آداب و رسوم مردم کیش؛ از مراسم زار تا ازدواج در کیش
جزیره کیش با طبیعت زیبا و جاهای دیدنی متنوع، هر ساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است. اما آنچه این جزیره را فراتر از جاذبههای طبیعیاش منحصربهفرد میسازد، آداب و رسوم مردم کیش است. مردمانی که با سنتها و مراسم خاص خود، فرهنگی غنی و پر رمزوراز را در این جزیره به یادگار گذاشتهاند. از مراسم زار که در بین محلیها شهرت دارد تا آداب خاص ازدواج در کیش، هر کدام از این رسوم، داستانی از تاریخ و زندگی مردم این جزیره را روایت میکنند.
سفر به کیش و تامل در آداب و رسوم مردم کیش باعث میشود تا دستاوردهایتان از این سفر فراتر از لذتبردن از دیدنیهای جزیره باشد. این آداب و رسوم اطلاعات مهمی درباره گذشته این جزیره، سبک زندگی مردم و فرهنگ زندگی در جنوب ایران به شما میدهد.
در این مقاله از مجله گردشگری اقامت ۲۴، به بررسی آداب و رسوم جذاب و متفاوت جزیره میپردازیم تا شما را با یکی از جنبههای فرهنگی مهم کیش و جاهای دیدنی کیش آشنا کنیم.
فهرست این مطلب
- ۱ هرس درختان لور
- ۲ مراسم عیدین
- ۳ مراسم ازدواج
- ۴ مراسم حنابندان
- ۵ مراسم عید غدیر
- ۶ جشنهای ولادت
- ۷ مراسم طلاق
- ۸ مراسم عید مبعث
- ۹ مراسم تولد و نامگذاری کودک
- ۱۰ مراسم تدفین و سوگواری
- ۱۱ مراسم روز عاشورا
- ۱۲ مراسم زار
- ۱۳ مراسم اهل هوا
- ۱۴ وجه تشابه آداب و رسوم مردم کیش و قشم چیست؟
- ۱۵ چطور به کیش سفر کنیم؟
- ۱۶ در جزیره کیش کجا اقامت کنیم؟
- ۱۷ سخن پایانی
- ۱۸ سوالات متداول
هرس درختان لور
درختان لور نهتنها بهخاطر زیباییشان بلکه بهدلیل تقدس و جایگاه ویژهای مورد توجه هستند که در فرهنگ محلی دارند. این درختان، در جزیره کیش بهوفور یافت میشوند. هرسکردن درخت لور کیش نیز با رعایت آداب خاصی انجام میشود که از باورهای عمیق بومیان نشات میگیرد. در آداب و رسوم بومیان کیش، هرس درخت لور نباید با ارهبرقی انجام شود؛ زیرا این عمل باعث ایجاد درد و رنج در درخت میشود. آنها باور دارند که ارهبرقی برای بریدن شاخههای درخت لور مانند بریدن دست انسان است و این موضوع درنهایت به خشکشدن و زردشدن درخت منجر میشود.
براساس آداب و رسوم مردم در کیش، بهترین روش برای هرس درختان لور استفاده از تبر است. این عمل باید بهآرامی و بادقت، شاخهبهشاخه انجام شود تا درخت آسیبی نبیند. جالب است بدانید که این باورها تنها از منظر فرهنگی نیست، بلکه کارشناسان محیطزیست نیز تایید کردهاند که هرسکردن با ارهبرقی میتواند به این درختان آسیب برساند و سلامت آنها را به خطر بیندازد.
