» جاذبه های گردشگری لرستان » جاذبه های گردشگری دورود » جاهای دیدنی دورود » آشنایی با دریاچه گهر دورود زیبایی بی بدیل طبیعت لرستان
دریاچه گهر
جاهای دیدنی دورود

آشنایی با دریاچه گهر دورود زیبایی بی بدیل طبیعت لرستان

۲۷ تیر ۱۳۹۷ 19۰2,822

دریاچه گهر یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعت لرستان در رشته کوه‌های زاگرس است. زاگرس، رشته کوهی است که همچون انگشتری زیبا از غرب تا جنوب غربی ایران امتداد داشته و آثار حیات و غار نشینی در حدود ۱۰۰ هزار سال پیش در آن کشف شده است. انگشتری زیبا که چشم اندازها و مناظر زیبای گردشگری بسیار دارد. البته بر روی این انگشتری، نگین ارزشمندی چون دریاچه گهر درخشیده و چشم هر بیننده ای را محو تماشای خود می کند.

اگر می خواهید با دریاچه گهر دورود، نگین زیبای زاگرس آشنا شوید، با وبلاگ اقامت ۲۴ همراه باشید.

دریاچه گهر کجاست؟

در منطقه کوهستانی رشته کوه های اشترانکوه، یکی از بلندترین رشته کوه های زاگرس، دریاچه ای در ارتفاع ۲۳۵۰ متری از سطح دریا با نام دریاچه گهر واقع شده است.

بیشتر بخوانید : “محبوب ترین مقاصد طبیعت گردی لرستان

دریاچه گهر

این دریاچه که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شده، از دو بخش گهر بزرگ یا کله گهر و گهر کوچک یا کره گهر تشکیل شده است. گهر در گویش محلی به معنای آب جمع شده در گودی است که عمق زیادی دارد و ساکن به نظر می رسد.

عمق دریاچه ۸۵ هکتاری گهر بزرگ بین ۴ تا ۲۸ متر متغیر است. این دریاچه با ۱۵۰۰ متر طول و عرض بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر، شکوه خاصی به رشته کوه زاگرس و مناظر طبیعی اطراف خود داده است.

بیشتر بخوانید : “سفر به دریاچه های زیبای ایران

دریاچه گهر

آب دریاچه گهر بزرگ، زلال و عاری از کدورت است و به دلیل بازتاب و شکست نور در آب، فیروزه ای رنگ دیده می شود. دریاچه به اندازه ای شفاف است که در قسمت های کم عمق می توان به راحتی کف دریاچه را تماشا کرد و از زیبایی آن لذت برد.

گهر بستری سنگی دارد و آب با حجم ۱۰ فوت مکعب بر ثانیه داخل آن شده و با حجم ۲۰ فوت مکعب بر ثانیه از آن خارج می شود.

دلیل افزایش حجم آب به هنگام خروج، وجود چند چشمه در قسمت انتهایی دریاچه است. آب دریاچه گهر بیشتر از رودخانه ای به نام تاپله تامین می شود.

دریاچه گهر

این رودخانه ابتدا وارد گهر کوچک شده و سپس به دریاچه گهر بزرگ می ریزد و از انتهای آن به سوی دره جاری می شود. علاوه بر این، تعدادی رودخانه فصلی و برف چال های بزرگ و کوچک نیز آب دریاچه را تامین می کنند.

دریاچه بزرگ خود به دو بخش ساحلی ماسه ای و صخره ای تقسیم شده است.

بخش ماسه ای آن در غرب و شرق دریاچه قرار گرفته است و باقی نقاط، ساحلی صخره ای دارد. در سال هایی که میزان بارش برف زیاد است سطح دریاچه یخ می زند و می‌توان گفت دریاچه گهر در زمستان نیز مناظر بدیع و بسیار زیبایی به وجود می آورد.

دریاچه گهر

دریاچه گهر علاوه بر ویژگی های زیست محیطی خود، به دلیل زیست بوم و محیط طبیعی که در آن قرار گرفته نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این سال ها تاکید بسیاری بر حفظ آن صورت گرفته است.

دریاچه گهر کوچک در حدود دو کیلومتری دریاچه گهر بزرگ قرار گرفته و توسط درختان بید احاطه شده است. با ۴۰ دقیقه پیاده روی می توان از گهر بزرگ به گهر کوچک رسید.

این دریاچه ۵ هکتاری آبی به نسبت شفاف دارد و عمق آن نیز تقریبا به دو متر می رسد. اگر کمی دقت کنید، می توانید بازی ماهی ها را در کف دریاچه ببینید.

تفریح در طبیعت زیبای دریاچه گهر

دریاچه گهر، یکی از جاذبه های محبوب گردشگری طبیعی است و بسیاری برای لذت بردن از تماشای زیبایی های دریاچه و طبیعت بکر پیرامون آن، کوله بار می بندند و راهی این منطقه می شوند.

دریاچه گهر

در این بین می توان از دیدنی ها و تفریح های دیگری که در این مکان فرح‌بخش وجود دارد نیز لذت برد.

گفته می شود سالانه هزاران نفر از این مقصد زیبا دیدن می کنند. این موضوع موجب فرسایش شدید خاک و نابودی تدریجی جنگل های اطراف دریاچه و پوشش گیاهی آن شده است.

دریاچه گهر

به همین دلیل مدیریت دریاچه و اداره محیط زیست استان لرستان، از گردشگران درخواست دارد تا از بوته کنی، قطع درختان، شکستن شاخه های آن، چیدن گل ها و ایجاد معابر جدید خودداری کنند.

از تفریح های مفرح در زمان سفر به دریاچه گهر، قایق سواری است که نباید آن را از دست داد. رفتن به میان دریاچه ای با آب زلال می تواند خستگی راه را از تن خارج کند.

البته باید توجه داشت که در این دریاچه تنها می توان از قایق های بادی استفاده کرد.

دریاچه گهر

یکی دیگر از تفریح هایی که در دریاچه گهر طرفداران زیادی دارد، ماهی گیری به ویژه صید ماهی قزل آلا است. البته باید بدانید صید ماهی تنها به وسیله تک قلاب و تنها با همراه داشتن مجوز و پروانه صید از واحد محیط زیست مستقر در غرب دریاچه امکان پذیر است.

منبع : وبلاگ اقامت ۲۴

۲.۵/۵ - (۱۰ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×