بنر دسکتاپ هتل های نوروزی 1403 بلاگ
» گوناگون » پاسخ به سوالات متداول درباره کرونا به دور از شایعات
تحقیقات درباره کرونا
گوناگون

پاسخ به سوالات متداول درباره کرونا به دور از شایعات

۲۴ اسفند ۱۳۹۸ 12۳2,412

گاهی آدم از این که همه درباره یک بیماری ناشناخته به نام کرونا اظهارنظر می کنند، شگفت زده می شود. درحالی که متخصصان و دانشمندان هنوز پرسش های بی جواب بسیاری درباره این ویروس دارند، برخی از مردم با دامن زدن به شایعات، پاسخ ها و توصیه های قطعی ارائه می کنند!

تحقیقات درباره کرونا
تحقیقات درباره کرونا

اکنون بر اساس آمار رسمی بیش از ۱۲۵ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا هستند و بیش از ۴۶۰۰ نفر هم در اثر این ویروس از دنیا رفته اند. در شرایط پر التهابی مانند اکنون، معمولا پرسش ها و شایعات فراوانی پیش می آیند که به نگرانی ها دامن می زنند. در این مقاله به برخی پرسش ها که پاسخ مطمئنی می توان برای آن ارائه داد را پاسخ می دهیم.

سوالات متداول درباره کرونا
سوالات متداول درباره کرونا

سوالات متداول درباره کرونا

اکنون بپردازیم به سوالاتی که در این شرایط، ذهن بسیاری از ما را مشغول کرده است. برای فاصله گرفتن از شایعات بهتر است به منابع دقیق تری مراجعه کنید و به هر پیامی که در شبکه های اجتماعی منتشر می شود، اعتماد نکنید. اما رایج ترین سوالات پیرامون کرونا شامل:

آیا شنا در استخرهای عمومی خطرناک است؟

کلر ماده ای پرکاربرد در استخرهای شنا است. کلر ماده‌ای شیمیایی است که ویروس‌ها را از بین می برد. به همین دلیل شنا کردن در استخری که آب آن دارای کلر باشد، خطری ندارد.

اما موضوع اصلی این است که شما در استخر فقط در آب نیستید. احتمال انتقال ویروس در رختکن ها و فضای خارج از آب وجود دارد. اگر به سطوح آلوده مانند دستگیره ها، درها و دیوارها دست یزنید، امکان مبتلا شدن وجود دارد. از سوی دیگر در این اماکن احتمال انتقال ویروس از طریق عطسه و سرفه فرد ناقل، دور از انتظار نیست.

ماندگاری کرونا بر روی سطوح مختلف
ماندگاری کرونا بر روی سطوح مختلف

ویروس بر روی سطوح تا چه مدت فعال است؟

دوام ویروس بر روی سطوح مختلف، متفاوت است. ویروس کرونا بر روی سطوح سخت ماندگاری بیشتری دارد. بیشترین زمان ماندگاری ویروس، بر روی فلز است. این زمان می تواند از ۴۸ ساعت تا حدود یک هفته متفاوت باشد. اما بر روی سطوح نرم مانند پارچه، زمان کوتاه تری زنده می ماند. بنابراین زیاد نگران لباس های خود نباشید. در صورتی که لباس را ۱ یا ۲ روز استفاده نکنید، ویروس آن از بین خواهد رفت.

کرونا و حیوانات خانگی
کرونا و حیوانات خانگی

در صورتی که فردی به ویروس کرونا مبتلا شود، آیا ممکن است این ویروس به حیوان خانگی هم منتقل شود؟

بر اساس پژوهش های منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، هنوز سند و مدرکی دال بر این که ویروس امکان انتقال از انسان به حیوان خانگی داشته باشد، وجود ندارد.

آیا ویروس کرونا در مقایسه با آنفلوانزا و سرماخوردگی، مسری تر است؟

به طور متوسط هر فرد آلوده به ویروس کرونا می تواند دو تا سه نفر دیگر را بیمار کند. اما ویروس سرما‌خوردگی و آنفلو‌انزا به طور متوسط فقط می تواند به یک نفر دیگر منتقل شود. اما یک نکته دیگر هم وجود دارد و آن سرعت انتقال بیماری است. از این لحاظ سرما‌خوردگی و آنفلو‌انزا سریع تر منتقل می شوند.

دمای هوا و تغییرات فصلی بر انتقال ویروس کرونا چه تاثیری دارد؟

تاثیر حرارت بر انتشار و انتقال ویروس از مواردی است که نمی توان درباره آن اظهارنظر قطعی کرد. هنوز نمی توان از تاثیر دمای هوا و تغییر فصل بر این ویروس با اطمینان سخن گفت. بنابراین بهتر است فعلا منتظر تغییر فصل شویم.

