آثار ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو – بخش سوم
توجه و حفظ و حراست از آثار به جای مانده از پیشنیان به منظور آشنایی آیندگان با تاریخ و تمدن بشری امری واجب بوده و هر فردی باید در این راه تمام تلاش خود را بکار گیرد. همچنین این آثار می تواند یکی از بهترین و اصلی ترین راه برای توسعه گردشگری بوده و با شناخت معرفی آنها به سایرین می توان گامی مثبت در توسعه گردشگری برداشت.
اگر تمایل دارید با برخی از آثار ایران که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده اند آشنا شوید، با وبلاگ اقامت ۲۴ همراه باشید.
فهرست این مطلب
مسجد جامع اصفهان
مسجد جامع شهر اصفهان یکی از مقاصد تاریخی ایران و نیز این شهر بوده که در سال ۲۰۱۲ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شده است. با بازدید از این مسجد می توان بخشی از شکوه معماری و طراحی و نوع نگاه مهندسان ایرانی به مذهب و سبک زندگی را مشاهده کرد.
این مسجد را می توان قدیمی ترین مجموعه معماری مذهبی ایران دانست که روزانه تعداد بی شماری از گردشگران داخلی و خارجی از آن بازدید می کنند.
کاخ گلستان تهران
نگین کاخ های ایرانی، کاخ گلستان تهران بوده که در سال ۲۰۰۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این کاخ متعلق به دوره قاجار بوده و روزانه عده بیشماری از آن بازدید می کنند.
این مجموعه از نظر معماری، جذب گردشگر و ارزش آثار هنری و تاریخی که در آن قرار دارد، یکی از مهمترین بناهای تاریخی کشور بوده که در تمام طول سال شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی پرشماری است. کار ساخت این بنا از زمان شاهعباس صفوی آغاز گشت و تا زمان قاجار و ناصرالدینشاه قاجار که تحت تاثیر سفرهای اروپایی خود تغییرات زیادی در آن ایجاد کرد، در دست تغییر و تکمیل بود.
شهر سوخته سیستان و بلوچستان
شهر سوخته که به بهشت باستان شناسان نیز معروف است در استان سیستان و بلوچستان واقع شده و بسیاری از آثار مدفون شده در زیر این شهر که یادگار هزاران سال پیش بوده، هنوز اکتشاف نشده است.
منطقه باستانی شهر سوخته، شهر شگفت انگیز ایران بشمار آمده و در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده، اسرار ناشناخته بسیاری در خود نهته دارد. تاکنون باستان شناسان از نخستین چشم مصنوعی جهان و جمجمهای جراحی شده در این کهن شهر ایرانی پرده برداشتهاند.
این شهر ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد پایهگذاری شده و مردم ایران زمین در چهار دوره بین سالهای ۳۲۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از میلاد در آن سکونت داشته اند. محوطه باستانی شهر سوخته در هزاره دوم و سوم قبل از میلاد، توسط مهاجرانی که از چهار گوشه به آن مهاجرت کردهاند، بنا شده است. سند یا کتیبهای که نام واقعی و قدیمی این شهر را مشخص کند هنوز به دست نیامده و به دلیل آتش سوزی در دو دوره زمانی بین سالهای ۳۲۰۰ تا ۲۷۵۰ قبل از میلاد شهر سوخته نامیده میشود.
محوطه تاریخی شوش خوزستان
در استان خوزستان، یکی از قدیمی ترین سکونت گاه شناخته شده جهان وجود دارد که بانام محوطه تاریخی شوش شناخته می شود. طبق اسناد باستانی، شوش از مهم ترین و باشکوه ترین شهرهای باستانی ایران و جهان بوده و روزگاری، مرکز برخورد دو تمدن مهم ایران بوده است.در سال ۲۰۱۵ محوطه تاریخی شوش، به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد.
منظر فرهنگی میمند کرمان
میمند کرمان روستای صخره ای بوده که تمام آن با دست کنده و ایجاد شده و بیش از هزاران سال قدمت را در خود جای داده است. این روستا بی شک یکی از اولین سکونت گاه های ایرانیان در دوره های قدیم بوده و دارای ۶۰۴ کیچه و ۲۵۶۰ اتاق است.
سکونت گاه صخره ای ایران باستان که بخشی از هویت ماندگار سرزمین پارس بشمار می رود در سال ۲۰۱۵ میلادی ثبت فهرست میراث جهانی یونسکو شده است.
قنات ایرانی
به دلیل آب هوای خشک و بیاباین بسیاری از بخش های ایران ،در این کشور، قنات های بسیاری وجود دارد و شهر یزد، یکی از مقصدهای بی نظیر قنات گردی در ایران بشمار می رود. از این رو در سال ۲۰۱۶ قنات های استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، مرکزی و اصفهان ثبت فهرست میراث جهانی یونسکو شده که می توان از قنات قصبه گناباد، قنات بلده فردوس، قناتهای حسنآباد مهریز و زارچ یزد، قنات ابراهیمآباد اراک، قنات مزدآباد میمه و قنات وزوان در بخش میمه اصفهان، قنات دوطبقه اردستان، قنات جوپار، قنات اکبرآباد و قنات قاسمآباد بروات در کرمان به عنوان این قنات های ثبت شده نام برد.
یزد، بزرگترین شهر خشتی جهان
شهر یزد یکی از زیبا ترین و دیدنی ترین شهر های کشور بوده که در سال ۲۰۱۷ به عنوان یک شهر تاریخی و خشتی زیبا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این شهر بزرگترین شهر خشتی جهان در طول تاریخ بوده و همه ساله هزاران گردشگر و علاقه به تاریخ و معماری از آن بازدید می کنند.
و اما اگر علاقه دارید تا از سایر جاذبه و میراث بجای مانده از تاریخ و تمدن ایران که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده اند آگاه باشید، مطلب ” آثار ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو” را دنبال کنید.
منبع : وبلاگ اقامت ۲۴