راهنمای کوهنوردی در دارآباد
تهران

کوه دارآباد تهران کجاست؟ آموزش مسیر کوهنوردی و پیک نیک در کنار چشمه

18 اردیبهشت 1401 ۰16,472

کوه دارآباد تهران یکی از کوه هایی است که به عنوان مرکزی برای کوهنوردی و پیک نیک پایان هفته خانواده ها و جاهای دیدنی تهران مورد توجه قرار گرفته است. مسلما اگر به ورزش کوهنوردی علاقه مند باشید و چندین سال باشد که در این حرفه مشغول به ورزش باشید، نیازی به توصیه های ورزشی و کوهنوردی ندارید؛ اما در صورتی که یک فرد آماتور و مبتدی در این حرفه هستید، می توانید به ادامه این موضوع توجه کرده و از نکاتی که طی این مقاله ذکر می شود، در این زمینه استفاده کنید.

اولین چیزی که با شنیدن نام شهر تهران به ذهنمان می رسد، آلودگی بسیار زیاد و شلوغی عجیب و غریبش است و این در حالی است که همین شهر با داشتن جاهای دیدنی طبیعی، خوش آب و هوا، خوش منظره و تمیز خود همچون کوه دارآباد گردشگران و کوه پیمایان زیادی را هر ساله به خود جذب می کند.

کوه دارآباد که با نام دیگرش مونگچال نیز شناخته می شود، تقریبا از تمامی کوه های شهر تهران مثل کوه های شهربانو، ییلاق پنجعلی، نمه، میله سر، مرگ روح، لار، یال بلند، یزدگرد، میانکوه، یاش، نبردمان و لار معروف تر می باشد. ارتفاع کوه دارآباد تهران حدود ۳۱۶۷ متر یا ۱۳۹۰ پا است و چهارمین کوه بلند تهران به حساب می آید. با اقامت ۲۴ همراه باشید تا شما را با این کوه خوش آب و هوا، آرام و ساکت و به دور از هیاهوی پایتخت بیشتر آشنا کنیم.

بنر تبلیغاتی رزرو هتل های تهران با تخفیف

فهرست این مطلب

نام گذاری کوه دارآباد تهران

دار به معنای درخت و کلمه آباد به معنای آبادی است، بدین ترتیب معنی دارآباد منطقه پر دار و درخت می باشد. نام گذاری این کوه به زمان های بسیار قدیم بر می گردد. به علت وجود دو رودخانه  در این منطقه جنگلی سرسبز و پر درخت به وجود آمده بود که از همین رو این منطقه و کوه به دارآباد معروف شد. گفتنی است که رودخانه این کوه در ارتفاع خیلی بالایی واقع شده و به همین علت ارتفاع بلند ترین قسمت های رودخانه به ۳۰۰۰ متر هم می رسد.

کوه دارآباد تهران کجاست؟

کوه دارآباد در منطقه خوش آب و هوای منطقه یک تهران در کوهپایه های البرز قرار گرفته است. آدرس کوه دارآباد تهران در خیابان دارآباد، خیابان محبی واقع شده است. منطقه دارآباد از سمت غرب با آجودانیه، منطقه نیاوران و کاشانک، از سمت شرق با شهرک شهید محلاتی و شهرک نفت و از سمت جنوب با ازگل و اراج مجاورت دارد. همچنین این منطقه از قسمت شمالی با رشته کوه البرز و از جنوب با بزرگراه ارتش، بزرگراه امام علی (ع)، میدان شهدای ارتش و از سمت شرقی با بلوار مژدی و خیابان هاشمی و از سمت غربی با خیابان البرز، خیابان هفتم شرقی و خیابان سباری محدود شده است.

کوهنوردی در کوه دارآباد تهران

قله ها و اراضی دارآباد تهران

از مراتع و اراضی  منطقه داراباد تهران می توان به شهربانو کشک، تخت شاه، چپ دره، توپز بلند، بند چلچلا، سیر دورو، میردلو، پیازچال، عرق چینک، خوش چال بالا و خوش چال پایین، کمردگور، الش گا، کل نو، چال مگس، فراخ سینه، دراز لش، پهنه خرگوش نو و دره وزوا اشاره کرد. به جز قله دارآباد در این منطقه قلل سیاه بند  و عرق چین نیز وجود دارند. قله سیاه بند که ۳۳۲۰ متر ارتفاع دارد بین دو قله داراباد و توچال است و مسیر صعود این قله دست به سنگ دارد و نیازمند دقت بسیاری است. راه دیگری که برای دسترسی به این قله وجود دارد یال اوشان می باشد. قله عرق چین که ۲۷۸۰ متر ارتفاع دارد از طریق مسیر کوهپیمایی دارآباد یا پارک نیلوفر در کاشانک قابل صعود است.