مراسم عیدین
مراسم عیدین در جزیره کیش از جمله رویدادهای مهم و باشکوهی است که با شور و اشتیاق برگزار میشود. این مراسم به عید فطر و عید قربان اختصاص دارد و شباهتهای بسیاری به جشن نوروز در آن دیده میشود، طوری که بومیان این جزیره، عیدین را به مدت ۳ تا ۵ روز با آداب خاص خود جشن میگیرند. آغاز این مراسم با دعوت موذنها از مردان برای حضور در نماز عید شروع میشود. پیش از طلوع آفتاب، صدای «الصلوات یا عباد الله، الصلوات یرحمکم الله» در کوچهها و محلهها طنینانداز میشود و مردان برای اقامه نماز عید به مساجد و فضاهای باز میروند. درحالیکه زنان در خانهها نماز میخوانند و پس از آن مقدمات پذیرایی را برای مهمانان فراهم میکنند.
یکی از جنبههای فرهنگی این مراسم، دیدار از اهل قبور است. پس از نماز عید، شیعیان جزیره به قبرستانها میروند و برای عزیزان ازدسترفته فاتحه میخوانند. سپس به دیدار خانوادههای سوگوار رفته و در ادامه به دیدار اقوام و دوستان خود با پوشیدن لباسهای نو میروند.
در بخشهای دیگر این آداب و رسوم مردم کیش، موسیقی و پایکوبی نقش مهمی ایفا میکند. نوازندگان محلی با طبل و نی انبونه به اجرای موسیقی سنتی میپردازند و فضایی شاد و پرهیجان را ایجاد میکنند. در میان این شادی و سرور، مراسمی به نام فرصتالعید برگزار میشود. یکی از نوازندگان سینی به دست میگیرد و از مردم میخواهد به اندازه وسع خود سکه یا اسکناس در سینی بیاندازند تا این مراسم با همدلی و کمک به دیگران نیز همراه باشد. در کنار این رسوم مشترک برای مراسم عیدین، هر کدام از عیدهای فطر و قربان مراسم جداگانهای دارند که در ادامه بیان میشوند.
مراسم عید فطر
یکی دیگر از آداب رسوم کیش، برگزاری مراسم عید فطر است. مراسم عید فطر در جزایر و مناطق بومی با شور و نشاط خاصی همراه است و به عنوان پایان ماه مبارک رمضان، اهمیت ویژهای دارد. از آغاز ماه رمضان، مردم بومی روزه میگیرند و با نزدیکشدن به پایان ماه، بسیاری از افراد به دنبال رویت هلال ماه هستند. در گذشته، کسانی که منازل القمر را میشناختند، با نگاه به آسمان تلاش میکردند تا ماه نو را در شب ۲۹ رمضان رویت کرده و عید فطر را اعلام کنند. اما امروزه بیشتر مردم از طریق رسانههایی مانند رادیو و تلویزیون، از رویت هلال ماه و زمان دقیق عید آگاه میشوند.
یکی از اصلیترین سنتهای این روز، پرداخت زکات فطره است. در غروب آخرین روز ماه رمضان، هر خانواده میزان فطریه اعضای خود را محاسبه کرده و آن را به مستمندان میرساند. اهل سنت، علاوهبر افراد خانواده، حتی برای جنینی که در شکم مادر است نیز فطریه پرداخت میکنند. این فطریه براساس مقدار غذای معمولی که در روستا مصرف میشود، محاسبه شده و نشانهای از توجه به مستمندان و نیازمندان است.
شیعیان و اهل سنت هر یک فطریه خود را به نیازمندان هممذهب خود میپردازند. پس از انجام این واجب، مردم با برگزاری نماز عید فطر و بازدید از اقوام و دوستان، این روز را جشن میگیرند.
مراسم عید قربان
مراسم عید قربان یکی از رویدادهای مهم مذهبی است که با آداب و رسوم خاصی همراه است. در این عید که به یاد ابراهیم (ع) و قربانیکردن فرزندش اسماعیل برگزار میشود، افراد بسیاری با نیت قربانیکردن و کمک به نیازمندان شرکت میکنند. از آداب گذشته این عید در مناطق بومی، سبزکردن گندم و انداختن آن به آب و ساختن تاب برای بازیهای دستهجمعی بوده که متاسفانه امروزه کمتر مشاهده میشود.
