» راهنمای سفر به ایران » استان بوشهر » بوشهر » ۷۰+ جاهای دیدنی بوشهر در بهار، تابستان، پاییز، زمستان
جاهای دیدنی بوشهر که سرتان سوت می‌کشد
بوشهر

۷۰+ جاهای دیدنی بوشهر در بهار، تابستان، پاییز، زمستان

۷ آذر ۱۴۰۲ 6۲179

بوشهر، جواهری است که در کنار سواحل ماسه‌ای خلیج فارس، با جاذبه‌های فراوان خود می‌درخشد. این شهر تاریخی با تنوع طبیعت، فرهنگ و آثار هنری خیره‌کننده، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب می‌کند. آب و هوای نیمه بیابانی و گرم، تاریخ غنی و قدمت بیش از پنج هزار ساله، معماری جالب شهر، موسیقی اصیل و غذاهای محلی تنها بخشی از ویژگی‌هایی است که سفر به این شهر را خاطره‌انگیز می‌کند. در این سفر مقاله قصد داریم تا راهنمای کاملی را برای آشنایی با جاهای دیدنی بوشهر ارائه کنیم. این برنامه سفر، شما را با تمامی جاذبه های گردشگری بوشهر آشنا می‌کند و تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای شما به ارمغان می‌آورد. ضمنا توصیه می‌کنیم برای بازدید از جاهای دیدنی بوشهر، به صفحه هتل های بوشهر بروید و از میان آن‌هایی که بیشترین ستاره را دارند انتخاب کنید. یک اقامت رویایی در کنار بازدید از جاهای دیدنی می‌تواند برای‌تان یک سفر دلچسب و فراموش نشدنی را رقم بزند.

فهرست این مطلب

دیدنی های بوشهر؛ سفری به کرانه فارس

بوشهر، شهری با تاریخ غنی و سواحل ماسه‌ای که یکی از نقاط استثنایی برای گردشگری محسوب می‌شود. سواحل این منطقه به عنوان بخشی از جاهای دیدنی بوشهر شناخته می‌شوند و به تازگی، تجربه حضور در مناظر بکر و بی‌نظیر آن‌ها با امکانات کمتر، برای ماجراجویان فراهم شده است.

بخشی از مردم بوشهر، به صید ماهی اشتغال دارند و صیدهای آن‌ها شامل جانوران دریایی چون ستاره دریایی و عروس دریایی نیز می‌شود. دیدن این آبزیان از نزدیک یکی از موقعیت‌های جذاب سفر به این شهر است. تاریخ بوشهر نیز از مهمترین عنصرهای گردشگری آن به شمار می‌آید. شهرنشینی این منطقه در دوره‌های مختلف تاریخی، به ویژه در دوران استعمار انگلیس، باعث شده است که بوشهر با لقب «دریایی‌ترین شهر جهان» شناخته شود. ارتفاع پایین بوشهر نسبت به سطح دریا باعث می‌شود که از دور، این شهر را تا نیمه، شناور در آب ببینید.

همچنین،بافت قدیمی شهر با محله‌های بهبهانی، دهدشتی، شنبدی و کوتی، با معماری خاص و عمارت‌های قدیمی میزبان گردشگران هستند. بعد از اینکه رزرو هتل را قطعی کردید و پا به شهر بوشهر گذاشتید، از فرودگاه بین‌المللی بوشهر می‌توانید سفر خود را آغاز کرده و در این شهر تاریخی و زیبا به گشت و گذار بپردازید. و اما ۷۰ مورد از جاهای دیدنی بوشهر عبارتند از:

گنبد یا کوه نمکی جاشک

گنبد نمکی جاشک بوشهر

گنبد جاشک یکی از جاذبه گردشگری طبیعی بوشهر است، که برای گردشگرانی که به دنبال مناظر کمتر دیده شده هستند، جذابیت دارد. همواره بازدیدکنندگان از تجربه حیرت‌انگیز فرآیند تبخیر نمک و ایجاد بلورهای رنگارنگ در این مکان شگفت‌زده می‌شوند. زمانی که نور آفتاب بر بلورهای نمکی می‌تابد، تصویری شگفت‌انگیز و دلفریب به وجود می‌آید که خود یک اثر هنری طبیعی تحسین‌برانگیز است.

گنبد نمکی جاشک، علاوه بر طبیعت خیره‌کننده‌اش، با نزدیکی به یخچال‌های نمکی و آبشارهای نمکی نیز توانسته است تا تنوع بیشتری به تجربه گردشگری این منطقه، اضافه کند. 

یخچال‌های نمکی

یخچال‌های نمکی جاشک با بلورهای برفی‌مانند یکی دیگر از دیدنی های بوشهر هستند که جذابیت گردشگری این منطقه را به اوج می‌رسانند. بلورهای نمک با حرکت خود در جهت شیب زمین در شمال غربی کوه نمکی جاشک پدیده‌ای شبیه به یخچال را ایجاد کرده‌اند. این پدیده را «نمک‌چال» یا یخچال نمکی می‌نامند. این نمک‌چال‌ها قادرند تا گرما را داخل خود حبس کنند، درست برخلاف یخچال‌ها که سرما را در خود نگه می‌دارند.

آبشارهای نمکی

آبشارهای نمکی که در جریان طبیعی آب گنبد قرار دارند، به ویژه در فصل بهار تا پاییز، منظره شگفت‌انگیزی را برای ثبت عکس‌ها و قاب‌های هنری طبیعت فراهم می‌کنند. آبشارهایی که به خاطر تبخیر آب در مسیرهای جریان آن شکل گرفته‌اند، بلورهای زیبا و منحصر به فردی را در اطراف خود ایجاد کرده‌اند. مشاهده اشکال مختلفی که انباشت این بلورها ایجاد کرده‌اند، تجربه گردشگران در این منطقه را خارق‌العاده و حیرت انگیز می‌کند.

آدرس گنبد یا کوه نمکی جاشک

در فاصله ۶۰ کیلومتری شهر دیر و ۲۴ کیلومتری شهر بردخون

ساعت بازدید از کوه نمکی جاشک

۸ صبح تا ۶ عصر

قلعه خورموج یا محمدخان دشتی

یکی از جاهای دیدنی بوشهر که بسیار جالب و تاریخی است، قلعه خورموج یا قلعه محمد خان دشتی نام دارد. خورموج با فاصله تقریبی ۹۰ کیلومتر از شهر بوشهر، با محصولات زراعی و کشاورزی متنوع خود شهرت دارد.

تاریخچه و معماری قلعه خورموج

قلعه خورموج، یکی از نمونه‌های باشکوه معماری دوران قاجار است و به‌عنوان یکی از آثار تاریخی ملی ایران به ثبت رسیده است. این قلعه با تزئینات بی‌نظیر، طاق‌نماها، و گچبری‌های خاص خود، توجه هر گردشگری را به خود جلب می‌کند. این ساختمان زیبا و باشکوه در سال ۱۳۷۹ ثبت ملی شده و هنوز هم با قوت از جاذبه‌های گردشگری بوشهر به‌شمار می‌آید.

قلعه محمدخان دشتی بوشهر

امکانات و خدمات

قلعه خورموج ، برای گردشگران امکاناتی چون دسترسی آسان به وسایل نقلیه، پارکینگ، سرویس بهداشتی، اقامتگاه، رستوران، بوفه، و پوشش شبکه عالی را فراهم می‌کند. این امکانات باعث می‌شود که بازدید از این جاذبه تاریخی برای بلاگرها هم یک تجربه راحت و لذت‌بخش باشد.

ویژگی‌های قلعه خورموج 

  • یکی از نمونه‌های منحصر به فرد و جذاب تاریخی در جنوب ایران است که شکوه و عظمت روزگاران گذشته را به یادآوری می‌کند.
  • معماری زیبای قلعه باعث جذب گردشگران زیادی شده و این مکان را به یک نقطه دیدنی برجسته تبدیل کرده است. سبک معماری آن ترکیبی از معماری زمان سلجوقی و ساسانی است، که ازسبک‌های شگفت‌انگیز و دیدنی به‌شمار می‌آید.

آدرس قلعه خورموج

استان بوشهر، خورموج، خیابان شهید مطهری، قلعه محمد خان دشتی(خورموج) 

پارک پرندگان

در نزدیکی ساحل بوشهر، پارکی دیدنی به نام «پارک پرندگان بوشهر» واقع شده است. این پارک با منظره‌ای زیبا در فاصله‌ی کوتاهی از خلیج فارس، محلی منحصر به فرد برای همزیستی و آشنایی با پرندگان است. این پارک در سال ۱۳۷۸ افتتاح و به‌سرعت به یکی از مقاصد توریستی در استان بوشهر تبدیل شد.

پارک پرندگان بوشهر

تنوع پرندگان

در این پارک، حدود ۲۵ گونه مختلف از پرندگان زنده می‌کنند. این انواع شامل طوطی، فنچ، مرغ شاخدار هندی، کبوتر، بوقلمون، طاووس، قرقاول، اردک، مرغ چینی، مرغ لهستانی و لاری، مرغ عشق و حتی پرندگان شکاری همچون کرکس و عقاب می‌شوند. تورهای مرتفع در این پارک نصب شده تا برای پرندگان اکوسیستم تقریبا طبیعی ایجاد کند. 