چگونه به کوه دارآباد برویم؟

دسترسی به این کوه به سادگی به وسیله مترو، اتوبوس و یا خودروی شخصی از راه های زیادی امکان پذیر می باشد.

مترو

اگر رسیدن به کوه دارآباد تهران با مترو انتخاب شما است، ابتدا باید سوار مترو تجریش شوید، سپس بعد از رسیدن به تجریش سوار اتوبوس تجریش-دارآباد شوید و در ایستگاه دارآباد پیاده شوید. نزدیک ترین ایستگاه مترو به کوه دارآباد، ایستگاه اقدسیه می باشد. ایستگاه اقدسیه در سمت جنوبی دارآباد دسترسی به این کوه را به وسیله مترو مقدور می کند.

تاکسی

همچنین می توانید برای رفتن به کوه دارآباد تهران ابتدا به میدان تجریش بروید، سپس سوار ماشین های تاکسی شمیرانات شده و به شمیرانات بروید. سپس به سمت شرقی شمیرانات بروید و شروع به کوه پیمایی کنید. بعد به یک کافه کوهستانی می رسید و مسیر را ادامه می دهید تا به یال جنوبی کوه برسید. حالا از یال جنوبی به سمت شمال کوهنوردی کنید و در نهایت به کوه دارآباد تهران می رسید. البته این مسیر دشوار ترین مسیر رسیدن به کوه دار آباد و انتخاب کوهپیمایان است که حتی در مسیر رسیدن به کوه هم باید کوه پیمایی داشته باشید.

اتوبوس BRT

برای اینکه با اتوبوس های تند رو به کوه دارآباد بروید هم باید اول سوار خط تجریش شوید سپس خود را به میدان تجریش برسانید. بعد از پیاده شدن در ایستگاه میدان تجریش، سوار اتوبوس تجریش-دارآباد شوید و در ایستگاه پله در دارآباد پیاده شوید.

خودرو شخصی

اگر هم برای رفتن به کوه دارآباد می خواهید از خودروی شخصی استفاده کنید می توانید بعد از رسیدن به میدان تجریش، مسیر اتوبوس تجریش-دارآباد را بروید. مسیر دیگری که با استفاده از خودرو می توانید از آن برای رسیدن به کوه استفاده کنید از سمت جنوبی کوه می باشد. بزرگراه امام علی بهترین مسیری است که از سمت جنوب می توانید به کوه دارآباد برسید. مسیر بزرگراه صیاد شیرازی و بزرگراه ارتش نیز از انتخاب های خوبی برای رسیدن به کوه دارآباد تهران می باشد. البته باید بدانید که به دلیل استقبال گسترد مردم از این کوه معمولا جای پارک در اطراف کوه به سختی یافت می شود و بهتر است خودروی خود را در خیابان پور ابتهاج پارک کرده و تا رسیدن به کوه کمی پیاده روی کنید.

چگونه به کوه دارآباد برویم؟

مسیر کوهنوردی کوه دارآباد تهران

مسیر کوهنوردی دارآباد تهران یکی از بهترین مسیر های موجود در تهران برای کوهنوردی می باشد. مسیر دارآباد از قسمت کناری رودخانه تا ارتفاعات کوه دارآباد امتداد دارد و از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است. مسیر کوهنوردی دارآباد این حسن را دارد که مسیر های جداگانه با درجه سختی متفاوت برای تمامی افراد دارد. بعضی از مسیر های دارآباد برای طبیعت گردی و کوهنوردی مناسب است و برخی دیگر برای کوهنوردی سنگین مناسب است. در کل دارآباد سه مسیر کوهنوردی دارد.