یکی از آداب و رسوم مردم کیش در این عید، قربانیکردن است. خانوادههایی که وضعیت مالی مناسبی دارند، در روز عید اقدام به قربانیکردن گوسفند یا حیوانی دیگر میکنند. این قربانی نماد ایثار و بخشندگی است. براساس باورها، کسانی که به زیارت حج رفتهاند، بهتر است قربانی را خودشان انجام دهند.
گوشت قربانی به سه قسمت تقسیم میشود؛ یک قسمت برای مصرف خانوادگی و دو قسمت دیگر به نیازمندان اهدا میشود. این عمل که به آن ضَحِیّه گفته میشود، نشاندهنده همدلی با مستمندان است.
مراسم ازدواج
مراسم ازدواج در جزیره کیش با آیینهای خاص و متفاوتی برگزار میشود که ریشه در سنتهای قدیمی این منطقه دارد. پس از انتخاب دختر توسط خانواده پسر، مراسم خواستگاری برگزار میشود. اگر خانواده دختر با این پیوند موافقت کند، در همان روز هزینههای مربوط به جهیزیه، لباس عروس و هزینههای سه روز جشن عروسی مشخص میشود. درصورتیکه مانعی مانند بیماری یا فوت در خانوادهها رخ ندهد، سه روز پس از موافقت، اتاقی در منزل پدر عروس تزیین میشود که به آن فرشه یا حجله گفته میشود.
این سه روز با جشن و سرور همراه است و با ساز و دهل محلی، شادیهای خاص خود را دارند. خانوادههای هر دو طرف مهمانان خود را برای صرف ناهار و شام دعوت میکنند. در روز سوم، مراسم عقد برگزار میشود. در فرهنگ مردم کیش، مهریه به شکل مرسوم در سایر نقاط ایران وجود ندارد؛ اما در زمان عقد، معمولا ۱۷ یا ۱۹ سکه بهار آزادی به عنوان مهریه تعیین میشود.
پس از گذشت سه روز از عقد، زنان به دیدار عروس میروند و با شیرینی، چای و قهوه پذیرایی میشوند. دختران جوان نیز به عروس تبریک میگویند و هفت روز پس از ازدواج، تزیینات حجله برچیده میشود. در شب هشتم، عروس با مراسمی خاص و شادی به خانه داماد میرود و مراسم پایانی ازدواج با صرف شام در خانه داماد برگزار میشود.
مراسم حنابندان
مراسم حنابندان، در جزیره کیش به نام الحنه المعرس، یکی از قدیمیترین و مهمترین آداب و رسوم مردم کیش است که قبل از ازدواج برگزار میشود. این مراسم با آداب خاص و جشنی پرشور همراه است و نشانهای از ورود به مرحله جدیدی از زندگی، یعنی ازدواج، محسوب میشود.
پیش از آغاز مراسم، خانواده عروس لوازم مخصوص حنابندان مانند کاسه حنا، گلابدان، بخوردان و گلدانهای گل را بادقت در یک سینی بزرگ تزیین میکنند. در ابتدای مراسم، یکی از مردان فامیل این سینی تزیینشده را بر سر خود میگذارد و دو ساقدوش داماد را همراهی میکند. آنها به همراه جمعی از دوستان و خانواده، در کوچهها و محلههای اطراف پایکوبی کرده و شادی میکنند. سپس همه به محلی که از پیش تعیین شده میروند و در آنجا یکی از بزرگان خانواده حنا را روی دستان داماد میگذارد.
بعد از حنابندان، دست و پای داماد که به حنا آغشته شده، با پارچه سبز سهگوش بسته میشود. داماد تا صبح در همان محل مراسم باقی میماند و اجازه ندارد به خانه پدری برگردد. این شب با جشن و سرور همراه است و دوستان داماد در کنار او میمانند تا این شب مهم را با هم سپری کنند.