پوشش گیاهی زیبا

پارک پرندگان بوشهر با دارا بودن پوشش گیاهی متنوع و جذاب، از جمله اکالیپتوس، گل ابریشم و کونوکارپوس، یکی از پارک‌های سایه‌دار شهر بوشهر به‌شمار می‌آید. این گیاهان نه تنها زیبایی طبیعی را افزایش می‌دهند بلکه برای پرندگان نیز محیطی سرسبز و خوشایند فراهم کرده و آنان را به تفریح و زندگی طبیعی دعوت می‌کنند.

آدرس پارک پرندگان بوشهر

استان بوشهر، بوشهر، میدان معلم، خیابان سیراف، حسینیه کوی دهدشتی، پارک پرندگان

ساعت بازدید از پارک پرندگان بوشهر

محدودیت زمانی ندارد

عمارت ملک

در قلب بوشهر، رازهای تاریخی در تپش آهنگین خانه‌ای باستانی و یک اثر معماری استثنایی به نام «عمارت ملک» پنهان شده است. این عمارت زیبا، شاهکاری از دوران قاجار است که به‌وسیله محمدمهدی ملک التجاره، یک تاجر متمول در این دوره، ساخته شده و در حال حاضر در محله بهمنی بوشهر، خیابان ماهینی برای فرهنگ‌دوستان و گردشگران، اسرار سر به مهر خود را فاش می‌کند.

تاریخچه عمارت ملک

تاریخ ساخت عمارت ملک به زمانی بازمی‌گردد که محمدمهدی ملک التجاره به فرانسه سفر کرد و در آنجا به یک کاخ قرون وسطی برخورد کرد. این تجربه جذاب در او انگیزه لازم برای ساختن نمونه‌ای از آن کاخ در شهر محل سکونتش را ایجاد کرد. ملک با همکاری مهندسان فرانسوی، عمارتی زیبا با زیربنای ۴۰۰۰ مترمربع بنا نمود. این عمارت، ابتدا تحت اشغال انگلیسی‌ها قرار گرفته و به مقر نظامی تبدیل شد. سپس با حضور رضاشاه به عنوان خوابگاه نظامی‌ها مورد استفاده قرار گرفت.

عمارت ملک بوشهر

زیبایی‌های معماری این بنا

عمارت ملک به عنوان یکی از نمونه‌های معماری دوران قاجار متشکل از چندین بخش است، از جمله پیشخوان، سکوی بنا، سر در بنا و ساختمان اصلی. ساختمان اصلی، به دلیل نقاشی‌های دیواری جالب خود، خارق‌العاده‌ترین قسمت این مکان به‌شمار می‌آید و دو طبقه آن شامل جزئیات دلنشین و زیبایی‌های بسیاری است.

خاصیت عجیب عمارت ملک

این عمارت، با سیستم خنک‌کننده‌ای که در معماری آن لحاظ شده، خنک می‌شود که نشان از دقت و ذکاوت معماری دوران خود دارد. دیوارهای خارجی با دو جداره و فضای خالی بین آنها، وظیفه خنک کردن طبیعی فضای داخلی عمارت را دارند. به این ترتیب که، فضای خالی بین جداره‌ها با استفاده از گیاهان مرطوب پر شده است و به وسیله دریچه‌های خاص، هوای خنک و طبیعی به داخل عمارت هدایت می‌شود.

آدرس عمارت ملک بوشهر

استان بوشهر، بوشهر، خیابان ماهینی، خیابان ملک، عمارت ملک

ساعت بازدید از عمارت ملک بوشهر

بازدید از این بنا نه نیاز به پرداخت ورودی دارد و نه محدودیت زمانی.

پارک ساحلی آب شیرین کن

یکی از جاذبه‌های خاص و آرامش‌بخش این شهر، ساحل آب شیرین کن است که به عنوان پارک ساحلی نیز شناخته می‌شود. ساحل آب شیرین کن در مقابل پارک دانشجو واقع شده و با چشم اندازی زیبا به خلیج فارس، مکان مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت و لذت بردن از طبیعت خلیج فارس محسوب می‌شود.

پارک ساحلی آب شیرین کن بوشهر

امکانات پارک

پارک ساحلی آب شیرین کن با مسیرهای سنگ‌فرش شده و آلاچیق‌های زیبا، فضایی دلنشین برای گردش و استراحت فراهم کرده است. امکانات رفاهی مانند وسایل بازی کودکان و سرویس بهداشتی نیز در این پارک موجود هستند. تعدادی رستوران و بوفه نیز برای شکم‌گردی در این فضا، اشتهای شما را تحریک خواهند کرد.

آدرس پارک ساحلی آب شیرین کن

استان بوشهر، بوشهر، خیابان بهمنی، خیابان خلیج فارس، پارک ساحلی آب شیرین کن

ساعت بازدید از پارک ساحلی آب شیرین کن 

۲۴ ساعته

آب انبار قوام

بوشهر، شهری با تاریخی غنی و جاذبه‌های فراوان است. یکی از جاذبه‌های تاریخی بوشهر، آب‌انبار قوام است که نقش مهمی در تامین آب شرب مردم بوشهر داشته است. در سال ۱۲۷۱ هـ.ق، قوام الملک شیرازی، در سفر دوم خود به بوشهر، با مشکل کمبود آب آشامیدنی مردم مواجه می‌شود و به همین دلیل آب‌انبار قوام را در ضلع غربی بندر بوشهر احداث می‌نماید. این ساختمان تاریخی نمونه‌ای از هنر معماری ایرانی است که در میان جاهای دیدنی بوشهر جایگاه ویژه‌ای دارد.

اگر برای دیدن آب‌انبار قوام به بوشهر رفتید، پیشنهاد می‌شود قبل از ورود به این مکان، محله کوتی را برای دیدن عمارت نوذری، مسجد شیخ سعدون و عمارت دهدشتی، موزه رئیس علی دلواری و بازار قدیم بوشهر در اولویت قرار دهید. به این ترتیب، تجربه یک روزه‌ خاطره‌انگیز در این شهر زیبا را خلق می‌کنید. پس از این گردش تاریخی می‌توانید خود را به رستوران قوام برسانید.

آب انبار قوام بوشهر

رستورانی در آغوش تاریخ

آب‌انبار قوام امروزه به یک رستوران سنتی تبدیل شده است. این رستوران، در کنار آب‌انبار تاریخی واقع شده که تجربه غذا خوردن در این فضا با معماری سنتی، بسیار خاطره‌انگیز خواهد بود. طعم لذیذ غذاهای دریایی این رستوران، تجربه‌ای دلپذیر و متفاوت از سفر به بوشهر را به شما هدیه خواهد داد.

معماری منحصر به فرد

آب‌انبار قوام با ۲۹ طبقه و ساختاری مقاوم از سنگ‌های رسوبی، یک شاهکار معماری است. داخل آن با پوشش ساروج زیبا ساخته شده و پنجره‌هایی به ابعاد ۱۲۰ در ۹۰ سانتی‌متر نمای داخلی چشم‌نوازی را ایجاد کرده‌اند.

آدرس آب انبار قوام

استان بوشهر، بوشهر، خیابان بهمنی، خیابان خلیج فارس، پارک ساحلی آب شیرین کن

ساعت بازدید از آب انبار قوام

این رستوران در وعده ناهار و شام باز است

شماره تماس آب انبار قوام

۹۸۷۷۳۳۳۳۱۲۷۵+

کاخ کوروش

یکی دیگر از جاهای دیدنی بوشهر، کاخ زمستانی کورش هخامنشی در ضلع جنوبی شهر برازجان است که تا به امروز معماری منحصر به فرد و غنای تاریخی آن به عنوان یک اسطوره باستانی شناخته می‌شود.

سفری به تاریخ باستان

کاخ زمستانی کورش، از میراث باستانی ایران که در سال ۵۲۹ قبل از میلاد توسط کورش هخامنشی ساخته شد، به خودی خود یک سفر به تاریخ باستان است. این بنا با معماری خاص و ستون‌های سیاه و زرد، شاهکاری از هنر و ذوق هخامنشیان است که هنوز هم جذابیت‌های هنری و تاریخی خود را دارد.

کاخ کوروش بوشهر

حکایت ناتمام؛ راز کاخ کوروش

معرفی کاخ زمستانی کورش بدون اشاره به حکایت ناتمام ماندن آن کامل نیست. با وفات کورش در سال ۵۲۹ قبل از میلاد، ساخت بنا که به اتمام نرسیده بود، همانطور ناتمام باقی ماند. علت این رها شدن یک راز تاریخی است که شما را به ماجراجویی در تاریخ فرامی‌خواند.

جلب توجه جهانگردان

در سال ۱۳۵۰ شمسی، با حفاری‌های گسترده در این محوطه، یکی از میراث‌های باستانی ایران، سر از خاک برآورد. از آن زمان تاکنون، این کاخ باستانی به تدریج توجه جهانگردان و علاقه‌مندان به فرهنگ ایران زمین را جلب کرد. اقدامات باستان‌شناسان و تلاش‌های مرمت‌کاران برای نگهداری و بازسازی این کاخ، آن را به یک مقصد اصلی گردشگری تبدیل کرده است.

زیبای خفته در خاک

با توجه به آثاری که از حفاری‌ها به دست آمده، می‌توان گفت بخشی از زیبایی این بازمانده تاریخی در خاک پنهان شده است. هنر سنگ‌تراشی، دقت در جزئیات و نمونه‌هایی از شکوه هنر نیاکان، این مکان را به یک جواهر دفن شده در خاک تبدیل کرده است.