مسیر اول کوهنوردی

از سمت چپ دره دارآباد شروع می شود و برای گردشگری خانوادگی مناسب می باشد. در این مسیر خبری از سینه کش های سنگین کوهپیمایی نیست و پاکوب بسیار مناسب و راحتی وجود دارد. همچنین در این مسیر امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی و توقفگاه های کوتاه مدت وجود دارد. این مسیر به عنوان یک طبیعت گردی نیم روزه همراه خانواده انتخاب مناسبی می باشد. یک مزیت دیگر این مسیر دسترسی آن به موزه حیات وحش دارآباد است که شما در کنار کوهنوردی می توانید سری به این جاذبه گردشگری نیز بزنید.

مسیر دوم کوهنوردی دارآباد

از دره دارآباد می گذرد و مناسب کوهنوردان حرفه ای تر می باشد. این مسیر در بخشی سنگلاخی بوده و فراز و فرود های بسیاری را دارد.

مسیر سوم کوهنوردی

از آبشار دارآباد که یکی از جاذبه های گردشگری منطقه است عبور می کند. این مسیر از قسمت راست دره آغاز می شود و در ابتدا شیبی تند دارد. عبور از این شیب تند واقعا دشوار است ولی ارزش رسیدن به دره دارآباد که بعد از عبور از شیب واقع شده است را دارد. در ادامه راه شیب کمتر می شود و درجه سختی کوهنوردی پایین تر می آید.

در ادامه مسیر رستوران اقا فرامرز واقع شده است که امکانات خوبی برای تجدید قوا دارد. با ادامه یافتن مسیر بعد از عبور از سربلند غلاک، چشمه جهان به چشم می خورد. این چشمه پرآب است و در کنار آن استخری پر آب نیز قرار دارد. در ادامه این مسیر زیبایی های طبیعی بسیاری وجود دارد که هر کدام در جای خود قاب به یاد ماندنی از طبیعت را در ذهن کوهنوردان ثبت می کنند.

بعد از چشمه جهان، آبشار دارآباد قرار گرفته است. ادامه مسیر بعد از آبشار دارآباد به اندازه ای سخت و دشوار است که فقط برای کوهنوردان حرفه ای امکان پذیر می باشد و اگر اهل کوهنوردی حرفه ای نیستید و اطلاعات کافی ندارید توصیه می کنیم از ادامه مسیر خودداری کنید.

مسیر کوهنوردی دارآباد روی نقشه

مسیر کوهنوردی دارآباد روی نقشه

قله کوه دارآباد تهران

ارتفاع قله دارآباد طبق منابع مختلف از ۳۱۵۰ تا ۳۲۰۲ متر ذکر شده است، ولی بیشترین تایید روی ۳۱۶۷ متر ارتفاع می باشد. برای رسیدن به قله داراباد چند مسیر وجود دارد که بهترین مسیر یال شن سیاه می باشد. مسیر یال شن سیاه از محله دارآباد شروع می شود و در مبدا یک پارکینگ قرار دارد. مسیر با یک پاکوب مشخص بالا می رود و به کافه سربند غلاک می رسد.

بعد از طی کردن مسافتی حدود ۵۰۰ متر مسیر صعود از پاکوب اصلی جدا می شود و در دل دره ای به شکل تراورس بالا می رود. این بخش ابتدای یال سیاه خواهد بود. بعد از طی کردن مسافتی روی یال قسمتی سنگی وجود دارد که مسیر از راست آن ادامه می یابد. سپس به یک جاده خاکی ماشین رو می رسید که با بریدن جاده خاکی به سمت دیگر جاده ادامه یال را خواهید دید. در این بخش شیب مسیر بیشتر می شود و سپس مسیر از نزدیکی سیم خاردار ها بالا می رود و به سمت راست اتاقک نگهبانی می رسد.

بعد از عبور کردن از کنار اتاقک نگهبانی با عبور از دو شیب دیگر بر روی خط الراس قرار می گیرید. در این قسمت خط الراسی نسبتا کم شیب تا قسمت زیر قله ادامه می یابد و در زیر قله بعد از طی کردن یک شیب به یک سطح کفی می رسید. بعد از پیمودن ۱۰۰ متر به قله دارآباد صعود خواهید کرد. در این قله دو جان پناه با ظرفیت ۱۲ نفری در دو طبقه وجود دارد. مسیر رفت و برگشت به قله داراباد حدود ۱۳ تا ۱۴ کیلومتر است و مسیر فوق دارای دست به سنگ نمی باشد. لازم به ذکر است که در فصل زمستان که کوه را برف می پوشاند، امکان گم شدن در راه، خصوصا در مسیر بازگشت وجود دارد. مسیر دیگری که برای رسیدن به قله داراباد وجود دارد فراخ سینه نام دارد، که مسیر دسترسی به خط الراس در این یال متفاوت است. در قسمت میانی این یال چشمه دراز لش واقع شده است.

