مسجد وکیل شیراز؛ آدرس و اطلاعات کامل بازدید
مسجد وکیل شیراز به انگلیسی (Vakil Mosque Shiraz) یا مسجد سلطانی یکی اماکن مذهبی شیراز، از جمله جاذبهها و دیدنیهای این شهر است که هر گردشگری وقتی به این شهر زیبا سفر میکند، برای یکی دو ساعت هم که شده به این مسجد رفته و از این مسجد زیبا دیدن میکند. شهر شیراز جاذبههای گردشگری بسیاری دارد اما در میان این جاذبهها، مسجد وکیل شیراز جایگاه ویژهای دارد. مسجدی که در دوران زندیه ساخته شده و جلوههای هنری متعدد آن مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است. در ادامه در این مقاله از مجله گردشگری اقامت ۲۴ قصد داریم تا شما را بهصورت کامل با این مکان تاریخی و دیدنی بیشتر آشنا کنیم. همراه ما باشید.
فهرست این مطلب
- ۱ معرفی مسجد وکیل شیراز
- ۲ مسجد وکیل شیراز کجاست؟
- ۳ چطور خودمان را به مسجد وکیل برسانیم؟
- ۴ لوکیشن مسجد وکیل شیراز روی نقشه
- ۵ اطلاعات بازدید مسجد وکیل
- ۶ تصاویر مسجد وکیل شیراز
- ۷ تاریخچه مسجد وکیل شیراز
- ۸ معماری مسجد وکیل شیراز
- ۹ جاهای دیدنی مسجد وکیل شیراز
- ۱۰ ویژگیهای خاص و متمایز کننده مسجد وکیل شیراز
- ۱۱ جاهای دیدنی نزدیک مسجد وکیل شیراز
- ۱۲ رستوران های نزدیک مسجد وکیل شیراز
- ۱۳ هتل های نزدیک مسجد وکیل شیراز
- ۱۴ چطور به شیراز سفر کنیم؟
- ۱۵ جمع بندی مطالب
- ۱۶ سؤالات متداول
معرفی مسجد وکیل شیراز
مسجد وکیل در شیراز یکی از زیباترین و باشکوهترین بناهای تاریخی این شهر است که وقتی وارد آن میشوید، انگار به دنیایی پر از هنر و معماری قدم گذاشتهاید. مسجد وکیل شیراز از یادگاریهای دوران زندیه است و کریمخان زند، بنیانگذار سلسله زندیه، این مسجد را در مجموعهای به اسم خود آن یعنی «مجموعه وکیل» بنا کرده است. اما مسجد وکیل صرفاً یک بنای تاریخی نیست. چراکه این مسجد نمادی از فرهنگ و هنر زمان زندیه است. کریمخان زند که به «وکیلالرعایا» معروف بود، در دوران حکومتش به ساخت بناهایی مثل مسجد وکیل اهمیت زیادی میداد. در واقع او با این کار میخواست شیراز را به شهری زیبا و پررونق تبدیل کند و مسجد وکیل هم بخشی از این چشمانداز بود.
مسجد وکیل شیراز کجاست؟
مسجد وکیل شیراز در نزدیکی بازاری به همین نام قرار گرفته است و در کنار آن حمامی به نام حمام تاریخی وکیل هم وجود دارد. در واقع مسجد وکیل در کنار بازار وکیل و حمام وکیل، مجموعه وکیل شیراز را تشکیل میدهند که این مجموعه در خیابان طالقانی حوالی خیابان پیروزی و زیرگذر زند قرار گرفته است. ورودی اصلی مسجد وکیل شیراز در انتهای راسته شمشیرگرها در ضلع غربی بازار وکیل قرار داد.