آدرس کاخ کوروش

استان بوشهر، بوشهر، بلوار پاسداران، جاده کاخ کوروش

ساعت بازدید از کاخ کوروش

۸ صبح تا ۱۲ شب

منطقه شکار ممنوع کوه سیاه

یکی از دیدنی های بوشهر، منطقه شکار ممنوع کوه ‌سیاه است که از سال ۱۳۸۰ به مدت ۴ سال به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده اعلام شد. این ممنوعیت شکار در سال ۱۳۸۴ تمدید شد که نشان از توجه ویژه به حفاظت از حیات وحش و طبیعت در این منطقه دارد.

منطقه شکار ممنوع کوه‌سیاه، دارای اقلیم خشک و مدیترانه‌ای با کوه‌ها و تپه‌های فراوان است. این منطقه، در بخش کوهستانی خود بسیاری از ارتفاعات را دربرمی‌گیرد. بلندترین قله آن، قله ول با ارتفاع ۳۲۷۹ متر است. وجود تپه ماهورها و منابع آب فراوان از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد این منطقه است.

منطقه شکار ممنوع کوه سیاه بوشهر

پوشش گیاهی

پوشش گیاهی منطقه شامل جنگل‌های انبوه بنه و بادام است. همچنین گیاهان دیگری از خانواده گرامینه، گون، درمنه آویشن، جاشیر و جارو نیز در کوه سیاه دیده می‌شود.

تنوع جانوری

از جمله پستانداران قابل مشاهده در این منطقه می‌توان به گرگ، روباه، گراز، پلنگ و حتی خرس اشاره کرد. این منطقه با اقلیم و پوشش گیاهی منحصربه‌فرد، برای گونه‌های مختلف حیات وحش، از پرندگان گرفته تا پستانداران، محل مناسبی برای زندگی فراهم کرده است.

آدرس منطقه شکار ممنوع کوه سیاه

استان بوشهر، خورموج، ، جاده خورموج-سرمک، منطقه شکار ممنوع کوه سیاه

بوستان شغاب

یکی دیگر از دیدنی های بوشهر، پارک شغاب نام دارد. این پارک که در خیابان بهمنی واقع شده و مقابل بیمارستان نیروی هوایی بوشهر قرار گرفته است، یکی از مقاصد اصلی گردشگران است. با موقعیت مناسب و نزدیکی به ساحل خلیج فارس، این پارک به یک انتخاب ایده‌آل برای خانواده‌ها و گروه‌های دوستانه تبدیل شده است.

امکانات پارک شغاب

به‌منظور رفاه حال و برخورداری گردشگران، پارک شغاب به امکانات رفاهی و تفریحی گسترده‌ای تجهیز شده است. از جمله این امکانات می‌توان به زمین‌های ورزشی، پیست دوچرخه‌سواری، مسیر پیاده‌روی سلامت، چرخ و فلک، زمین بازی کودکان، پیست اسکیت، تورهای والیبال و بستکبال و حتی اسکله قایق‌سواری اشاره کرد. همچنین، امکان برپایی کمپ برای علاقه‌مندان به شب‌مانی در دل طبیعت نیز فراهم است.

بوستان شغاب بوشهر

آب‌تنی در پارک ساحلی شغاب

پارک ساحلی شغاب بوشهر یکی از بزرگترین و زیباترین پارک‌های ساحلی این منطقه به‌شمار می‌آید. با بیش از ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی، بندر بوشهر یکی از مقاصد تعطیلات ساحلی با امکانات تفریحی متنوع و پرطرفدار محسوب می‌شود. آب‌تنی و تفریح‌های آبی هیجان‌انگیز تنها چند مورد از سرگرمی‌های پرطرفدار این پارک است.

آدرس بوستان شغاب

استان بوشهر، بوشهر، خیابان ماهینی، جاده ساحلی، پارک شغاب

ساعت بازدید از بوستان شغاب

۲۴ ساعته

بندر سیراف

بندر سیراف، یکی دیگر از جاهای دیدنی بوشهر با قدمتی تاریخی و طبیعتی فوق‌العاده است. بندر سیراف که با نام‌های دیگری همچون «بندر طاهری» و «بندر سیراب» نیز شناخته می‌شود، در استان بوشهر و شهرستان کنگان واقع شده است. جمعیت این بندر بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ ، حدود ۶۹۹۲ نفر بوده است. 

بندر سیراف بوشهر

بندر سیراف کی متولد شد؟

بندر سیراف در زمان شاهنشاهی ساسانی، توسط اردشیر بابکان در سده سوم میلادی بنیان‌نهاده شد. این بندر، به دلیل اهمیت و  رونق بالای خود، در دوره ساسانیان به عنوان یکی از مراکز تبادلات دریایی و شهری در جهان شهرت یافت. با رونق صادرات دریایی، بندر سیراف به مرکزی مهم و استراتژیک تبدیل شد.

آثار تاریخی و جاذبه‌ها

این بندر با معماری خاص و شباهتی که با روستای ماسوله در شمال ایران، توجه گردشگران را به خود جلب کرده است. بافت پلکانی ساختمان‌ها و طراحی زیبای آن‌ها، این منطقه را به یک مقصد دیدنی برای توریست‌ها تبدیل کرده است.

تفریح و گردشگری

توسعه مکان‌های تفریحی چون گشت دریایی با لنج و موسیقی محلی، ارائه غذاهای دریایی محلی، مرمت آثار تاریخی و ایجاد موزه‌ها، بندر سیراف را به یک مقصد گردشگری منحصر به فرد در جنوب ایران تبدیل کرده است. هتل‌ها و دهکده‌های گردشگری اطراف بندر، تجربه‌ای لذت‌بخش از این سفر را فراهم می‌آورند.

آدرس بندر سیراف

استان بوشهر، بزرگراه بندر کنگان-عسلویه، بندر سیراف

موزه دریانوردی

موزه دریانوردی خلیج فارس یکی از دیدنی‌های بوشهر است که در قلب محله سبزآباد داستان‌های جذاب دریا و دریانوردها را برای گردشگران و بازدیدکنندگان روایت می‌کند.

تاریخچه موزه 

بنای موزه دریانوردی خلیج فارس از نظر تاریخی به دوره قاجار بازمی‌گردد. این بنا که در دهه ۱۳۸۰ به موزه تبدیل شده است، ابتدا به‌عنوان محل اقامت نمایندگان سیاسی انگلیسی در خلیج فارس استفاده می‌شد. از سال ۱۲۷۳ شمسی که در زمان ناصرالدین شاه سنگ بنای آن گذاشته شد، تا سال ۱۳۲۵ به مدت ۸۸ سال محل اقامت انگلیسی‌ها در این منطقه بود و سپس به اختیار دولت ایران درآمد. اکنون به عنوان یک موزه فرهنگی و تاریخی، خاطرات ماندگاری را برای گردشگران به یادگار می‌گذارد.

معماری خیره‌کننده و مهندسی خاص بنای موزه دریانوردی

ساختمان این موزه با معماری جذاب خود، شاهکاری است کم‌نظیر که نشان‌ از پیشرفت معماری در دوره قاجار دارد. هسته اصلی بنا از دو ساختمان جداگانه تشکیل شده است که به زاویه‌های مختلف نسبت به هم قرار گرفته‌اند. این دو ساختمان با انحراف حدود ۶۰ درجه در کنار هم قرار دارند. مصالح مورد استفاده در ساختمان، از جمله سنگ‌های مرجانی و ملات گچ، تاریخچه هنر معماری مردم بوشهر در آن زمان را روایت می‌کند.

گنجینه‌ای از اشیا و ابزار 

ابزار جنگی موزه دریایی بوشهر

موزه دریانوردی خلیج فارساز کشتی‌های جنگی قدیمی گرفته تا ماشین‌های تایپ قدیمی، را گرد هم آورده است. گشت در میان وسایل متعدد نظیر نقشه‌های قدیمی، شناورهای جنگی دریایی و تلفن‌های مغناطیسی، شما را به گذشته‌های دور می‌برد.

از جمله عجایبی که در این موزه می‌توان دید، کشتی‌های پرسپولیس، مظفری، و مازندران هستند. این کشتی‌ها به عنوان اثری از دوران قاجار باقی‌مانده‌اند. کشتی پرسپولیس، اولین کشتی جنگی ایران، به‌عنوان هدیه از آلمان به ناصرالدین‌شاه قاجار اهدا شده و در زمان قاجار، به کشتی پرسپولیس مشهور بوده است.

آدرس موزه دریانوردی خلیج فارس

استان بوشهر، بوشهر، جاده یزد-سبزآباد، موزه دریانوردی خلیج فارس

ساعت بازدید از موزه دریانوردی خلیج فارس

۸ صبح تا ۱۲ ظهر/ ۳ عصر تا ۵ شب

شماره تماس موزه دریانوردی خلیج فارس

۹۸۷۷۳۳۴۴۴۶۷۹+

اسکله جفره

از دیگر جاهای دیدنی بوشهر، اسکله جفره یکی از بهترین گزینه‌های تفریحی و گشت و گذار در سواحل بوشهر است. این اسکله که در سواحل شمال غربی بوشهر واقع شده، برای تفریح و سرگرمی کوتاه گردشگران مناسب به نظر می‌رسد.

مزیت‌های گردشگری

از ویژگی‌های جذاب اسکله جفره، چشم انداز خیره‌کننده‌ای از خلیج فارس است که گردشگران می‌توانند از آن لذت ببرند. این اسکله مکان خوبی برای خرید ماهی تازه هم هست. در این اسکله، ماهیگیران با بار‌ تازه‌ترین ماهی‌ها به ساحل می‌آیند و گردشگران می‌توانند از آنان ماهی تازه خریداری کنند.