مراسم عید غدیر
مراسم عید غدیر یکی از بزرگترین و باشکوهترین جشنهای مذهبی شیعیان است که به مناسبت انتخاب امام علی (ع) بهعنوان جانشین پیامبر اسلام در غدیر خم برگزار میشود. این مراسم با شور و شوق ویژهای در بین مردم برگزار میشود. زنان حسینیهها و مساجد را برای این مراسم پاکسازی کرده و با پارچههای سبز و مشکی، آینه و تابلوهایی با شعارهای مذهبی را تزئین میکنند.
در شب و روز عید غدیر، مراسم مولودیخوانی و جشن در چندین نوبت برای مردان و خانوادهها برگزار میشود. در این مراسم، شرکتکنندگان با گرفتن دستهای یکدیگر و خواندن دعاهای خاصی مانند «الحمدالله علی اتمام نعمه» به هم عیدی میدهند. این عیدیدادن بهنوعی نمادی از پیوند و اخوت بین مومنان در روز غدیر است.
از دیگر بخشهای مهم این آداب و رسوم مردم کیش، آیین نثور است. خانوادههایی که اخیرا صاحب نوزاد شدهاند، در این آیین با آوردن سبدی از تنقلات به حسینیه، خوراکیها را روی سر نوزاد میریزند و کودکان دیگر این تنقلات را با شور و شادی جمع میکنند. این مراسم علاوهبر غدیر، در ولادتهای حضرت محمد (ص)، حضرت علی (ع) و امام مهدی (عج) نیز برگزار میشود.
جشنهای ولادت
جشنهای ولادت در میان شیعیان بومی با شکوه و احترامی ویژه برگزار میشود. این جشنها به مناسبت ولادت پیامبر اسلام حضرت محمد(ص)، حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، امام رضا(ع) و حضرت مهدی(عج) برگزار میشوند. مراسم این ولادتها، اگرچه از نظر آیینها و تشریفات تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند، اما هر یک از این مناسبتها با شور و شعف خاص خود همراه است.
یکی از سنتهای زیبای این جشنها، اجرای مراسم گرگاعو است که به ولادت امام حسن(ع) و حضرت مهدی(عج) اختصاص دارد. در این مراسم، کودکان بهصورت گروهی در کوچهها و محلهها راه میافتند و با سرودن اشعاری شاد، به خانهها مراجعه میکنند. این سرودها معمولا حاوی دعا و طلب برکت برای صاحب خانه است. صاحبخانهها نیز به پاس این شادی و برکت، مقداری خشکبار مانند بادام، گردو، انجیر خشک و… در کیسههای کودکان میریزند و آنها را روانه خانه بعدی میکنند.
این مراسم و آداب و رسوم جزیره کیش نمادی از همبستگی اجتماعی و ارجنهادن به ارزشهای دینی و فرهنگی است و نسلبهنسل همچون سنتی زیبا و ماندگار ادامه یافته است. علاوهبراین، در طول این جشنها، مولودیخوانی، پذیرایی و اجرای آیینهای خاص مذهبی نیز از بخشهای اصلی مراسم به شمار میرود که همواره فضایی روحانی و معنوی به همراه دارد.
مراسم طلاق
مراسم طلاق در فرهنگهای مختلف معانی و آداب خاص خود را دارد. در جزیره کیش، وقتی اختلافات بین زن و شوهر بهحدی میرسد که امکان مصالحه وجود ندارد، طلاق به عنوان آخرین راهحل انتخاب میشود. در این شرایط، شوهر موظف است ۱۷ یا ۱۹ سکه طلا، براساس تعهدات قبلیاش به همسر، به او تحویل دهد. این موضوع نهتنها نشاندهنده مسئولیت مالی شوهر است، بلکه بهنوعی تاکیدی بر احترام به حقوق زن نیز به شمار میرود.