آدرس مسجد وکیل شیراز: خیابان زند، خیابان پیروزی، خیابان فرهنگ، خیابان طالقانی، بازار وکیل، انتهای راسته شمشیرگرها، ورودی اصلی مسجد وکیل
چطور خودمان را به مسجد وکیل برسانیم؟
برای رفتن به مسجد وکیل شیراز راههای مختلفی وجود دارد که در ادامه بهصورت کامل تمام این راهها را بررسی میکنیم. در نهایت به تصمیم شما بستگی دارد که کدام راه را انتخاب کنید یا اینکه با کدام راه راحتتر باشید. راههایی که برای رسیدن به مسجد وکیل میتوانید از آنها استفاده کنید، شامل استفاده از اتوبوس، مترو، تاکسی و ماشین شخصی میشود. همراه ما باشید.
مترو
برای رفتن به مسجد وکیل شیراز با استفاده از مترو راه سادهتری خواهید داشت. تنها کافی است خودتان را به خط ۱ مترو شیراز برسانید و سپس برای رفتن به ایستگاه وکیلالرعایا سوار مترو شوید. پس از رسیدن به ایستگاه وکیلالرعایا از هرکسی بپرسید مسجد وکیل کجاست، شما را راهنمایی خواهند کرد. فاصله این ایستگاه تا مسجد وکیل کمتر از ۱۰ دقیقه پیادهروی است.
اتوبوس
اگر اهل اتوبوسسواری هستید، برای رفتن به مسجد وکیل شیراز با اتوبوس، باید از خط ۷۸ (پایانه قصردشت – میدان شهدا) اتوبوسرانی شیراز استفاده کنید. این اتوبوس شما را به ایستگاه شهدا یا شهرداری میرساند و شما باید در این ایستگاه از اتوبوس خارج شوید و پس از حدود ۵ دقیقه پیادهروی خودتان را به مسجد وکیل شیراز برسانید.
تاکسی و ماشین شخصی
برای رفتن به مسجد وکیل شیراز با تاکسی یا ماشین شخصی نیاز است تا به خیابان زند بروید. پس از ورود به خیابان زند و عبور از زیرگذر، به میدان شهرداری یا شهدا خواهید رسید که باید از خروجی دوم به سمت خیابان پیروزی خارج شوید. پس از ورود به خیابان پیروزی، کمی جلوتر به خیابان فرهنگ خواهید رسید که باید از این خیابان خارج شوید تا به خیابان طالقانی و مسجد وکیل برسید. اگر با ماشین شخصی به مسجد وکیل رفتهاید، در همین خیابان ماشین خود را پارک کنید و به سمت مسجد بروید.
لوکیشن مسجد وکیل شیراز روی نقشه
اطلاعات بازدید مسجد وکیل
همانطور که اشاره کردیم، مسجد وکیل شیراز در مجموعه وکیل و در کنار حمام وکیل و بازار وکیل قرار گرفته است. ساعت کاری مسجد وکیل شیراز از صبح الی شب است و معمولاً در ایام تعطیل رسمی نیز تعطیل است. برای بازدید از این مسجد با ماشین شخصی، بد نیست بدانید این مسجد در محدوده پر رفتوآمدی قرار گرفته است. در نتیجه زمان مناسبی را برای رفتن به آن در نظر بگیرید.
- ساعات بازدید مسجد وکیل شیراز: ۰۸:۰۰ تا ۲۰:۳۰
- شماره تلفن مسجد وکیل: ۰۷۱۳۲۲۴۱۴۷۵
تصاویر مسجد وکیل شیراز
تاریخچه مسجد وکیل شیراز
مسجد وکیل شیراز در دوران زندیه، طی دو سال و در سال ۱۱۸۷ هجری قمری بهعنوان مسجد جامع شیراز در آن دوران، ساخته شده است. طبق اطلاعات و آمار تاریخی، کریمخان زند شخصاً بر ساخت این مسجد نظارت داشته و از آن جایی که در آن دوران، ساخت ساختمانها و بناهای مجلل بسیار پررونق بوده است، کریمخان زند یا وکیلالرعایا دستور داده تا این بنا بسیار ساده و بیآلایش ساخته شود. این مسجد دو بار اسیر زلزلههای شدیدی شده و به همین واسطه، در دوران قاجار و طی اسناد تاریخی توسط پسر فتحعلیشاه قاجار مرمت و بازسازی شده است. بخشی از این مرمتکاریها شامل کاشیهای ایوان و اطراف صحن است و علاوهبر این، سایر بخشهای مسجد هم به دلیل اینکه در طول زمان دچار آسیبدیدگی شده، مورد مرمتکاری و بازسازی قرار گرفته است. با تمام این اوصاف و با گذر این همه سال از ساخت این بنا، مسجد وکیل شیراز همچنان زیبا و باشکوه است و جای خود را به خوبی در تاریخ ایران محکم کرده است. گردشگرانی که به مسجد وکیل آمدهاند، معمولاً از سکوت و آرامش فضای آن گفتهاند و معتقدند قدم زدن در آن، حس نزدیکی به تاریخ و هنر را برایشان زنده کرده است.