سختی مسیر قله دارآباد از راه شن سیاه برای کوهنوردانی که تازه وارد دنیای کوهنوردی شده اند، قابل قبول می باشد. با وجود اینکه این مسیر دست به سنگ نیست ولی در بعضی قسمت های یال شیب به قدری تند می شود که صعود ر برای تازه واردان کمی دشوار می کند. از طرف دیگر پیمایش خط الراس دارآباد به توچال به علت داشتن پرتگاه های مرتفع و دست به سنگ عمده خصوصا در فصل زمستان به هیچ عنوان برای افراد تازه وارد توصیه نمی شود و برای افراد با تجربه کافی و آمادگی خوب هم دشوار می باشد.

بهترین زمان برای صعود به قله وقتی است که برف ها روی خط الراس کم باشد و باد در کمترین حد خود باشد. سرما و برف و باد زمستانی با وجود اینکه منظره ای زیبا و سپید در دل کوه ایجاد می کند ولی صعود را بسیار سخت  و طاقت فرسا می کند.  بنابراین بهتر است از صعود در این آب و هوا اجتناب کرده و با اصول ایمنی صعود کنید. همچنین صعود را بهتر است از صبح خیلی زود یا شبانه آغاز کنید زیرا با گرم شدن هوا و نبود چشمه آب در مسیر روی خط الراس صعود دشوار خواهد شد. صعود تا قله دارآباد به وسایل خاص و پیشرفته ای نیاز ندارد بر خلاف آن برای صعود زمستانه از خط الراس باید حتما کرامپون و طناب انفرادی و کلنگ همراه خود داشته باشید. البته لازم به ذکر است که آشنایی تمام افراد گروه با فنون دست به سنگ در زمستان ضروری است.

قله کوه دارآباد تهران

مسیر قله داراباد به توچال

بعد از صعود به قله دارآباد مسیر به سمت قله توچال ادامه می یابد. فاصله بین این دو قله حدود ۹ کیلومتر است. بعد از قله دارآباد شیب کمی افت پیدا می کند ولی بعد تیغه های راه شروع می شوند. در فصل های خشک و گرم سال درگیری فنی کمی انتظار می رود. بعد از رسیدن به قله سیاه بند فرودی ۱۵۰ متری در انتظارتان خواهد بود که به گردنه اصلی در زیر تیغه های اصلی دارآباد ختم می شود.

تیغه های اصلی دارآباد در این نقطه سه عدد هستند که در فصول خشک از پاکوب سمت راست عبور خواهید کرد. ولی در زمستان شرایط بسیار متفاوت است و باید از لبه تیغ به علت اجتناب از درگیر شدن در بهمن عبور کنید که این پیمایش به دقت زیادی نیاز دارد. بعد از اتمام تیغه ها شیبی ۲۰۰ متری وجود دارد که پس از آن به قله لزون خواهید رسید. از این نقطه تا قله توچال مسیری به طول ۳ کیلومتر و به ارتفاع ۴۰۰ متر طی خواهید رد که این مسیر غیر فنی است.

مسیر کوهنوردی کوه دارآباد تهران

اطلاعات بازدید کوه دارآباد

تلفن تماس کوه دارآباد تهران ثبت نشده است و شماره خاصی ندارد همچنین برای ورود به این کوه نیاز به خرید بلیط کوه دارآباد تهران نیست و ورودی کوه دارآباد تهران برای عموم رایگان است.  ساعت کاری کوه دارآباد تهران ۲۴ ساعته بوده و کوهپیمایی در آن در هر ساعتی از شبانه روز ممکن است.

مسیر کوهنوردی دارآباد از مسیر های سه گانه ذکر شه به طور کلی حدود ۲ تا ۵ ساعت زمان نیاز دارد ولی مسیر قله دارآباد برای کسانی که کوهنوردی در سطح نیمه حرفه ای دارند، بین ۴ تا ۶ ساعت زمان خواهد برد. صعود به این قله به افراد مبتدی هرگز توصیه نمی شود و صعود به آن نیاز به تجهیزات پیشرفته و کامل کوهنوردی دارد. بهترین زمان بازدید از این کوه بهار تا اوایل آبان ماه است زیرا در سایر ماه های سال برف سراسر کوه را می پوشاند.