طلاق در میان محلیان کیش بهندرت اتفاق میافتد و عموما عمل ناپسندی تلقی میشود. در گذشته، برخی مردان این منطقه قادر به داشتن چهار همسر بودند، اما امروزه این موضوع تغییر کرده و بیشتر مردان به داشتن دو همسر محدود میشوند. این تغییرات اجتماعی نشاندهنده تحولاتی است که در نگرشها و آداب و رسوم کیش به وجود آمده است.
مراسم عید مبعث
عید مبعث که به یاد بعثت پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) برگزار میشود، یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان است و با آداب و رسوم خاصی در مناطق مختلف همراه میشود. در گذشته، کودکان ۱۲ تا ۱۳ ساله در شب عید با کاسههایی در دست به در خانههای مردم میرفتند. صاحبخانه با چهرهای خوشرو مقداری حنا در کاسه آنها میریخت. سپس کودکان کاسهها را به خانه برده و اعضای خانواده در آن شب با حنا دست و پای خود را آراسته میکردند.
حنا در این مراسم نمادی از پاکی و تجدید عهد با خداوند بود. همچنین، حناگذاشتن در شب عید مبعث بهنوعی بیانگر امید به برکت و سلامتی در سال آینده بود. بااینحال، آداب و رسوم مردم کیش در سالهای اخیر تغییر کرده است و بیشتر زنان میانسال، پیرمردان و کودکان این سنت را ادامه میدهند؛ درحالیکه جوانان کمتر به این آیین سنتی میپردازند.
مراسم تولد و نامگذاری کودک
مراسم تولد و نامگذاری نوزاد یکی از مهمترین و ویژهترین رویدادها در زندگی خانوادهها است. بهویژه اولین نوزاد، برای والدین معنا و ارزش خاصی دارد. مادران در انتظار به دنیا آمدن فرزند دختر هستند، زیرا اعتقاد دارند که دختران در آینده به آنان در کارهای منزل کمک خواهند کرد. از سوی دیگر، پدران معمولا آرزو دارند که فرزند اولشان پسر باشد تا او را در کارهای مختلف یاری دهد.
پس از تولد نوزاد، مراسم نامگذاری بهشکلی خاص و با حضور خانواده و نزدیکان برگزار میشود. در این مراسم، خانوادهها به دنبال انتخاب نامهایی از بزرگان و افراد محبوب طایفه خود هستند. این انتخاب نام نهتنها نشاندهنده ارادت و احترام به پیشینیان است، بلکه امیدوار هستند که صفات خوب و ارزشهای آن افراد به نوزاد منتقل شود.
این آداب و رسوم مردم کیش نهتنها بخشی از فرهنگ و سنتها را نگه میدارند، بلکه پیوند عاطفی و اجتماعی عمیقی را بین اعضای خانواده و جامعه ایجاد میکنند. بهاینترتیب، مراسم تولد و نامگذاری به جشنی فراموشنشدنی تبدیل میشود.
مراسم تدفین و سوگواری
مراسم تدفین و سوگواری در کیش، همانند بسیاری از فرهنگهای اسلامی، با آداب و رسومی خاص برگزار میشود که نشانههای عمیق فرهنگی و اجتماعی مردم این جزیره را نمایان میسازد. هنگامی که فردی در کیش فوت میکند، اعضای خانواده و جامعه، اعم از دوستان و همسایگان، به نشانه همدردی و احترام دور هم جمع میشوند.
پس از فوت، مراسم تغسیل و تدفین با دقت و احترام انجام میشود. پس از این مراحل، بهرسم قدردانی و یادآوری از روح متوفی، فاتحه خوانده میشود و افراد به خانههای خود بازمیگردند. در روز دوم، خانواده متوفی با دعوت از یک ملا، مراسم قرآنخوانی را در مسجد یا مجلس (مضیف) برگزار میکنند که این موضوع نشاندهنده اهمیت عبادت و یادآوری از متوفی در آداب و رسوم مردم کیش است.