فرصت تماشای غروب و طلوع خورشید را در این اسکله از دست ندهید. این لحظات خاص در اسکله جفره با شگفت‌زده شدن از زیبایی‌های طبیعی، لحظاتی لذت‌بخش را برای شما رقم می‌زنند. 

آدرس اسکله جفره

استان بوشهر، بوشهر، میدان شهرداری، خیابان رئیسعلی دلواری، مسیر ساحلی جفره، اسکله جفره

ساعت بازدید از اسکله جفره

۲۴ ساعته

پارک جنگلی چاه کوتاه

پارک جنگلی چاه کوتاه بوشهر، نمادی از فرهنگ و طبیعت ایران است و قدمتی چهل ساله دارد. این پارک زیبا با مناظری بکر و بی‌نظیر، گونه‌های متنوعی از گیاهان حاره‌ای را در خود جای داده و شما را به تماشای پرواز و شور و شوق پرندگان ساحلی نیز دعوت می‌کند. روستای چاه کوتاه، با قدمتی تاریخی به دوران صفوی می‌رسد و جایگاه محلی مهمی در این منطقه دارد.

پارک جنگلی چاه کوتاه با مساحت حدود ۱۵۰ هکتار در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهر بوشهر واقع شده است. این پارک آب و هوایی معتدل در فصل‌های پاییز، زمستان و بهار و طبیعتی گرم و خشک در تابستان دارد. این نام به دلیل کم‌عمق بودن چاه‌های آب در این منطقه، برای آن انتخاب شده است.  

پارک جنگلی چاه کوتاه

حمایت از اقلیم منطقه

در دهه ۱۳۵۰، طرحی برای کاشت نهال‌ اجرا شد که به مهار شن‌های روان در این منطقه بسیار کمک کرد. درختانی سازگار با آب و هوای کویری برای جلوگیری از پیشرفت بیابان در این منطقه کاشت شدند. نام‌هایی چون کهور، اکاسیا و ویکتوریا نمونه‌هایی از این درختان هستند که در پارک جنگلی چاه کوتاه می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید.

امکانات پارک جنگلی چاه کوتاه

پارک جنگلی چاه کوتاه، علاوه بر طبیعت زیبا و منظره‌های خیره‌کننده، دارای امکاناتی نظیر آلاچیق‌هایی برای استراحت گردشگران و پارکینگی آماده به پذیرایی است. با توجه به آوای پرندگان و آرامش فراوان در این فضا، پارک جنگلی چاه کوتاه یک مقصد آرامش‌بخش برای پیک‌نیک خانوادگی و یا دورهمی‌های دوستانه فراهم کرده است.

آدرس پارک جنگلی چاه کوتاه

استان بوشهر، بزرگراه بوشهر-برازجان، جاده دویره، پارک جنگلی چاه کوتاه

ساعت بازدید از پارک جنگلی چاه کوتاه

۲۴ ساعته

چشمه جوشان آب گرم قوچارک

چشمه‌های آبگرم، جاذبه‌های گردشگری طبیعی و بی‌نظیری هستند. این چشمه‌ها به دلیل دمای بالای آب‌ آنها و املاح معدنی منحصربه‌فرد، مورد توجه مسافران و گردشگران قرار می‌گیرند. چشمه‌های آبگرم قوچارک و اهرم از جمله دیدنی های بوشهر هستند که با خواص درمانی خود، یک جاذبه گردشگری سلامت و تفریحی، به شمار می‌آیند.

چشمه

خواص درمانی

آبگرم قوچرک به دلیل دارا بودن املاح مفید نظیر سولفات، کلسیم، و منیزیم، برای درمان برخی از بیماری‌ها و افزایش سلامتی بسیار موثر است. استفاده منظم از آب این چشمه می‌تواند به بهبود بیماری‌های پوستی، مشکلات تنفسی، تسکین اعصاب، و کاهش دردهای مفاصل کمک کند.

نکات ایمنی

برای استفاده بهینه از خواص درمانی چشمه آبگرم قوچارک، باید احتیاط‌های لازم را رعایت کرد. افرادی که به بیماری‌های خاصی مبتلا هستند مانند نارسایی قلبی یا زخم‌های باز وسیع، بهتر است قبل از استفاده مشاوره پزشکی بگیرند. همچنین افرادی که از این چشمه استفاده می‌کنند، باید از تکرار مداوم برای مدت زمان طولانی بپرهیزند.

آدرس چشمه جوشان آب گرم قوچارک

استان بوشهر، تنگستان، پنج کیلومتری جنوب شرقی شهر اهرم ، چشمه جوشان آب گرم قوچارک

ساعت بازدید از چشمه جوشان آب گرم قوچارک

۲۴ ساعته

گور دختر

در نزدیکی برازجان، یکی از جاهای دیدنی بوشهر که جزو میراث تاریخی و فرهنگی ایران به شمار می‌آید، قرار دارد. آرامگاه گور دختر، با شیوه‌ی ساختاری خاص و شباهتی که به آرامگاه کوروش کبیر، یکی از مقاصد گردشگری دشتستان بوشهر است.

ویژگی‌های معماری

آرامگاه گور دختر، با ساختار ابتدایی و سنگ‌های خامسری، شباهت زیادی به آرامگاه کوروش کبیر دارد. این تشابه معماری، بازدیدکنندگان را به دوران هخامنشی می‌برد. همچنین ساختمان گور دختر با ابعاد و ترکیب سنگ‌ها ساختاری بسیار ابتدایی ساده دارد که از حجره‌ها و ملات‌های پخته اثری ندارد و از سنگ‌های برش خورده در کمال سادگی، ساخته شده است.

یکی از جذابیت‌های این مقبره، سقف شیروانی آن است که با ضخامت حدود ۷۵ سانتی‌متر و شیبی شبیه شیروانی، به معماری آرامگاه، ویژگی خاصی افزوده است.

آرامگاه گور دختر

داخل گور دختر

با وجود کوچک بودن فضای داخلی، آرامگاه گور دختر دارای ویژگی‌های خاصی است. قسمت فرورفته‌ای که شبیه به یک قاب است، احتمالاً محلی برای قرارگیری کتیبه یا نشانه مربوط به فرد مدفون بوده است. با عدم وجود ملات و استفاده از بست‌های فلزی توکار برای اتصال سنگ‌ها، گور دختر نمونه‌ای از سازه‌های ابتدایی و سنتی هخامنشی است.

آدرس گور دختر

استان بوشهر، دشتستان، دشت میانکوهی پشت پر

ساعت بازدید از گور دختر

۲۴ ساعته

عمارت گلشن

محله بهبهانی بوشهر، با عمارت‌هایی با قدمت ۱۷۰ ساله خود، جواهری به یادگار مانده از قلب تاریخ است. عمارت گلشن با فاصله ۱۰ متر از ساحل دریا یکی از زیبایی‌های معماری قاجاری  با منظره‌ای چشم‌نواز است.

معماری بیت میلانی

عمارت گلشن با سبک معماری بیت میلانی ساخته شده است. پنجره‌های بلند با شیشه‌های رنگی و نمای بیرونی سفیدکاری شده، زیبایی خاصی به این مکان می‌بخشند.

ساختار سه‌طبقه

با توجه به نیازهای دوران، طبقه اول شامل آب‌انبار، حمام، دستشویی و آشپزخانه بوده است. طبقه‌های دوم و سوم نیز به ترتیب برای سکونت، پذیرایی، و امور تجاری اختصاص یافته بوده‌اند. چهار پلکان حلزونی که از چهار طرف به بام می‌رسند، نمای بیرونی این عمارت را بسیار دیدنی کرده است.

 خانه سه طبقه عمارت گلشن بوشهر

قلب حیاط و حوضی زیبا

وجود حیاط مرکزی با حوض زیبا، این مکان را از دیگر عمارات تاریخی متمایز می‌کند. اتاق‌ها از اطراف به این حیاط پنج دری با درهای دولنگه متصل می‌شوند.

مصالح بومی

ساختار این عمارت از سنگ‌های مرجانی رسوبات دریایی و ملات گچ به همراه چوب ساج دریایی و چوب صندل است. این مواد محلی، زیبایی و دوام بیشتری به عمارت افزوده‌اند.

آدرس عمارت گلشن

استان بوشهر، بوشهر، بلوار خلیج فارس، نرسیده به ساختمان ایرانی

ساعت بازدید از عمارت گلشن

۸ صبح تا ۲ ظهر 

پارک ملی نایبند یا نای بند

پارک ملی نایبند، جاذبه‌ای طبیعی در قلب عسلویه که به عنوان یکی از جاهای دیدنی بوشهر، زیبایی‌های فراوانی را برای تماشا و تفریح دارد. خلیج نایبند، با مساحت ۴۱۳۰ هکتار، یکی از زیستگاه‌های ارزشمند خلیج فارس با ساحل‌های ماسه‌ای درخشان است. منطقه حفاظت شده نایبند، جنگل‌های حرا، ساحل‌های صخره‌ای جنوبی و دشت‌های پر درخت فراوانی را در دل خود جای داده است. جنگل حرا، شگفتی خلیج فارس، با درختان همیشه بهار و صدای آب آرام، زیبایی حیرت‌انگیزی به این پارک  می‌دهد. این جنگل و ساحل آن محل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها و بیش از ۸۰ درصد آبزیان خلیج فارس است. از لاک‌پشت‌های سبز گرفته تا حواصیل و فلامینگو، این منطقه ثروت فراوانی به لحاظ دارایی محیط زیستی دارد.