اطلاعات بازدید کوه دارآباد

نکات مهم پیرامون کوهنوردی در دارآباد

بهتر است به برخی از نکات مهم که در خصوص کوهنوردی در کوه دارآباد لازم دارید، توجه کافی داشته باشید. این موارد می توانند هم به سلامت و ایمنی شما کمک بسیار زیادی کنند و هم می توانند سفر بسیار دلپذیرتری را برای شما به وجود بیاورند.

آموزش کوهنوردی

در صورتی که قصد صعود به قله کوه دارآباد را دارید، بهتر است ابتدا آموزش های لازم برای کوهنوردی را ببینید. این آموزش ها شامل بخش های مختلفی می شوند که می توان از جمله آن ها به گره زدن طناب، نقشه خوانی، چگونگی رفتار در شرایط سخت، نحوه مقابله با بیماری، چگونگی کوهنوردی، آشنایی با لباس و تجهیزات کوهنوردی و… اشاره کنیم.

پیدا کردن گروه و هم تیمی ها

مورد دوم در خصوص پیدا کردن یک تیم و هم گروهی های مناسب است که در کنار آن ها به سمت قله صعود کنید. فعالیت کوهنوردی می تواند بسیار سخت و طاقت فرسا شود و همین موضوع باعث می شود که اگر به تنهایی و به صورت انفرادی به این منطقه رفته باشید، دچار مشکل شوید.

فراهم کردن تجهیزات و تغذیه مناسب

مورد بعدی در خصوص فراهم کردن غذا و همچنین تجهیزات مناسبی است که باید حتما برای کوه دارآباد مدنظر قرار دهید. این تجهیزات می توانند شامل وسایل کوهنوردی، لباس کوهنوردی، کفش کوهنوردی و همچنین مواد خوراکی مقوی و کم حجم به همراه آب و… باشد. در صورتی که تجهیزات مناسب و غذای کافی را به همراه نداشته باشید، احتمالا دچار مشکلات زیادی در طول فعالیت کوهنوردی خود می شوید.

بررسی وضعیت هوا

پیش از آن که بخواهید به کوهنوردی بروید، لازم است تا حتما وضعیت آب و هوا را بررسی کرده و از خوب بودن هوا مطمئن باشید.

برنامه ریزی

برنامه ریزی کردن برای فعالیت کوهنوردی می تواند یکی از موارد مهمی باشد که حتما باید انجام دهید. این برنامه ریزی ها می توانند شامل جزئی ترین موارد تا کلی ترین و مهم ترین مولفه ها باشند. در صورتی که برنامه ریزی درستی نداشته باشید، به احتمال بسیار زیاد به مشکل برخورد کرده و نمی توانید به سادگی و به راحتی صعود خود به قله را انجام دهید.

پیاده روی در کوه داراباد تهران

نکات مهم پیرامون پیک نیک در کوه دارآباد

بهترین جا و مکان برای چادر زدن و کمپینگ در قله داراباد: معمولا برای طی خط الراس نیاز به برنامه ای با بیش از یک روز هستید و به یک اقامت شبانه در دل کوه نیاز خواهید داشت. رایج ترین جا برای کمپ کردن قبل از شروع خط الراس دارآباد در جانپناه روی قله دارآباد می باشد. همچنین می توانید در مسیر بازگشت از خط الراس از پناهگاه کلکچال نیز استفاده کنید. اگر می خواهید  که کل خط الراس تا قله نوچال را طی کنید امکان کمپینگ و چادر زدن در نزدیکی ایستگاه های تله کابین در فصل های معتدل و گرم وجود دارد. همچنین هتل توچال که در محل پیست اسکی و بر فراز خط الراس واقع شده است یکی از بهترین گزینه ها برای اقامت شبانه می باشد.

وسایل ضروری برای صعود کردن به خط الراس دارآباد تهران: وسایل مورد نیاز شامل کفش طبیعت گردی یا کوهنوردی ساقدار دارای آج مناسب در کف، کوله پشتی مناسب، کلاه نقاب دار و عینک آفتابی برای روز های گرم و آفتابی، تجهیزات زمستانه و لباس گرم در فصول سرد و برفی، دارو و لوازم شخصی، دوربین عکاسی، میوه، غذا، بطری آب، کیت امداد و بقای طبیعت گردی، پاوربانک برای گوشی و GPS با باطری اضافه می باشد.