علاوهبراین، پس از سه روز سوگواری، خانواده متوفی غذایی از برنج و گوشت تهیه کرده و آن را به نام صواب میت در میان مردم توزیع میکنند. در جزیره کیش، مراسم هفت، چهل و سال معمول نیست، اما در روزهای عید فطر و عید قربان، مردم به گورستان میروند و یاد عزیزان از دست رفته را گرامی میدارند.
مراسم روز عاشورا
مراسم روز عاشورا در کیش، نماد عمیق همبستگی و همدردی مردم با مصائب اهل بیت (ع)، بهخصوص امام حسین (ع) است. روز عاشورا از صبح آغاز میشود؛ زمانی که برخی خانوادهها در خانههای خود، غذایی مانند نخود پخته، فرنی و حلوا تهیه میکنند تا صبحانه به شبزندهداران حسینیه تقدیم کنند. این عمل نشاندهنده محبت و ارادت مردم به امام حسین (ع) است.
مراسم عزاداری از ساعت هشت صبح شروع میشود و در این مدت، ملا با صدای حزین و سوزناک خود، مقتلخوانی را آغاز میکند. این مقتلها به روایت حوادث عاشورا و شهادت امام حسین (ع) میپردازند. در سالهای اخیر، مقتل عبدالزهرا بیشتر از قبل خوانده میشود، درحالیکه در گذشته مقتل ابی محنف مورد استفاده بود. در این روز، پس از سرو ناهار عزاداران، مردم به خانههای خود بازمیگردند و عصر دوباره به حسینیه برمیگردند تا با هم به یاد امام حسین (ع) عزاداری کنند.
مراسم زار
مراسم زار یکی از آداب و رسوم مردم کیش و دیگر بنادر و جزایر خلیجفارس است که ریشه در اعتقادات فرهنگی و مذهبی مردم این مناطق دارد. مردم باور دارند که زار نوعی باد خطرناک و شایع است که بیشتر افراد به اصطلاح اهل هوا، در معرض آن قرار میگیرند. این باد با ظهور علائمی در افراد همراه است و براساس گویش آن، میتوان تشخیص داد که از کدام منطقه آمده است.
زمانی که فردی به زار مبتلا میشود، پس از گذراندن مراحل درمانی، درنهایت به ملا یا دعانویس ارجاع داده میشود و درصورتیکه نتیجهای حاصل نشود، به بابا یا ماما زار مراجعه میکند. این افراد بهطور ویژهای با این نوع درمان آشنا هستند و باید بیمار را بهمدت هفت روز در حجاب نگه دارند. در این مدت، بیمار از دیدن زنان و همچنین از حضور حیواناتی مانند مرغ و سگ منع میشود.
در طول این هفت روز، بابا یا ماما با استفاده از داروی خاصی به نام گرهکو که از ۲۱ ماده مختلف تهیه میشود، بدن بیمار را درمان میکنند. این دارو به صورت موضعی به بدن بیمار مالیده و مقداری هم به او خورانده میشود.
مراسم اهل هوا
مراسم اهل هوا یکی از خاصترین و جالبترین آداب و رسوم مردم کیش است که به اعتقادات محلی مردم این منطقه به بادهای اهریمنی مربوط میشود. به باور مردم، این بادها میتوانند تاثیرات منفی و سنگینی روی افراد بگذارند و در برخی موارد موجب بیماری و مشکلات روحی و جسمی شوند. در این پدیده به افرادی که تحت تاثیر این بادها قرار میگیرند، اهل هوا اطلاق میشود.
برای درمان و رهایی از مشکلات ناشی از باد، افراد به مامان یا بابا باد مراجعه میکنند. این افراد کارشناسان محلی شناخته میشوند و با استفاده از روشها و مراسم خاصی سعی در دفع بادهای اهریمنی دارند. مراسم با یک سری دعاها و اذکار آغاز میشود که هدف از آن تقویت روحیه و جلب آرامش بیمار است. سپس با استفاده از گیاهان دارویی و معجونهای خاص، بیمار را مورد درمان قرار میدهند.