یک بار ابتلا به ویروس کرونا می تواند در آینده بدن را در برابر آن ایمن کند؟

هنگامیکه کرونا درمان می شود، بدن ما متوجه چگونگی مقابله با آن می شود  و در اگر مجددا به این ویروس مبتلا شود، ایمنی بیشتری خواهد داشت. اما این ایمنی دائمی نیست و به تدریج کاهش میابد. هنوز دانشمندان مطمئن نیستند که بدن پس از ابتلا به کرونا و درمان، چه مدت در برابر این ویروس ایمن خواهد بود.

پیشگیری از کرونا با ماسک
پیشگیری از کرونا با ماسک

آیا ماسک می تواند جلوی انتقال ویروس کرونا را بگیرد؟

در رابطه با استفاده از ماسک و تاثیر آن بر جلوگیری از انتقال ویروس، شواهد اندکی وجود دارد. کارشناسان عقیده دارند رعایت بهداشت فردی از جمله شستن مرتب دست ها بسیار موثرتر از استفاده از ماسک است.

دوره نهفتگی ویروس کرونا چقدر است؟

این دوره در افراد مختلف یکسان نیست و عوامل گوناگونی بر آن اثر دارند. به نظر سازمان بهداشت جهانی، بروز نشانه های بیماری از زمان آلوده شدن به ویروس بین ۲ تا ۱۰ روز است.

آیا همه افرادی که به ویروس آلوده می ‌شوند نیاز به بستری شدن دارند؟

خیر، بسیاری از افرادی که به ویروس آلوده می شوند تنها نشانه های جزئی و زودگذری از این بیماری را نشان می دهند و اغلب به سرعت خوب می شوند.

اما داستان برای میانسالان و افرادی که بیماری های دیگری مانند دیابت، سرطان یا ضعف سیستم ایمنی دارند، متفاوت است. ابتلا به ویروس کرونا برای این افراد بسیار خطرناک و کشنده است. برخی مشاهدات نشان می دهد که درمان کامل هنگام بروز علائم خفیف، حدود یک هفته زمان می برد.

واکسن کرونا 1

آیا واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا وجود دارد؟

خیر. در حال حاضر هیچ واکسن و یا حتی دارویی برای درمان کرونا وجود ندارد اما پژوهش های جدی و فشرده ای در حال انجام است. بنابراین به شایعات در رابطه با کشف داروی درمان یا واکسن کرونا توجه نکنید و به اقدامات پیشگیرانه خود ادامه دهید. اکنون تنها کاری که می توانید انجام دهید احتیاط کردن و رعایت نکات بهداشتی است.

منبع: وبلاگ اقامت ۲۴

لطفا به این مقاله امتیاز دهید ..

تعداد دیدگاهها: ۳

  1. Hesham

    محترما سوال من در مورد این ویروس طوری است که:
    ۱- در یک فامیل چار نفره یا ……. نفره که هیچکدام شان به این ویروس آغشته نمی باشد و همه در منزل قرنطینه را مراعات می نمایند طور مثال یک فر د این فامیل قبلا دست های خود را شسته و برای یک و یا دوساعت یک فلم تماشا مینماید بعد از ختم تماشا باز برخاسته دست ها را بشوید در حالیکه در این خانه و یا در آن منطقه که زندگی میکند هیچ اثاری از ویروس وجود ندارد تکرار این شستن ها مفهموم دارد ؟
    ۲- آیا افراد این خانواده فاصله که در همه رسانه ها دو متر و یا یک متر میباشد مراعات نمایند در حالیکه هیچ فردی این فامیل به این ویروس آغشته نمیباشد؟
    ۳- هرگاه یک فردی از این فامیل بیرون میرود تمام مقرراعات صحیه ضد این ویروس را مراعات مینماید زمانی که داخل خانه میشود از دست کیر دروازه ضد عفونی نموده و همه اسباب آورده شده وی در بیرون گذاشته شده بعد از مراعات نمودن حفظالصحه داخل خانه میشود و فرد بیرون رفته آشنای رفته شاور نموده و دست خود را ضد عفونی نموده چطور با این فرد رفتار شود ؟

  2. شاهرخ

    درود.
    آیا پیاده روی در خیابان های خلوت، بدون تماس با فرد دیگری و بدون لمس چیزی و با استفاده از ماسک، خطرناک است؟

    • فاطمه قائم مقامیان

      خیر، به نظر نمیرسه با رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری، خطری داشته باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×