علاوه بر افرادی که برای کوه نوردی به این منطقه می روند، خانواده ها و جمع های دوستانه بسیار زیادی نیز هستند که این منطقه را برای پیک نیک و گشت و گذار انتخاب می کنند. قسمتی از مسیر این کوه مناسب پیاده روی است و همین موضوع سبب می شود تا بتوانید حتی بدون نیاز به تجهیزات کوهنوردی، به این منطقه بروید. اما رعایت کردن چند نکته اهمیت بسیار زیادی دارد. این نکات را در ادامه بیان خواهیم کرد.

آب و غذای مناسب

برای پیک نیک در کوه دارآباد لازم است تا حتما آب و غذای مناسب را داشته باشید. آب و غذای مناسب برای پیک نیک یکی از مهم ترین مواردی است که باید آن را درست انتخاب کنید. سعی کنید آب آشامیدنی را حتما با خود داشته باشید تا مشکلی از این بابت برایتان به وجود نیاید.

انتخاب مکان مناسب

زمانی که برای پیک نیک به کود دارآباد می روید، لازم است تا مکان مناسبی را برای نشستن و بازی کودکان انتخاب کنید. محیط مورد نظر شما کوهستانی است و اگر به درستی نتوانید مکان خوبی را پیدا کنید هم خطر برای کودکان شما وجود دارد و هم آن که احتمالا ریزش کوه و… می باشد. بنابراین حتما به این نکته توجه داشته باشید تا بتوانید به شکل راحت تر و بهتری اوقات فراغت خود را سپری کنید.

کوه دارآباد تهران

جاهای دیدنی کوه داراباد تهران

جاذبه های دیدنی بسیاری در دل کوه دارآباد واقع شده است. این جاذبه ها شامل کوه دره دارآباد، کوه قله دارآباد، موزه تاریخ طبیعی دارآباد و موزه گیاه شناسی داراباد، آبشار چال مگس، چشمه جهان و طبیعت بکر و جذاب کوه دارآباد می باشد.

 چشمه جهان  که هر ساله گردشگران زیادی را برای آب بازی به سمت خود می کشاند یکی از جذاب ترین جاهای دیدنی کوه است. آبشار زنبور عسل یا آبشار چال مگس که نام های دیگر آبشار دارآباد هستند نیز از دیگر جاذبه های موجود در کوه می باشد که تفریح و عکس گرفتن در آن لحظاتی ناب برای کوهنوردان ایجاد می کند.

 موزه تاریخ دارآباد که با نام موزه دارآباد مشهور است، قدمتی دیرینه دارد. ساختمان موزه دارآباد توسط فاطمه پهلوی فرزند دهم رضا شاه از همسر آخرش عصمت الملوک دولتشاهی، به منظور پذیرایی از مهمانان خود ساخته شد. اما ساختمان عمارت ساخته شده هیچ وقت مورد استفاده واقع نشد تا اینکه بعد از انقلاب این ساختمان تبدیل به یک موزه حیات وحش طبیعی شد.

موزه دارآباد با هدف آشنایی مردم با میراث طبیعی ایران، اهمیت و شناخت حفظ محیط زیست و گردآوری میراث تاریخ طبیعی ساخته شد. این موزه بخش های مختلفی دارد که از این بخش ها می توان به بخش پرندگان، آبزیان، پستانداران، بخش زمین شناسی، کارگاه تاکسیدرمی و سالن پروانه ها اشاره کرد. در بخش موزه گیاه شناسی دارآباد نیز انواع گیاهان منقرض شده و خشک شده وجود دارد. موزه دارآباد روی ارتفاعات منطقه و در خیابان پور ابتهاج واقع شده است و با چشم انداز دلپذیر خود منظره ای زیبا از تهران را برای بازدید کنندگان ایجاد کرده است.