وجه تشابه آداب و رسوم مردم کیش و قشم چیست؟
آداب و رسوم مردم قشم و کیش، به عنوان دو جزیره مهم در خلیجفارس، دارای تشابهات زیادی هستند که معمولا ناشی از شرایط جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی مشترک این مناطق است. یکی از وجوه مشترک این دو جزیره، اعتقادات به بادهای زار و آئینهای مربوط به آن است. در هر دو جزیره، مردم بر این باورند که بادهای اهریمنی میتوانند بر سلامت جسمی و روحی افراد تاثیر بگذارند و برای درمان این آسیبها، باید مراسم خاصی انجام داد.
مراسم اهل هوا در کیش و اعتقادات مربوط به زار در قشم نشاندهنده این تشابه فرهنگی است. در هر دو جزیره، افراد به بابا یا مامان باد مراجعه میکنند تا با استفاده از روشهای سنتی و رقصهای خاص، بادهای منفی را از بدن خود خارج کنند.
چطور به کیش سفر کنیم؟
برای سفر به کیش، بهترین گزینه استفاده از پروازهای مستقیم به فرودگاه بینالمللی کیش است. این پروازها از شهرهای مختلف ایران به طور مداوم برگزار میشود و زمان سفر را به حداقل میرساند. همچنین، میتوانید با انتخاب تور کیش، از خدمات و امکانات بیشتری بهرهمند شوید، این تورها شامل اقامت در هتلهای مختلف، گشتهای شهری و تفریحات آبی هستند.
در جزیره کیش کجا اقامت کنیم؟
جزیره کیش با تنوع هتلها و اقامتگاهها، گزینههای مناسبی را برای اقامت مسافران فراهم کرده است. از هتلهای لوکس و پنجستاره که امکانات رفاهی بالایی دارند، تا هتلهای اقتصادیتر انتخابهای متعددی برای همه بودجهها وجود دارد.
هتل کیش علاوهبر اقامت راحت، دسترسی آسان به مراکز خرید و جاذبههای گردشگری جزیره را فراهم میکند. بسیاری از هتلها شامل امکاناتی مانند استخر، رستورانهای متنوع و خدمات تفریحی هستند که تجربهای لذتبخش از اقامت را برای شما رقم میزنند.
سخن پایانی
آداب و رسوم مردم کیش، نشاندهنده فرهنگ غنی و تاریخی این جزیره است که با تلفیق سنتها و باورهای مختلف شکل گرفته است. از مراسم زار که نشانهای از ارتباط عمیق انسان با طبیعت و نیروهای آن است، تا جشنها و آیینهای خاص ازدواج که عشق و دوستی را در دلهای ساکنان جزیره زنده نگه میدارد و سنت های نوروزی کیش همگی نشاندهنده فرهنگ غنی این منطقه است. با درک این آداب و رسوم، نه تنها به عمق تاریخ و فرهنگ کیش پی میبرید، بلکه فرصتی برای تجربه لحظات خاص و به یادماندنی در دل این جزیره زیبای خلیج فارس فراهم میشود.
سوالات متداول
آداب و رسوم مردم جزیره کیش چیست؟
آداب و رسوم مردم کیش شامل مراسم زار، ازدواج، تولد و نامگذاری و دیگر سنتهای محلی است.
باور و آداب و رسوم مردم جزیره کیش در اعیاد چگونه است؟
مردم کیش در اعیاد، مراسم خاصی برگزار میکنند که شامل دعا، نذری و جمعشدن خانوادهها کنار یکدیگراست.
در مراسمات عزاداری آداب و رسوم مردم جزیره کیش چگونه است؟
عزاداری در کیش شامل خواندن مقتل، سینهزنی و تهیه نذری برای عزاداران است.