پارک ملی نایبند

پوشش گیاهی

  • جنگل حرا: شگفتی‌ساز اقلیم خلیج فارس با دارا بودن ۸۰ درصد آبزیان منطقه.
  • گونه‌های گیاهی: انجیر معابد، کهور ایرانی، دافنی و سایر گیاهان مقاوم شورپسند نظیر گز و علف شور.
  • نگا؛ سرسبزی در کنار دریا: منطقه‌ای بکر و زیبا با پوشش سرسبز و ماسه‌ای.

جانداران منطقه نای بند

  • گرگ، شغال، قوچ، میش، بز، روباه و انواع جوندگان
  • دلفین، نهنگ، لاک‌پشت‌های سبز و عقابی، خرچنگ و ماهی گل خورک 
  • پرندگان مهاجر: حواصیل، فلامینگو و پلیکان در فصول سرد به این جنگل‌ها پناه می‌آورند.

آدرس پارک ملی نایبند 

استان بوشهر، بساتین، هاله، پارک ملی نای بند

ساعت بازدید از پارک ملی نای بند

۲۴ ساعته

عمارت کازرونی

عمارت کازرونی، یک نمونه شاهکار از معماری قاجار در بوشهر و از آثار تاریخی و جاذبه‌های دیدنی این شهر به حساب می‌آید. این بنا در محله‌ی بهبهانی، قدیمی‌ترین ناحیه شهر، قرار دارد و تاریخچه طولانی آن سبب ثبت نامش در آثار ملی ایران شده است. این عمارت، مکملی فرهنگی و تاریخی برای بازدیدکنندگان است. البته که بوشهر به عنوان یک شهر ساحلی دارای جاذبه‌های طبیعی فراوانی است. اما نباید این موضوع دلیلی بر کمتر پرداخته شدن به جاذبه‌های تاریخی یا معماری به عنوان یک مکان گردشگری ‌شود.

عمارت کازرونی

ویژگی‌های عمارت کازرونی

ویژگی‌های منحصر به فردی چون طبقاتی با سقف‌های بلند، آثار قدیمی و زیبایی نهفته در سادگی این بنا، آن را بسیار دلنشین و چشم‌نواز ساخته است. دیگر موارد آن عبارتند از:

– سه‌طبقه بودن با ساختاری متناسب با نیازهای اقلیم گرم بوشهر.

– استفاده از رنگ سفید برای کاهش جذب نور خورشید و حفظ خنکای بنا.

– استفاده هوشمندانه از چوب در ایوان‌ها برای مقاومت در برابر گرما.

– حیاط زیبا با باغچه‌ای از درختان نخل و گل‌های کاغذی خوش‌رنگ.

– درهای چوبی با شیشه‌های رنگی جهت زیبایی و نورپردازی مطلوب.

این عمارت، نه تنها به عنوان یک مکان تاریخی بلکه به عنوان نمونه‌ای از معماری با کیفیت و شرایط بومی، ارزش چندبار  رفتن و دیدن را دارد. 

آدرس عمارت کازرونی

استان بوشهر، بوشهر، بلوار خلیج فارس، بافت تاریخی بوشهر، عمارت کازرونی

ساعت بازدید از عمارت کازرونی

۷ صبح تا ۵ عصر

بازار ماهی فروشان

اگر تجربه‌ای دیگر از سفر خود در جنوب ایران انتظار دارید، حتما به بازار ماهی فروشان بوشهر بروید. می‌توانید صدای ماهی فروشانی که هر کدام در رقابت با یکدیگر، یک ماهی را تبلیغ می‌کنند و شور و گرمایی که در خرید و فروش مشتریان است را ببینید. سپس یک ماهی تازه و خوش‌طعم بخرید و علاوه بر لذت ماهی‌خوری، سفری متفاوت را تجربه خواهید کرد. بازار ماهی‌فروشان بوشهر، از سال ۱۳۴۵ تا کنون دایر است و به جرات می‌توان گفت یکی از مکان‌های شگفت‌انگیز این شهر است. 

تنوع ماهی‌ها

با گام زدن در این بازار، شما به تنهایی ماهی نمی‌خرید؛ بلکه با فرهنگ گرم مردمان این دیار هم آشنا خواهید شد. انواع ماهی‌های شوریده، سنگسر، حلوا سفید، شهری، راشگو، هامور و میگو در اینجا به فروش می‌رسند. بازار ماهی‌فروشان بوشهر، یک مقصد رویایی برای علاقمندان به انواع ماهی و میگو است. 

آدرس بازار ماهی فروشان

استان بوشهر، بوشهر، بلوار نواب صفوی فارس، خیابان حافظ

ساعت بازدید از بازار ماهی فروشان

۸ صبح تا ۲ ظهر/ ۳ عصر تا ۹ شب

گورستان شغاب

یکی از دیدنی‌های تاریخی و مهم بوشهر، گورستان شغاب است که با قدمتی ۴۲۰۰ ساله، یعنی از دوره ایلامیان، عنوان یکی از شاهکارهای تاریخی در این منطقه را به خود اختصاص داده است.

گورستان شغاب با خمره‌هایی بزرگ و کوچک که در دل خاک آرام گرفته‌اند، شناخته می‌شود. این خمره‌ها محل دفن اموات در دوران ایلامیان است که حاوی اسکلت‌های متعلق به گذشتگان این خطه هستند. طبق نظر باستان‌شناسان، نمونه‌هایی از آیین‌های دفن مردگان در دوره‌های مختلف تاریخی را نیز در این گورستان می‌توان مشاهده کرد. قبرهایی از دوران‌ اشکانی و ساسانی نمونه‌هایی از آن هستند.

انواع تدفین

در گورستان شغاب، سه نوع تدفین مشاهده می‌شود که هرکدام از آنها با تاریخ و متد خود گویای نحوه دفن اجساد هستند که عبارتست از: 

  • قبور دستکند صخره‌ای
  • قبور خشگه‌چین
  • خمره‌های کف‌اژدری تدفینی یا استودان

به عنوان یک نمونه از دین زرتشت، جسدها را درون خمره‌هایی از جنس سنگ و سفال قرار می‌دادند و خمره‌ها یا تابوت‌ها را داخل صخره‌های سنگی می‌گذاشتند تا خاک آلود نشود.

معماری و محوطه گورستان

محوطه گورستان شغاب، با پشته‌های کم‌ارتفاعی که به سمت لب دریا کشیده شده‌اند، زیبایی طبیعت و این تاریخی را در هم آمیخته است. این پشته‌ها، هرچه به روستای شغاب نزدیک‌تر می‌شوید، بیشتر قابل دیدن هستند و ارتفاع کم آنها باعث شده تا گورستان به شکلی مسطح به نظر برسد. با وجود تاریخی بودن گورستان شغاب، متاسفانه بخشی از این پشته‌ها به دلیل ساخت پارک و فضای سبز توسط شهرداری تخریب شده‌اند.

آدرس گورستان شغاب

استان بوشهر، بوشهر، خیابان میثم تمار، جاده ساحلی 

مدرسه تاریخی سعادت

بوشهر، از زمانی که در دوران قاجار، به عنوان بندر تجاری جنوب ایران شناخته شد، در زمینه اقتصادی و فرهنگی به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافت. این شهر به عنوان مرکز تحولات فرهنگی در جنوب ایران محسوب می‌شود. تاسیس اولین مدرسه نوین در این منطقه، به عنوان یکی از تحولات چشمگیر فرهنگی آن دوره به شمار می‌آید.

نماد تاریخ و فرهنگ بوشهر

مدرسه سعادت، با کارنامه‌ای درخشان، به عنوان پنجمین مدرسه ماندگار کشور شناخته می‌شود. این مدرسه به لحاظ تاریخی به عنوان مادر مدارس جنوب ایران به شمار می‌آید و از لحاظ گردشگری، یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی بوشهر است. معماری زیبا و خیره‌کننده این مدرسه، هماهنگ با بافت مرکزی شهر بوشهر، توجه هر بازدیدکننده‌ای را جلب می‌کند.

مدرسه سعادت بوشهر

مرمت و احیا

در سال ۱۳۹۳ عملیات مرمت مدرسه سعادت با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال آغاز شد و در ۱۸ ماه به پایان رسید. این ساختمان مرمت شده، اکنون به عنوان یک مجموعه فرهنگی تاریخی در حال فعالیت است. این مرمت، زیبایی و ارزش تاریخی این مکان را حفظ کرد و باعث رونق گردشگری در این بنای تاریخی شد.

تاریخچه و نقش محوری: از ابتدا تاکنون

مدرسه سعادت، ابتدا توسط احمدخان دریابیگی تاسیس شد و با گذر زمان به مرکز فرهنگی تاریخی تبدیل شد. این مدرسه از سال ۱۲۷۸، نقش محوری در آموزش و پرورش جنوب ایران ایفا کرده و اکنون گردشگران را به بازخوانی دستاوردهای فرهنگی خود دعوت می‌کند.

