغ موزه هنر ایرانی تهران، مجموعه ای از آثار هنری تماشایی
باغ موزه هنر ایرانی تهران یکی از جاهای دیدنی بسیار جذاب پایتخت میباشد که در منطقه الهیه واقع شده است. این باغ زیبا از درختانی کهنسال و عمارتی قدیمی در آن قرار گرفته، دارای بخشهای مختلفی است. در این باغ موزه ماکتهای هنرمندانهای از اماکن و جاذبههای گردشگری مشهور ایران به همراه مجسمهها و آثار هنری هنرمندان مختلف در معرض نمایش قرار گرفتهاند. فضای سرسبز و دلنشین و دیدنیهای شگفت انگیز سبب شده باغ موزه هنر ایرانی تهران مورد بازدید بسیاری از گردشگران قرار گیرد و یکی از زیباترین جاهای دیدنی تهران لقب بگیرد.
اگر شما هم قصد دارید در سفر به پایتخت از این باغ موزه جذاب بازدید کنید، پیشنهاد میکنیم پس از رزرو هتل تهران برای آشنایی بیشتر و کسب اطلاعات لازم، با ما همراه باشید تا به معرفی باغ موزه هنر ایرانی بپردازیم.
فهرست این مطلب
تاریخچه باغ موزه هنر ایرانی تهران
باغ موزه هنر ایرانی تهران یکی از یادگارهای دوران پهلوی اول محسوب میشود. این باغ در سال ۱۳۱۰ ساخته شده و متعلق به همسر یکی از فرماندهان ارتش به نام سپهبد امیر احمدی بود. این باغ زیبا تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان محل زندگی، استراحتگاه و تفرجگاه سپهبد و همسرش شناخته میشد اما بعد از انقلاب در اختیار خانه سینما قرار گرفت.
در دهه ۸۰ تصمیم گرفته شد این باغ زیبا به مکانی عمومی تبدیل شود، از این رو مساحت باغ موزه هنر ایرانی تقریبا به اندازه یک هکتار در سال ۱۳۸۴ مورد بازسازی قرار گرفت. این بازسازی شامل تغییراتی در طرح و نقشه باغ بود و آب راهها، حوضچهها و بخشهای دیگری به آن اضافه شد. در نهایت در سال ۱۳۸۶ این مکان به عنوان باغ موزه هنر ایرانی فعالیت خود را آغاز نمود. اکنون رئیس باغ موزه هنر ایرانی، امیر عباس مفرد است و مالکیت این بنا متعلق به شهرداری است.
بخش های مختلف باغ موزه هنر ایرانی تهران
باغ موزه هنر ایرانی تهران علاوه بر درختان سرسبز و فضای دلنشین دارای بخشهای مختلف و دیدنیهای جذابی است. این بخشها به معرفی اماکن معروف گردشگری و آثار هنری در زمینههای مختلف میپردازند و علاقمندان میتوانند با بازدید از آنها اوقات خوش و لحظات به یادماندنی را تجربه کنند.
ماکت های اماکن دیدنی
اصلیترین دلیل محبوبیت این باغ موزه وجود ماکتهای زیبا و هنرمندانه از جاذبههای معروف کشور هستند. این ماکتها دارای طراحی جذاب و خیره کنندهای بوده و زیبایی باغ موزه هنر ایرانی را دوچندان نمودهاند. ماکتهای جذاب این باغ موزه در زمان پهلوی و برای جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی توسط هنرمندان ایتالیایی ساخته شدهاند. اما به مدت طولانی این ماکتها در انبار بوده و با تبدیل شدن باغ سپهبد به مکانی عمومی در معرض نمایش قرار گرفتند. بد نیست بدانید که پارک مینیاتوری مشهد و باغ راه ایرانی کیش (در لیست تجربه های خاص در کیش) هم با چنین کاربری مشابهی بازدید بسیار زیادی دارند.
این ماکتها جزو جذابترین کلکسیونهای ارزشمند کشورمان هستند که همچون نگینی در فضای سرسبز و تماشایی باغ میدرخشند. جنس تمام ماکتها از بتن آرمه بوده و با دقت و ظرافت خاصی ساخته شدهاند. برای تزئینات درب و پنجره ماکتها از رزین و پلی استر و برای رنگ آمیزی آنها از رنگ روغن استفاده شده است. از مهمترین ماکتهای باغ موزه هنر ایرانی تهران میتوان موارد زیر را نام برد:
- کاخ چهل ستون
- باغ فین کاشان
- برج گنبد قابوس
- نقش رستم
- قره کلیسا
- آرامگاه دانیال نبی
- گنبد سلطانیه
- بنای شمس العماره
- سی و سه پل
- برج آزادی
- کاروانسرای مهیار
- هشت بهشت
- برج میلاد
غرفه ها
یکی دیگر از بخشهای باغ موزه هنر ایرانی تهران غرفههای فروش هستند. در قسمتهایی از این باغ زیبا غرفههایی برای فروش زیورآلات، سفال، صنایع دستی، هنرهای چوبی، فرش و گلیم، کتاب، گل و سوغات ایرانی در نظر گرفته شده است. این غرفهها از جاذبههای باغ موزه هنر ایرانی محسوب میشوند که بسیار مورد استقبال گردشگران و بازدیدکنندگان قرار گرفته اند.