معماری مسجد وکیل شیراز
مسجد وکیل شیراز دو ایوان شرقی و جنوبی دارد. معمارهای مسجد وکیل در معماری این مسجد به منظور اینکه قبله مسجد با قبله شرعی مطابقت داشته باشد و از طرفی نمای مسجد با درهای بازار و خود بازار همخوانی داشته باشد، راهروهای مسجد را در عین کج بودن به نحوی به صحن مسجد وصل کردهاند که تغییر زاویه صحن مشخص نباشد. در پلان مسجد وکیل شیراز، شبستان جنوبی شاید زیباترین بخش این مسجد باشد. این شبستان دارای ۴۸ ستون سنگی با طرح و نقشهای مربوط به دوران زندیه است. بخشی از طاق بالایی همین شبستان با کاشیهای لاجوردی که در کنارههای آن آیاتی با خط نسخ و ثلث به رنگ سفید تزئین شده است، هر بینندهای را مجذوب خود میکند. جدا از این شبستان، منبر آن هم از دیدنیهای جذاب این مسجد است. این منبر از مرمر یک تکه ساخته شده و ۱۴ پله دارد که با ظرافت و دقت خاصی طراحی شده است. کنار این منبر، ایوان جنوبی است که به آن اشاره کردیم. این ایوان دارای کاشیکاریهایی زیبا با طرح اسلیمی است که یکی از زیباترین بخشهای دیگر مسجد وکیل است.
جاهای دیدنی مسجد وکیل شیراز
اما به جذابترین بخش این مقاله میرسیم؛ جاهای دیدنی مسجد وکیل شیراز. مسجد وکیل کم جای دیدنی ندارد و هر گوشه از این بنای تاریخی و زیبا، پر از دیدنیهایی است که چشم هر مخاطبی را به خوبی سیر میکند و هر مخاطبی را از انواع دیدنیها ارضا میکند. در ادامه به معرفی جاهای دیدنی مسجد وکیل همچون ورودیها، هشتی یا دهلیز، طاق مروارید یا سردر صحن مسجد، ایوان شمالی مسجد وکیل یا طاق مروارید، ایوان جنوبی، طاق نماها، شبستان زمستانی یا شرقی، شبستان جنوبی یا قبله خانه، محراب و منبر، ستونها و حجاریهای آن نیز میپردازیم.
ورودیهای مسجد وکیل
وقتی که به ورودی مسجد وکیل شیراز میرسید، اولین چیزی که توجه شما را به خودش جلب میکند همین ورودی بزرگ و زیبای مسجد است. کاشیکاریهای هفت رنگی که با ظرافت خاصی کنار هم چیده شدهاند، شما را مسحور خودشان میکنند. این کاشیکاریها پر از طرحهای اسلیمی و گل و بوتههایی هستند که انگار داستانهایی از دل تاریخ را برای شما تعریف میکنند. ورودی این مسجد دو درب بزرگ چوبی به ارتفاع ۸ متر و عرض ۳ متر دارد و طاق بالای آن دارای یک معماری فتیلهای که با کاشی تزیین شده و نقش این کاشیها گل و مرغ است. در وسط این نقوش زیبا کتیبهای وجود دارد که نام حسینعلی میرزا و فتحعلیشاه با آب طلا بر روی آن حک شده است. همچنین در دیوارههای دو طرف درب ورودی، قابهای کاشیکاری شدهای وجود دارند که برخی با نقش درخت زندگی و برخی دیگر با نقشهای شاهعباسی برجای مانده از دوران صفویه، تزیین شدهاند.