بخش‌های مختلف مدرسه سعادت و تجربه بازدید

مدرسه سعادت اکنون دارای دو بخش است: بخش جدید و مختص دانش‌آموزان، بخش تاریخی فرهنگی. بازدیدکنندگان می‌توانند از بخش تاریخی بازدید کنند و اتاق‌هایی با عکس‌های دانش‌آموزان و مفاخر را مشاهده کنند. گالری هنری سعادت نیز قسمتی از این بخش تاریخی فرهنگی را تشکیل داده و امکان خرید محصولات جذاب محلی را فراهم می‌کند.

موقعیت و دسترسی

مدرسه سعادت، با نام مدرسه سعادت مظفری، در خیابان امام، روبه‌روی میدان معلم واقع شده است. این مکان تاریخی در مرکز بوشهر، جاذبه‌ای فرهنگی برای بازدیدکنندگان است و از لحاظ موقعیت جغرافیایی، در قلب این شهر زیبا قرار دارد.

آدرس مدرسه تاریخی سعادت

استان بوشهر، بوشهر، میدان معلم، خیابان امام، مدرسه تاریخی سعادت

ساعت بازدید از مدرسه تاریخی سعادت

در این مدرسه معمولا نمایشگاه‌های آثار هنری برگزار می‌شود که هر کدام از آن‌ها ساعت بازدید خاص خود را دارند. با این حال اغلب این نمایشگاه‌ها بین ساعات ۱۹ الی ۲۲ برگزار می‌شوند.  

شماره تماس مدرسه تاریخی سعادت

۰۰۹۸۷۷۳۳۳۲۴۴۶۷

بازار سیراف

بازار زیبای بندر ‌سیراف یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین بازارهای جنوب ایران است که در دوران باستان، در زمان جاده ابریشم، نقش بسیار مهمی در تجارت ایران با سایر کشورها ایفا کرده است.

بندر سیراف، به عنوان یکی از کهن‌ترین بنادر ایران و حتی خاورمیانه، در گذشته از پررونق‌ترین بنادر ایران به‌شمار می‌آمد. تاجران این بندر با کشورهای آسیایی، آفریقا و اروپا روابط تجاری داشته‌اند. این شهر بزرگ در گذشته بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر جمعیت داشته است و به دلیل آزادی دینی، مکانی بین‌المللی برای پیروان مذاهب مختلف بوده است.

بازار زیبای بندر‌سیراف به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی بوشهر، به عنوان بازاری با مغازه‌های کوچک و بزرگی که به‌صورت ردیفی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، شناخته می‌شود. پرسش و پاسخ با تاجران محلی، چشم‌اندازی از زندگی تاریخی و فرهنگی این بازار را روایت می‌کند. قدم‌زدن در میان این مغازه‌های قدیمی، تجربه‌ای لذت‌بخش و جذاب است که گردشگران را به دوران‌های طلایی ایران می‌برد.

آدرس بازار سیراف

استان بوشهر، بوشهر، خیابان ولیعصر، خیابان خلیج فارس، بازار سیراف

گورستان صخره ای سیراف

گورستان صخره ای سیراف، یکی از جاهای دیدنی بوشهر است که بازدید از آن به ما امکان آشنایی با فرهنگ و زندگی اجدادمان را می‌دهد. این گورستان، با قبرهای سنگی قدیمی که در برابر گذر زمان و زلزله‌های تکان‌دهنده و مرگبار دوام ‌آورده‌اند، محلی است که از مکان تدفین مردمان با ادیان مختلف حفاظت کرده است. به دلیل این تنوع مذهبی، این گورستان به لحاظ تخصصی «قبرستان تمدن‌ها» نامیده شده است.

موقعیت جغرافیایی

این قبرستان تاریخی در دره لیرودی شیلو، در شمال غربی بندر سیراف و در دامنه جنوبی ارتفاعات مشرف بر آن واقع شده است. 

ویژگی‌های گورستان صخره‌ای سیراف

ویژگی‌های منحصر به فرد این مکان شامل قبرهای مستطیل شکل با ابعاد مشخص، ساختارهایی از ملات ساروج برای پوشش و زیبایی سطح قبرها، و زاویه‌گیری قبرها به سمت غرب است. این قبرستان، به عنوان یک شاهکار هنری و معماری، اطلاعات با ارزشی از زندگی و فرهنگ گذشته به ما ارائه می‌دهد.

روایت‌ها نشان می‌دهد که این گورستان به دوران ساسانیان و دوره‌های اسلامی بازمی‌گردد. با توجه به تاریخچه طولانی و متنوع آن، این مکان در سال ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۵۰۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت گردیده است.

آدرس گورستان صخره ای سیراف

استان بوشهر، شهرستان کنگان، کنار آب گیر دره لیر

عمارت دهدشتی

عمارت دهدشتی، در دوران قاجار توسط حاج غلامحسین دهدشتی ساخته شد. این اثر معماری به خاطر کاربری اصلی این ساختمان به عنوان «عمارت روغنی» و «عمارت دهدشتی» شناخته می‌شود. میراث فرهنگی بوشهر با کشف ارزش‌های تجاری و تاریخی غنی این خانه تاریخی، «موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس» را در آن دایر کرده است.

ویژگی‌های موزه 

از ویژگی‌های جالب این عمارت، اسناد تجاری باستانی است که در آن نگهداری می‌شوند. این اسناد، با زبان خاصی، داستان بازرگانی در دوره‌های مختلف، از جمله عصر قاجار و معاملات بین‌المللی با کشورهایی چون بریتانیا، هندوستان، و آلمان را به تصویر می‌کشد. این عمارت به عنوان مخزنی از گنجینه تاریخ تجارت در بوشهر شناخته می‌شود.

موقعیت و دسترسی

عمارت دهدشتی، جایگاهی استراتژیک در شهر دارد. این موقعیت جغرافیایی، عمارت را به یکی از جاهای دیدنی بوشهر در محله کوتی تبدیل کرده است. وقوع زلزله در سال ۱۳۷۷، عمارت را به شدت دچار آسیب کرد، اما با مرمت‌های انجام‌شده توسط میراث فرهنگی، این اثر زیبا حفظ و به یک موزه تاریخی و فرهنگی تبدیل شد.

معماری زیبای عمارت دهدشتی

از لحاظ معماری، عمارت دهدشتی یک شاهکار است. این بنا در چهار طبقه سازمان یافته که این ویژگی، آن را از ساختمان‌های معمولی بافت قدیم بوشهر که معمولا هم سطح بودند، متمایز می‌کند. استفاده از مصالحی نظیر گچ، سنگ‌های مرجانی، آهک، چوب ساج و صندل، به عمارت دهدشتی زیبایی خاصی بخشیده است. سقف‌ها با چوب صندل پوشیده شده‌اند، که جزئی از اصالت معماری این اثر تاریخی است.

در ورودی عمارت دهدشتی، دیواری زیبا ساخته شده که از دید مستقیم به داخل جلوگیری می‌کند و اندرون را از بیرون جدا می‌کند. این دیوار با استفاده از پرده‌های ضخیم یا گلیمی که به نوعی کارکرد جلوگیری از دید مستقیم را انجام می‌دهد، پوشانده شده است. این نکته نشان‌دهنده دقت در جزئیات طراحی محیط داخلی است.

آدرس عمارت دهدشتی

استان بوشهر، بوشهر، خیابان انقلاب، ضلع شمال غربی مسجد امام، پشت بانک مسکن شعبه مرکزی

ساعت بازدید از عمارت دهدشتی

۸ صبح تا ۱ عصر/ ۴ عصر تا ۹ شب

شماره تماس عمارت دهدشتی

۹۸۷۷۳۳۳۵۰۲۷۱+

موزه رئیسعلی دلواری

این موزه، پنجره‌ای به گذشته‌ی افتخارآمیز این منطقه است و آثار آن دیاری پر از شجاعت و تاریخ را تصویر می‌کند. آشنایی با موزه رئیسعلی دلواری به معنای واقعی، وارد شدن به داستان جنگ‌ها و مقاومت‌های دلاوران تنگستانی است. اینجا جایی است که شهامت و مبارزه پایدار با استعمارگران انگلیسی را مشق می‌کند. اسلحه‌ها و وسایل جنگی از دوران مقاومت جنوب در کنار اسناد و عکس‌ها، وقایع تاریخی را روایت می‌کنند. ساختمان این موزه که بیش از صد سال قدمت دارد، خود یک جاذبه تاریخی به شمار می‌آید.

قدم زدن در محوطه موزه

با ورود به شهر دلوار، جایی که شکوه و شجاعت در هوای آن حس می‌شود، نخستین چیزی که چشمانتان را متوجه خود می‌کند، تندیس رئیسعلی دلواری است. او، رهبری بود که با شجاعت هفت سال مقاومت کرد و حالا موزه‌ای به نام او در شهر ایجاد شده است. عمارت رئیسعلی دلواری، یادگاری از دوران قاجار با دیوارهای سفید و درهای چوبی بزرگ است. این عمارت، شاهد زندگی رئیسعلی دلواری برای سی و چند سال بوده و امروز به عنوان یک موزه تاریخی شناخته می‌شود که داستان‌هایی از گذشته را برای شما روایت می‌کند.

موزه رئیس علی دلواری

دیدنی‌های موزه رئیسعلی دلواری

این خانه در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی در دوران قاجار ساخته شده و مساحتی بیش از ۳۷۵۰ مترمربع را به خود اختصاص داده است. این بنا ۲۳ اتاق با دیزاین منحصربه‌فرد دارد که ۱۷ اتاق از آنها برای فضاهای نگهداری اسناد و اشیای تاریخی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

اتاق شیشه‌ای در سمت راست موزه به عنوان مکان برگزاری جلسات رهبران بوده و تندیس‌هایی از شخصیت‌های برجسته همچون «سید عبدالله مجتهد بلادی بوشهر»، «رئیسعلی دلواری» و دیگر دلاوران در آن قرار گرفته‌اند.