علاوه بر این غرفهها یک کافی شاپ دنج و زیبا و با حال و هوای سنتی نیز در قسمتی از باغ واقع شده که مکانی مناسب برای استراحت و لذت بردن از محیط باصفا و دلنشین این موزه زیبا به شمار میرود.
نمایشگاه و کارگاه های هنری
نگارخانه پردیس باغ موزه هنر ایرانی همان عمارت مرکزی باغ است که به عنوان محل برگزاری نمایشگاه آثار هنری هنرمندان معاصر فعالیت دارد. در عمارت باغ موزه هنر ایرانی نمایشگاه تابلوهای عکاسی و نقاشی و آثار هنرهای تجسمی در دورههای مختلف به نمایش در میآیند. همچنین در باغ موزه هنر ایرانی نمایشگاههای دورهای عکس در فضای باز برگزار میشوند که طرفداران بسیاری دارند.
کارگاه هنری مختلف از دیگر دیدنیها و جذابیتهای باغ موزه هنر ایرانی در تهران به شمار میروند. در این کارگاهها دورههای آموزشی متنوعی مانند نگارگری، خوشنویسی، نقاشی، حافظ شناسی، مولانا شناسی، عکاسی و … برگزار میشوند.
مجسمه های هنرمندان معاصر ایرانی و خارجی
بخش دیگر باغ موزه هنر ایرانی تهران به نمایش مجسمههای هنرمندان و مجسمه سازان ایرانی و خارجی اختصاص یافته است. در سال ۱۳۸۴ ایده برگزاری نخستین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران در این باغ موزه توسط دکتر محمد حسین حلیمی مطرح شد. ثمره برگزاری این سمپوزیوم دریافت آثار هنرهای تجسمی بسیار زیبایی از هنرمندان داخلی و خارجی بود که برخی از آنها در این باغ موزه در معرض نمایش قرار دارند.
آثار مجسمه سازان مطرحی همچون شجاع الدین شهابی، جمشید مرادیان، حمیدرضا حکیمی، کامبیز صبری و هنرمندان هلندی و عراقی از مهمترین دیدنیهای باغ موزه هنر ایرانی محسوب میشوند.
باغ موزه هنر ایرانی تهران کجاست
باغ موزه هنر ایرانی در منطقه الهیه و خیابان دکتر حسابی واقع شده است. برای دسترسی به آن باید به میدان تجریش رفته و از آنجا از طریق خیابان شهید دربندی خود را به خیابان دکتر حسابی برسانید. برای رفتن به این مجموعه میتوانید از خودرو شخصی و یا وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید.
اگر از خودرو شخصی استفاده میکنید برای دسترسی به باغ موزه هنر ایرانی بهتر است وارد خیابان ولیعصر شده و به پارک وی بروید. بعد از عبور از پارک وی و رسیدن به خیابان فرشته میتوانید ماشین را در جای پارک مناسبی در خیابان بوسنی و هرزه گوین پارک کنید. البته با توجه به ترافیک پایتخت سریعترین راه دسترسی به باغ موزه هنر ایرانی استفاده از خط یک مترو است. سوار خط یک مترو شده و در میدان تجریش پیاده شوید. از آنجا میتوانید با استفاده از تاکسیهای خطی و یا پیاده روی ۲۰ دقیقه ای خود را به باغ موزه برسانید.
هتل های نزدیک باغ موزه هنر ایرانی تهران
اگر در سفر به تهران میخواهید در نزدیکی باغ موزه هنر ایرانی اقامت کنید تا دسترسی راحتی به آن داشته باشید چند گزینه پیش رو دارید. از نزدیکترین مراکز اقامتی به این باغ موزه برای رزرو هتل های تهران میتوان به هتل آپارتمان سپهر، هتل دیاموند، هتل بلوط و هتل پارسیان استقلال اشاره نمود.
سؤالات متداول
آدرس باغ موزه هنر ایرانی کجاست؟
بالاتر از پارک وی – خیابان فرشته -خیابان بوسنی هرزه گوین – سه راه پروفسور حسابی
ساعت بازدید باغ موزه هنر ایرانی چگونه است؟ چه روزها و ساعت هایی باز است؟
بازدید از این باغ موزه همه روزه بجز ایام وفات رسمی باز است. ساعت کاری در روزهای غیر تعطیل ۹ صبح تا ۱۰:۳۰ شب و در روزهای تعطیل ۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰ شب است.
قیمت بلیط ورودی باغ موزه هنر ایرانی چقدر است؟
برای ورود به این مجموعه اتباع ایرانی باید ۳۵۰۰ تومان پرداخت کنند. هزینه بازدید از سایر بخش ها نیز ۵۰۰۰ تومان است.
چه ماکت هایی برای بازدید در باغ موزه هنر ایرانی قرار دارند؟
ماکت های مینیاتوری از جاذبه های بسیار معروف ایران نظیر باغ فین کاشان، شمس العماره، کاخ چهل ستون، گنبد قابوس، نقش رستم، قره کلیسا، آرامگاه دانیال نبی، گنبد سلطانیه، سی و سه پل، برج آزادی، کاروانسرای مهیار، هشت بهشت و برج میلاد در باغ موزه هنر ایرانی قرار دارند.