هشتی یا دهلیز
هشتی، دالان یا دهلیز فضایی است که در واقع حد فاصل فضای داخلی و خارجی بنا را پوشش میدهد. در مسجد وکیل این هشتی به منظور دسترسی به بخشهای مختلف بنا و در جهت حفاظت از اندرونی ایجاد شده است. با ورود به این هشتی اولین چیزی که به چشمتان میخورد، دو کتیبه سنگی مربوط به دوران قاجار است که بر روی دیوار و مقابل هم نصب شدهاند. کتیبههایی با زمینه لاجوردی که احادیثی از حضرت محمد (ص) را با حمل میکنند. همچنین کاشیهایی با نام محمد (ص) و علی (ع) با خط کوفی دور تا دور دالان به ویژه سقف را پوشش دادهاند. در قسمت چپ و راست این هشتی هم دو ورودی وجود دارد که احتمالاً برای ورود خانمها و آقایان بهصورت مجزا به حیاط مسجد، تعبیه شدهاند.
حیاط و حوض مستطیلی
یکی دیگر از جذابیتهای مسجد وکیل، صحن بزرگ آن است که فضایی باز و پرنور دارد. وقتی در این صحن میایستید و به اطراف نگاه میکنید، ترکیب زیبای رنگها و معماری آن به شما حس آرامش عجیبی میدهد. این قسمت مسجد یکی از بهترین جاهایی است که میتوانید برای عکاسی انتخاب کنید. در واقع مسجد وکیل دارای دو حیاط کوچک و بزرگ است. حیاط بزرگ به شکل مستطیل با طول ۶۵ متر و عرض ۶۰ متر است که یک حوض سنگی مستطیلی با ابعاد ۴۰ در ۵ متر در وسط آن قرار گرفته است. کف این حیاط و حیاط کوچکتر سنگفرش کار شده است. در قسمت شرقی حیاط یک دالان وجود دارد که به یک حیاط کوچکتر میرسد. حیاط کوچکتر طولی حدوداً ۳۵ متری دارد و عرض آن در حدود ۲۰ متر است. در این حیاط هم یک حوض کوچکتر با ابعاد ۱۲ در ۷ متر نیز وجود دارد.
ایوان شمالی مسجد وکیل یا طاق مروارید
ایوان شمالی مسجد وکیل، معروف به طاق مروارید، یکی از زیباترین و شاخصترین قسمتهای این مسجد تاریخی در شیراز است. این ایوان با ارتفاع حدود ۲۰ متر و عرض ۱۲ متر، با کاشیکاریهای هفت رنگ و نقوش اسلیمی و گل و بوته، جلوهای بینظیر به مسجد بخشیده است. سقف و دیوارههای طاق با کاشیهای هفت رنگ با طرحهای گیاهی و هندی تزیین شدهاند. نقوش اسلیمی و گل و بوته به کار رفته در کاشیکاریها، زیبایی و ظرافت خاصی به طاق بخشیدهاند. بخش داخلی طاق از سنگ مرمر سبک و ازارههای چپ و راست آن از سنگ گندمک ساخته شده است. در چهار قسمت طاق مروارید، سه طاقنمای کوچک و یک شاهتویزه به چشم میخورد. در بالای طاق مروارید، دو گلدسته کاشیکاری شده به ارتفاع ۲۰ متر قرار دارند.