دیوارهای راهرو، شاهد تعدادی از مهمترین وقایع دوران اشغال بوشهر توسط انگلیسی‌ها و مقاومت‌های مردم در برابر اشغالگران هستند. این تابلوها به ترتیب زمانی بر روی دیوارها نصب شده‌اند و توضیحات دقیقی از رویدادها ارائه می‌دهند.

آثار موزه

– ابزارها و سلاح‌های دست‌ساز از دوران مقاومت جنوب.

– تمبرهای تاریخی با مهر «بوشهر تحت اشغال بریتانیا».

– نقشه‌ها و اسناد

آدرس موزه رئیسعلی دلواری

استان بوشهر، شهرستان تنگستان، شهر دلوار، خیابان ستاری، موزه رئیسعلی دلواری

ساعت بازدید از موزه رئیسعلی دلواری

۸ صبح تا ۱۲ ظهر/ ۳ تا ۶ عصر

شماره تماس موزه رئیسعلی دلواری

۹۸۷۷۳۵۲۳۲۸۳۴+

ساحل بنود عسلویه

ساحل بنود، یکی از زیباترین ساحل‌های گردشگری استان بوشهر است. این ساحل جزو لوکیشن‌های اصلی فیلم محمد رسول‌الله(ص) نیز بوده است. سکانسی که در آن ریزش معجزه‌آسای ماهی‌ها از دریا به ساحل را نشان می‌داد، در این مکان تصویربرداری شده است. هنوز هم بقایای خانه‌های گلی و سازه‌های تاریخی فیلم را می‌توان در این ساحل مشاهده کرد.

در ساحل بنود شما فرصت خواهید داشت تا در تاریکی شب زیر نور ماه، کمپ بزنید و با همراهانتان به روی صخره‌های ساحل نشسته و زیبایی شنای فیتوپلانکتون‌ها را نظاره کنید. این همه در حالی است که صدای موج‌های لطیف در گوشتان می‌پیچد و تجربه‌ای بی‌نظیر و به یادماندنی را برایتان رقم می‌زند.

غار بنود: طبیعی زیبا آن هم در زیر زمین

پس از لمس زیبایی‌های ساحل کوچک بنود، در امتداد چشم‌انداز ساحل به تپه‌های اطراف بنود بروید. اگر می‌توانید از طناب پایین بروید، یک غار طبیعی را در سمت چپ خواهید دید. این غار، ورود به یک دنیای زیرزمینی زیباست که از دو دهانه تشکیل شده است. نور خورشید و موج‌های ساحل از این دو دهانه به غار نفوذ می‌کنند و تصویر زیبایی فراتر از انتظار را می‌آفرینند. 

تنوع فعالیت‌ها در ساحل بنود

ساحل بنود عسلویه از نزدیکی روستای بنود شروع شده و تا روستاهای دیگر ادامه دارد. این روستاها با طبیعت کاملا بکر، محیطی دست‌نخورده و آرام محل مناسبی برای کمپ، پیک نیک، آب تنی و سایر تفریحات آبی هستند. در اطراف ساحل بنود، می‌توانید از اقامت در اتاقک‌هایی ساخته شده از شاخ و برگ خرما لذت ببرید.

والیبال و فوتبال ساحلی نیز از جذابیت‌های این ساحل است و امکان انجام این ورزش‌ها در کنار امواج لطیف، تجربه‌ای دلنشین خواهد بود. قلعه‌سازی روی ساحل نیز چه برای کودکان و چه برای بزرگ‌ترها جذاب و سرگرم‌کننده است. ساحل بنود همچنین یک مکان عالی برای قایق‌سواری است. می‌توانید قایق‌های محلی را اجاره کنید و به قلب دریا بزنید.

جاهای دیدنی در نزدیکی ساحل بنود

اگر تصمیم به تفریح در بوشهر و عسلویه گرفته‌اید، پارک ملی نایبند یکی از بهترین مقاصد است. این پارک ملی فاصله کمی از ساحل بنود دارد و با جاذبه‌های گوناگونی از جمله جنگل‌های حرا و حیات وحشی منحصر به فرد، تجربه یک تور طبیعی فوق‌العاده را برایتان به همراه خواهد داشت.

همچنین، منطقه گردشگری پازارگاد با امکانات و سرویس‌های تفریحی آبی، یک دهکده گردشگری همه چیز تمام است. این منطقه گزینه‌ای عالی برای گردشگرانی است که به دنبال تفریحات و هیجانات آبی هستند.

آدرس ساحل بنود عسلویه

استان فارس، هرمزگان، روستای بنود، بلوار خلیج فارس، ساحل بنود عسلویه

دهکده گردشگری نخل تقی

دهکده گردشگری نخل تقی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی و مراکز تفریحی عسلویه است. با مساحت تقریبی ۱۶ هکتار، این پارک ساحلی به عنوان بزرگترین پارک ساحلی در جنوب ایران شناخته می‌شود.

امکانات لاکچری و کامل

در دهکده گردشگری نخل تقی، امکانات فراوانی جهت سرگرمی اهالی عسلویه و گردشگران فراهم شده است. رستوران و کافه‌ها، آلاچیق‌ها، تالار با ظرفیت ۵۰۰ نفر، ویلاهای شناور از جمله امکانات این مجموعه تفریحی است. این امکانات به طور خاص توجه اهالی عسلویه، به‌ویژه کارکنان صنایع پارس جنوبی را به خود جلب کرده است.

جاذبه‌های تفریحی

منطقه گردشگری نخل تقی

در این پارک ساحلی، جاذبه‌های متنوعی برای تفریح فراهم شده است:

  • اسکله ماهیگیری نخل تقی: ساحل نخل تقی بدون ماهیگیری کامل نمی‌شود. این اسکله به گردشگران امکان ماهیگیری در این سواحل زیبا را می‌دهد.
  • فانوس دریایی: در سواحل جنوبی، فانوس‌های دریایی‌ برای راهنمایی مسافران ساخته می‌شوند. در دهکده گردشگری نخل تقی نیز می‌توان از این فانوس‌های دریایی بازدید کرد.
  • کافی‌شاپ لنجی: لنجی ۱۵۰ ساله وارد عسلویه شده و به یک کافی‌شاپ پرهیاهو و زنده تبدیل شده است. در این کافی شاپ می‌توانید از طبیعت ساحل لذت ببرید و خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های لذیذی را نوش جان کنید.
  • امکانات ورزشی: پیست اسکیت، زمین فوتبال، میز پینگ‌پنگ و باشگاه بدن‌سازی از امکانات ورزشی این مجموعه هستند. علاقه‌مندان به دوچرخه‌سواری نیز از پیست‌های مناسب برای این ورزش استفاده می‌کنند.
  • تفریحات آبی: جت‌اسکی، قایق‌سواری و شاتل از تجربیات آبی این پارک هستند. این امکانات لحظاتی هیجان‌انگیز را در آب برایتان ایجاد می‌کنند.

اهمیت دهکده گردشگری نخل تقی

این دهکده با هدف گسترش صنعت توریسم و بهبود خدمات به گردشگران، ساخته شده و به عنوان بزرگترین پارک ساحلی جنوب کشور شناخته می‌شود. با توجه به اهمیت استراتژیک عسلویه، ایجاد چنین مرکزی فرصتی فراهم آورده که گردشگران بتوانند علاوه بر گشت و گذار در شهر، از امکانات تفریحی و رفاهی نیز بهره‌مند شوند.

آدرس دهکده گردشگری نخل تقی

استان بوشهر، بوشهر، محله نخل تقی، بلوار سیراف

ساعت بازدید از دهکده گردشگری نخل تقی

۲۴ ساعته

دهکده گردشگری پازارگاد یا پازارلند

دهکده گردشگری دریایی پازارگاد، با نام محلی زیبا «پازارلند»، به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری عسلویه شناخته می‌شود که در فاصله‌ای کوتاه از منطقه ویژه اقتصادی عسلویه واقع شده است. این مجموعه تفریحی با مساحتی نزدیک به ۲۰ هکتار، مجموعه کاملی از فضاهای بازی برای کودکان و شهربازی‌ها، رستوران‌های ساحلی، جامپینگ، هانیبال، پیست اسکیت، و تفریحات دریایی از جمله جت اسکی، پاراسل و غواصی، را در خود جای داده است.

برای دسترسی به این بهشت تفریحی، از مسیر کنگان به عسلویه حرکت کنید و از زیبایی‌های مناطق نخل غانم و تنبک دیدن کنید. پس از عبور از پرک و نزدیک به شیرینو، تابلوی دهکده گردشگری پازارلند را خواهید دید.

دهکده گردشگری پازارگاد یا پازارلند

تفریحات روی خشکی

  • شهربازی: جشنواره‌ای رنگارنگ از بازی‌ها و تفریحات کودکانه و یک فرصت استثنایی برای گذران لحظات شاد و سرگرم کننده در کنار خانواده و دوستان فراهم می‌کند.
  • سینمای چند بعدی: تجربه‌ی تماشای فیلم‌ در سینمای ۶ بعدی این دهکده، به مخاطبان، احساسی فراتر از تصویر و صدا ارائه می‌دهد.
  • پینت بال: علاقه‌مندان به هیجان پینت بال می‌توانند در این دهکده با دوستان خود مسابقه بدهند و لحظاتی پر از هیجان را به تجربه کنند.
  • باغ پرندگان: گشت در باغ پرندگان با تنوع گونه‌های فراوان آن، یک تجربه آموزنده برای علاقه‌مندان به این گونه جانوری است.