جاذبه ها و اماکن دیدنی نزدیک به کوه دارآباد تهران

مکان های دیدنی نزدیک به کوه دارآباد تهران می توانند در کنار کوهنوردی در این کوه در برنامه تهران گردی شما قرار گیرند. درست است که برای کوهنوردی در این کوه به یک یا حتی چند روز زمان نیاز دارید، اما می توانید بازدید از مکان های نزدیک به این کوه را نیز در برنامه خودتان قرار دهید و از این طریق می توانید سفر بهتر و جذاب تری را داشته باشید. از جمله جاذبه های نزدیک به کوه دارآباد می توان به باغ پرندگان تهران، موزه ملی و حیات وحش ایران، پارک ساحلی دارآباد، مسیر کوهنوردی در دارآباد، مجموعه تفریحی – ورزشی توچال، موزه آب تهران، باغ و عمارت عین الدوله، آبشار اوسون، هیومن پارک، کاخ نیاوران، کاخ صاحبقرانیه، کوشک احمد شاهی، آبشار کبوترخان، رودخانه دارآباد، قنات های دارآباد، طبیعت دارآباد و کوه سیمین قلعه،  بام محک، موزه جهان نما و رویا پارک (موزه خطای دید)اشاره کرد.

قنات های داراباد

قنات های داراباد از جاذبه های گردشگری آن به شمار می روند. قنات های موجود در این منطقه نشان دهنده تاریخچه منطقه و وجود سکونتگاه در منطقه است. داراباد دو قنات داشت که یکی از آنها به نام اقدسیه برای تامین آب منطقه به کار می رفت. قنات دوم هم که در سمت شرقی روستا بوده، با نام قنات سید آبگوشتی، تامین آب دارآباد و بعضی از نقاط تهران را بر عهده داشته است.

رودخانه کوه دارآباد

رودخانه کوه دارآباد تهران دو شاخه به نام های رودخانه داراباد و رودخانه کهنه دارآباد دارد. این دو رودخانه بعد از ورود به منطقه دارآباد در سیر پایین باهم یکی می شوند و رودخانه اصلی دارآباد تهران را ایجاد می کنند. این رود در بلند ترین بخش هایش حدود ۳۰۰۰ متر ارتفاع دارد.

پارک سیمین قلعه

پارک سیمین قلعه و پارک ساحلی دارآباد دو بوستان منطقه داراباد هستند. این دو بوستان خصوصا سیمین قلعه به علت کشف آثار باستانی زیاد در آن یک تپه باستانی محسوب می شود. این دو بوستان در گذشته از سکونتگاه های شهر تهران بودند و حدود دو هزار سال محل زندگی افراد منطقه بودند.

هتل های نزدیک به کوه دارآباد

افرادی که در تهران و یا نهایتا در کرج زندگی می کنند، می توانند بدون نیاز به رزرو هتل و یا مسافرخانه، به این کوه و دامنه آن سفر کرده و از آن نهایت لذت را ببرند؛ اما افرادی که در شهرهای دیگر زندگی می کنند، می توانند با رزرو هتل تهران نزدیک به این کوه، به راحتی روز قبل را به شهر تهران سفر کنند و پس از استراحت کامل در شب، کوهنوردی و پیک نیک خوبی را در این کوه و دامنه آن تجربه کنند. از جمله هتل های نزدیک به کوه دارآباد می توان به هتل ویستریا، هتل آپارتمان سپهر، هتل دیاموند، هتل استقلال و هتل فرشته پاسارگاد اشاره کرد.

سؤالات متداول

کوه دارآباد تهران کجاست؟

در خیابان دارآباد، خیابان محبی واقع شده است.

چند مسیر برای کوهنوردی دارآباد وجود دارد؟

مسیر اول کوهنوردی از سمت چپ دره دارآباد شروع می شود و برای گردشگری خانوادگی مناسب می باشد. مسیر دوم کوهنوردی دارآباد از دره دارآباد می گذرد و مناسب کوهنوردان حرفه ای تر می باشد. مسیر سوم از آبشار دارآباد که یکی از جاذبه های گردشگری منطقه است عبور می کند.

چه جاذبه های دیدنی در کوه دارآباد تهران وجود دارد؟

جاذبه هایی مثل کوه دره دارآباد، کوه قله دارآباد، موزه تاریخ طبیعی دارآباد و موزه گیاه شناسی داراباد، آبشار چال مگس، چشمه جهان و طبیعت بکر و جذاب در این کوه قرار دارند.

صعود به قله کوه دارآباد چند ساعت طول می کشد؟

برای افراد حرفه ای بین ۲ تا ۵ ساعت که بستگی به مسیر انتخاب شده دارد. برای افراد نیمه حرفه ای بین ۴ تا ۶ ساعت طول می کشد. صعود به قله برای افراد مبتدی توصیه نمی شود.

۴.۵/۵ - (۲۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×