ایوان جنوبی مسجد وکیل
به تقارن ایوان شمالی یا طاق مروارید، ایوان جنوبی قرار گرفته است. این ایوان هم کاشیکاریهای زیبا و بینظیری دارد اما جزئیات زیبایی آن زیر سایه جذابیت و زیبایی شبستان جنوبی کمتر به چشم میآید. دیوارههای داخلی ایوان جنوبی دارای ۴ قاب کاشیکاری شده است که ۲ قاب آن محرابیشکل و ۲ قاب دیگر هم ترنجیشکل هستند. سنگهای پایین بنا از جنس مرمر سبز هستند و حجاری شدهاند. دو کتیبه در ایوان به چشم میخورد که تاریخهای ۱۲۴۳ و ۱۲۴۴ بر روی آنها حک شده است. این دو تاریخ، سالهای مرمت بنا و کاشیکاریهای ایوان را نشان میدهند. همچنین بالای ایوان نیز مانند ایوان شمالی مسجد وکیل، شش قاب با طرح ترنج وجود دارد که نوشته های آنها نیز مشابه کتیبههای ایوان شمالی است.
طاق نماها
غیر از دو طاق شمالی و جنوبی یا ایوانهای شمالی و جنوبی، در غرب و شرق مسجد ۱۱ طاق نما به صورت قرینه قرار گرفتهاند. این طاقها با کاشیکاریهای ظریف و کتیبههای بسیار زیبا تزیین شدهاند. در پشت این طاق نماها دو رواق کوچک قرار دارد و دیوارههای طاق نما با کاشیهای هفت رنگ نقاشی شده و اسمای خداوند بر آنها، نمای معنوی و زیبایی به آن بخشیده است. همچنین بسیاری از طاق نماها دارای کتیبههای زیبا با خطوط نستعلیق و ثلث هستند.
شبستان زمستانی یا شرقی
شبستان زمستانی یا شرقی مسجد وکیل شیراز، در کنار سایر شبستانهای این مسجد همچون شبستان جنوبی، از بخشهای مهم مسجد تاریخی وکیل شناخته میشود. این شبستان در قسمت شرقی صحن مسجد وکیل قرار گرفته و دارای ۱۲ ستون سنگی است که سقف آجری آن را نگه داشته است. ابعاد این شبستان حدود ۲۵ در ۲۰ متر است و تزیینات کاشیکاری شده و کتیبههای قرآنی بر دیوارههای آن به چشم میخورد. نکته قابل توجه در مورد این شبستان این است که این شبستان، در مقابل طاق مروارید قرار گرفته است. این شبستان در واقع محلی برای عبادت بانوان بوده است.
شبستان جنوبی یا قبله خانه
مسجد وکیل دو تا شبستان دارد؛ یکی در بخش شرقی و یک هم در بخش جنوبی. اما چیزی که این مسجد را خاص کرده است، شبستان جنوبی آن با ستونهای بینظیر و چشمگیرش است. این شبستان ۴۸ ستون سنگی دارد که هر کدامشان با طرحهایی مارپیچ تراشیده شدهاند. وقتی بین این ستونها قدم میزنید، احساس میکنید که در یک جنگل سنگی هستید که هر درخت سنگی آن یک شاهکار هنری است. همچنین سقف و دیوارهای شبستان با کاشیکاریهای معرق و نقوش اسلیمی زیبا تزیین شدهاند که هنر و ظرافت هنرمندان ایرانی را به نمایش میگذارند. این شبستان حدود ۵ هزار مترمربع مساحت دارد و معماری آن با طاقهای ضربی و گنبدهای آجری، نمونهای شاخص از هنر معماری دوره زندیه است.
محراب و منبر
محراب مسجد وکیل شیراز با کاشیکاریهای هفت رنگ و نقوش اسلیمی و گل و بوته، از جمله زیباترین محرابهای مسجد در ایران است. این محراب در شبستان جنوبی واقع شده و آیات قرآن و نامهای مقدس تزیین شده است. از دیگر شاهکارهای مسجد وکیل هم میشود به منبر زیبا و باشکوه آن اشاره کرد. این منبر از سنگ مرمر یکپارچه ساخته شده و ۱۴ پله دارد. همچنین منبر مسجد وکیل شیراز با نقوش گل و بوته به همراه آیات قرآنی تزیین شده است و گفته میشود این منبر، با دستور مستقیم کریمخان زند از مراغه به شیراز منتقل شده است. در کل، محراب و منبر مسجد وکیل نه تنها بهعنوان یک عنصر مذهبی، بلکه بهعنوان یک اثر هنری ارزشمند، اهمیت تاریخی و فرهنگی بسیاری دارد. این اثر نمونهای از اوج هنر و معماری در دوران زندیه است و به خوبی مورد توجه مسافران و گردشگران قرار گرفته است.
ستونها
با حضور در این مسجد، از دیگر چیزهایی که حتماً نظر شما را به خودش جلب خواهد کرد، ستون های مسجد وکیل شیراز است. ستونهای مسجد را در سراسر شبستانهای این مسجد میتوانید مشاهده کنید اما معروفترین ستون مسجد وکیل، ستونهایی هستند که در شبستان جنوبی قرار گرفتهاند. در این شبستان ۴۸ ستون سنگی یکپارچه با تزیینات بسیار زیبا بهصورت مارپیچی قرار گرفتهاند که علاوهبر دو چندان کردن زیبایی این مسجد، وظیفه نگهداری سقف وسیع شبستان جنوبی مسجد وکیل را هم بر عهده دارند.
حجاریهای چشم نواز مسجد وکیل
زیبایی مسجد وکیل شیراز به همین ختم نمیشود. حجاریهای چشمنواز مسجد وکیل دیگر چیزی هستند که با چشم و پلک شما بازی میکنند. از کندهکاری هنر سنگتراشی و خطنویسی گرفته تا برجستگی سنگها یا سنگ قبر. در مسجد وکیل ستونهای مسجد با این هنر تزیین شدهاند و همین باعث شده است تا به یکی از برجستهترین قسمتهای مسجد تبدیل شوند. همچنین در این مسجد کتیبههایی وجود دارد که با خط نستعلیق و نسخ نوشته شده و از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار هستند. در این هزار سطر طاق و کتیبههای محراب با خط درشت از باشکوهترین کتیبههای مسجد جامع وکیل شیراز هستند. در کنار تمام این موارد دیگر چیزی که در این مسجد به چشم میخورد هنر میناکاری در جای جای مسجد وکیل است. رنگهای صورتی، سبز و قرمز با زیبایی بسیار، بر شکوه کاشی کاری مسجد وکیل شیراز افزوده است.
علامت های کف مسجد وکیل شیراز
در کف مسجد وکیل شیراز، شما با علامتها و نمادهایی روبهرو میشوید که علاوهبر زیبایی دارای بار معنایی عمیقی هستند و به گردشگران کمک میکنند تا با فضای معنوی این مسجد ارتباط بیشتری بگیرند. برخی از این علائم نقوش هندسی، برخی نقوش گیاهی، برخی نقوش اسلیمی و برخی هم کتیبههای قرآنی هستند. نقوش هندسی نمادی از از نظم و هماهنگی جهان هستی هستند و همچنین میتوانند نمادی از وحدت در کثرت باشند که با وجود تنوع ظاهری، در نهایت به یک نقطه واحد ختم میشوند. نقوش گیاهی نمادی از حیات و سرسبزی یا همچنین میتوانند نمادی از بهشت و نعمتهای الهی باشند. نقوش اسلیمی هم نمادی از بینهایت و جاودانگی هستند و میتوانند از ارتباط انسان با طبیعت بگویند. کتیبههای قرآنی که در جای جای این مسجد به چشم میخورند، به حضور خداوند در همه جا اشاره دارند و علاوهبر این میتوانند یادآور آموزههای دینی و اخلاقی هم باشند.
منبع: سایت جهاد دانشگاهی و پرتال جامع علوم انسانی بهطور مثال مقاله «تحلیل نشانه شناسی صورت و معنا در مسجد وکیل شیراز» و بخشی از سایت archilearn.net
ویژگیهای خاص و متمایز کننده مسجد وکیل شیراز
مسجد وکیل شیراز شبیه هیچ مسجد دیگری در کشورمان ایران نیست با ویژگیهای خاص متمایزکننده خود، حسابش را از سایر مساجد کشور جدا کرده است. برخی از این ویزگیهای خاص و متمایز کننده مسجد وکیل شیراز عبارتند از:
- صحنی با ابعادی ۶۰ متری که با قطعات سنگی پوشیده شده است.
- ایوانی بزرگ در اضلاع جنوبی و شمالی صحن که در اطراف آنها هشت طاق وجود دارد.
- در هر سمت از اضلاع غربی و شرقی ۱۱ دهانه طاق و پشت آنها رواقی که به عرض ۵ متر وجود دارد.
- شبستان جنوبی با طول ۷۵ متر و عرض ۳۶ متر با ۴۸ ستون سنگی یکپارچه که در نوع خود منحصربه فرد است.
- تمایز گنبدخانه این مساجد با سایر مساجد جامع که اغلب به شیوههای رازی، آذری و اصفهانی ساخته میشوند.
- دو ایوانی بودن مسجد وکیل شیراز که یک ایوان طاق مروارید و دیگری ایوان جنوبی است.
- مسجد وکیل مناره ندارد و تنها دو مأذنه بر روی سردر ورودی دارد.
- شبستان مسجد وکیل ارتفاع کمتر و متناسبتری نسبت به مسجد شاه دارد.
- ستونها شبستان جنوبی بهصورت مارپیچ و آمیخته از هنر ایرانیان دوران زندیه است.
- منبر مرمرین یکپارچه که به نیت چهارده معصوم ۱۴ پله دارد.
- مسجد وکیل گنبدخانه ندارد و تمام چشمههای شبستان هم اندازه هستند و پوشش گنبدی شبستان همه ابعاد مشابهی دارند.
- کاشیکاریهای مسجد وکیل که عبارتند از ایوانها، محراب و سطوح اطراف صحن.
- فقدان مناره و وجود تزیینکاریها و کاشیکاریهای کم باعث شده است تا مسجد وکیل ضمن پاسخ به نیاز عملکردی خود، کمترین خودنمایی را داشته باشد و فضای صمیمیتری ایجاد کند.
- هندسه و تناسبات حاکم بر مسجد وکیل به گونهای است که با تاکید بر درون، مرکز و مرکزگرایی، بهترین فضا را برای سکون، آرامش و تفکر فراهم کرده است.
جاهای دیدنی نزدیک مسجد وکیل شیراز
مسجد وکیل تنها یکی از جاهای دیدنی شیراز است و مکانهای دیدنی شیراز در اطراف این مسجد و نزدیک به آن هم حرفهایی برای گفتن دارند. در واثع شما میتوانید ضمن بازدید از مسجد وکیل، در یک روز از دیگر جاهای دیدنی نزدیک به این مسجد هم بازدید کنید و اوقات خوشی را برای خودتان رقم بزنید. برخی از مهمترین جاهای دیدنی نزدیک مسجد وکیل شیراز عبارتند از:
- حافظیه
- خانه قوام
- مسجد نصیرالملک
- حمام وکیل
- باغ ارم
- بازار وکیل
- آب انبار وکیل
رستوران های نزدیک مسجد وکیل شیراز
از مسجد وکیل بازدید کردهاید و گرسنه شدهاید؟ ایرادی ندارد. چراکه در حوالی این مسجد، رستوران های شیراز حضور دارند و میتوانند شما را از گرسنگی نجات دهند. برخی از مهمترین رستورانهای نزدیک مسجد وکیل شیراز عبارتند از:
- رستوران صوفی
- رستوران شرزه
- رستوران سنتی وکیل
- رستوران خانه پدری
- رستوران کته ماس
- رستوران دوسی
- رستوران سنتی هوبره ۲
- رستوران خانه سنتی آناهیتا
هتل های نزدیک مسجد وکیل شیراز
دغدغه اقامت دارید و قصد دارید در جایی اقامت داشته باشید که دسترسی خوبی به مسجد وکیل و جاهای دیدنی اطراف آن داشته باشید؟ مشکلی نیست، هتل های شیراز نزدیک به این مسجد تعدادشان کم نیست و شما میتوانید برای اقامت هر کدام از آنها را که تمایل دارید رزرو کنید. هتلهای نزدیک مسجد وکیل شیراز عبارتند از:
- هتل نیایش
- هتل فروغ
- هتل ایرانمهر
- هتل سنتی سیراه
- هتل وکیل
- هتل تابش
- هتل سنتی سپهری
- هتل درباری
- هتل زند
- هتل سعید
چطور به شیراز سفر کنیم؟
برای سفر به شیراز راههای مختلفی وجود دارد که شما میتوانید با توجه به بودجه و سلیقه خود، یکی از این راهها را انتخاب کنید. از سفر با ماشین شخصی و اتوبوس گرفته تا سفر با هواپیما و قطار، گزینههایی هستند که در پیشروی شما قرار دارند. اما بهترین راه تهیهی تور شیراز از اقامت ۲۴ است. چرا؟ زیرا علاوهبر بهرهمندی از خدمات حملونقل سفر میتوانید با خیال راحت تکلیف اقامت خود را هم مشخص کنید و حتی از تخفیفات و خدماتی برای بازدید از جاهای دیدنی شیراز من جمله مسجد وکیل بهرهمند شوید. در نتیجه اگر قصد دارید به شیراز سفر کنید، پیشنهاد ما به شما تهیهی تور است.
جمع بندی مطالب
مسجد وکیل یادگاری ارزشمند از تاریخ شیراز است. جایی که میتوانید معماری اصیل ایرانی را با تمام جزئیاتش ببینید و از فضای پر از سکوت و آرامش این مسجد بهره ببرید. بنابراین پیشنهاد میکنیم در طول سفر به شیراز برای دیدن این شاهکار معماری وقت بگذارید. مطمئن باشید که چشیدن تجربه بازدید از مسجد وکیل، به یکی از بهترین بخشهای سفرتان تبدیل خواهد شد و برای همیشه این مزه زیر زبانتان خواهد بود. در نهایت هم توصیه میکنیم اگر تصمیم گرفتید از مسجد وکیل بازدید کنید، زمانی را انتخاب کنید که هوا خنکتر باشد. چون صحن مسجد فضای بزرگی دارد و ممکن است تابش مستقیم نور آفتاب اذیتتان کند. صبح زود یا عصر بهترین زمان است. ضمناً دوربین خود را هم همراهتان داشته باشید، چون هر گوشه از این مسجد، قابی زیبا برای عکاسی خلق کرده است.
سؤالات متداول
مسجد وکیل در شیراز و خیابان طالقانی این شهر قرار گرفته است. ساعت کاری مسجد وکیل از ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۳۰ است. قدمت مسجد وکیل شیراز به حدود ۲۵۰ سال قبل بازمیگردد. مسجد وکیل در سال ۱۱۸۷ هجری قمری بنا شده است. بهصورت شفاف مشخص نیست اما فرصت الدوله شیرازی از یکی از اجداد خود به نام میرزا نصیر که گویا حکیم باشی کریم خان زند بود به عنوان طراح و معمار مسجد وکیل نام برده هر چند که درستی این گفته به لحاظ تاریخی چندان قطعی نیست. مسجد وکیل شیراز به سبک اصفهانی و در دوران زندیه ساخته شده است. خیر؛ مسجد وکیل جمعهها باز نیست. شهر شیرازمسجد وکیل کجاست؟
ساعت کاری مسجد وکیل چگونه است؟
قدمت مسجد وکیل شیراز چقدر است؟
مسجد وکیل شیراز در چه سالی بنا شد؟
معمار مسجد وکیل کیست؟
مسجد وکیل شیراز در کدام سبک معماری شناخته میشود؟
مسجد وکیل شیراز جمعه ها باز است؟
مسجد وکیل در کدام شهر است؟