تفریحات ورزشی

با امکانات ورزشی مانند بیلیارد، استخر، تنیس و فوتبال دستی، مهمانان لحظات فعال و پرانرژی را سپری  می‌کنند. سالن بدن‌سازی مجهز با تجهیزات مدرن، برای علاقه‌مندان به ورزش و تناسب اندام فرصت تمرین مناسبی را به ایجاد می‌کند.

امکان مراجعه به اتاق‌های ماساژ مجهز جهت آرامش و رفع خستگی و داشتن تجربه‌ای لذت‌بخش پس از یک روز پرفعالیت در دهکده گردشگری پازارلند نیز فراهم است.

تفریحات دریایی

  • غواصی: آموزش غواصی با مربیان کارآزموده، فرصتی استثنایی برای اکتشاف در دنیای زیرآب‌های خلیج فارس.
  • جت اسکی و پاراسل: تجربه جت اسکی و پاراسل در آب‌های گرم جنوبی، یک هیجان بی‌نظیر و خاطره‌ساز است.
  • قایق‌سواری: گشت و گذار با قایق پدالی در آب‌های آرام، لحظاتی سرشار از آرامش را به همراه دارد.

چایخانه سنتی

   چایخانه سنتی با محیط دل‌نشین و دوست‌داشتنی خود، یک مکان عالی برای داشتن لحظاتی آرام و دلپذیر و صرف چای و شیرینی محلی است.

اقامتگاه‌هایی با معماری لوکس و  مدرن

  • اقامتگاه‌های لوله ای یا ویولا:  این اقامتگاه‌ها از لوله‌های پتروشیمی بازیافت شده ساخته شده‌اند و با قطر ۲.۲ متر، فضای داخلی مناسب و چشم‌اندازهای فوق‌العاده از دریا را در اختیارتان می‌گذارند.
  • کلبه‌های اسکیمویی:کلبه‌های زیبا با طراحی برفی اسکیمو، تجربه‌ای منحصر به فرد و دل‌نشین را برای مهمانان به ارمغان می‌آورند.
  • کلبه‌های درختی: آرزوی کودکی برای زندگی در کلبه‌های درختی، در این دهکده به حقیقت پیوسته و زندگی در محیطی پرآرامش و خاص را ممکن می‌سازد.
  • کلبه‌های شناور: این کلبه‌های شناور با تمامی امکانات رفاهی، زندگی در قلب دریا را به مهمانان خود هدیه می‌دهند.
  • کلبه‌های نامنظم: چهل کلبه نا‌منظم با طراحی‌های عجیب و خاص، هر کدام با ویژگی‌های خود، اقامتی متفاوت و جذاب را به مسافران ارائه می‌دهند.

آدرس دهکده گردشگری پازارگاد یا پازارلند

استان بوشهر، بوشهر، بزرگراه بندر کنگان-عسلویه،گلوگاه شیرینو، خیابان بوشهر

شماره تماس دهکده گردشگری پازارگاد

۹۸۹۱۷۷۷۴۷۵۸۷+

بازار تاریخی بوشهر

بازار قدیمی بوشهر، جاذبه‌ای فرهنگی و تاریخی است که هنوز هم در کنار رونق تجاری خود، داستان‌های زیبایی از گذشته را برای مسافران نقل می‌کند. 

تاریخچه بازار 

قدمت بازار تاریخی بوشهر به دوران افشار بازمی‌گردد و در طول زمان به عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی کشور شناخته می‌شده است. در دوران حکومت قاجار، این بازار تبدیل به مرکزی اقتصادی برای کشورهایی نظیر انگلیس، پرتغال و آلمان شد که برای تجارت در این ناحیه فعالیت می‌کردند. تاثیرات این دوران در معماری و فضاهای بازار قدیمی بوشهر به وضوح قابل مشاهده است.

معماری بازار قدیمی بوشهر

بازار تاریخی بوشهر

بازار قدیمی بوشهر در دوران قاجاریه بنا شده و هنوز هم در عین کهنه شدن، سعی در حفظ شکوه خود دارد. مهندسی و طراحی سقف این بازار به‌گونه‌ای است که با نوری که از باریکه‌های سقف به درون فضا می‌تابد، تمامی زوایای بازار از نور طبیعی بهره می‌برند. این بازار در زمان ساخت حدود ۲۵۰ باب مغازه داشته و به عنوان یکی از نقاط اصلی تجارت در ایران محسوب می‌شده است.

تراژدی بازار؛ از رونق تا فروپاشی

متاسفانه از بیشتر بازار قدیمی بوشهر، چیزی جز خاطرات گذشته باقی نمانده است. این بازار که در گذشته یکی از حیاتی‌ترین مراکز اقتصادی استان بوده، امروزه تنها یادگاری از آن دوران در دالان‌های بی‌رمقش بر جا مانده است. با چشمان خود می‌توانید حاصل کاهش فعالیت‌های تجاری و افت رونق اقتصادی در این بازار را مشاهده کنید.

فعالیت‌های متنوع بازار قدیمی بوشهر

بازار قدیمی بوشهر به عنوان یک مرکز تجاری گسترده و متنوع، شامل راسته‌های مختلفی بوده است. از بازار طلافروشان و قصاب‌ها گرفته تا بازارهای مرغ‌فروشان و ماهی‌فروشان، این بازار تنوع و رونق چشمگیری را به این منطقه بخشیده است. بازار قدیمی بوشهر به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود: بازار خدمات عمومی (بازار تره‌بار)، بازار تجاری عمومی (بازار ماهی‌فروشان و زرگران) و بازارچه محلی.

ساعت بازدید از بازار تاریخی بوشهر

۹ صبح تا میانه ظهر. عصر تا شب هم باز است اما به صورت محدود

آدرس بازار تاریخی بوشهر

استان بوشهر، بوشهر، خیابان حافظ، نرسیده به میدان انقلاب، بازار تاریخی بوشهر

کوه پدری یا پردیس جم

یکی دیگر از دیدنی های بوشهر، کوه پدری یا پردیس است. این کوه در منطقه‌ای خوش آب و هوا قرار گرفته که پوشش گیاهی زیبایی دارد. همین ویژگی پای کوهنوردان زیادی را به این مسیر باز کرده است. همچنین به‌واسطه شایعات و افسانه‌های جالبی که از مردم محلی به گوش می‌رسد، گردشگران زیادی برای دیدن کوه پدری کنجکاو هستند.

شایعه‌ها؛ واقعیت یا اخبار فیک

کوه پدری، میزبان شایعات عجیب و غریبی است که به آن جذابیت ویژه‌ای می‌بخشد. این شایعات از خصوصیات مغناطیسی فوق‌العاده کوه گرفته تا تاثیرات درمانی برخاسته از نزدیکی به خط استوا، همگی توجه مسافران را به خود جلب کرده‌اند. برخی از آن‌ها عبارتند از:

  1. خصوصیات مغناطیسی: شایعه‌ها حاکی از آن است که کوه پدری دارای خصوصیات مغناطیسی ویژه‌ای است. برخی گزارش‌ها حتی حاکی از این است که خودروها می‌توانند در این ناحیه، برخلاف جهت گرانش زمین، به سمت کوه جذب شوند!
  2. درمان ایدز و سرطان: یکی از افسانه‌های جالب این منطقه، درمان بیماری‌های ایدز و سرطان توسط کوه پدری است. ادعا شده است که نزدیکی به خورشید و خصوصیات مغناطیسی، این کوه را به یک مرکز درمانی طبیعی تبدیل کرده و حتی گزارش‌هایی از بهبودی بیماران در این منطقه آمده است.
  3. باستان‌شناسی و ادعاهای تاریخی: کوه پدری محل تحقیقات باستان‌شناسان نیز بوده و برخی از پژوهش‌ها به فرضیه پادشاهی جمشید در این ناحیه اشاره دارد. از طرفی، ادعا شده است که این کوه ممکن است مرتبط با جام جهان نمای جمشید باشد.

معجزه‌های طبیعی و محصولات منحصربه‌فرد

  1. عسل با خواص درمانی: پوشش گیاهی خاص این منطقه باعث تولید عسل با خواص درمانی منحصربه‌فرد شده است. این عسل به خاطر خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی خود، توسط برخی از بزرگترین کارخانه‌های داروسازی جهان برای تهیه داروهای مختلف استفاده می‌شود.
  2. خرمایی با خواص بی‌نظیر: خرمای ویژه این منطقه با خواص فوق‌العاده به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی شناخته شده و به‌طور معجزه‌آسایی در رژیم بیماران دیابتی عمل می‌کند.

آدرس کوه پدری یا پردیس جم

استان بوشهر، شهرستان جم، جاده جم به سیراف

ساحل ریشهر

ساحل ریشهر یکی دیگر از جاهای دیدنی بوشهر و عروس ساحل‌هاست. تاریخ ساحل ریشهر به دوران عیلامی‌ها بازمی‌گردد و باستان‌شناسان آثار با ارزشی از هزاره سوم تا هزاره اول پیش از میلاد در این منطقه کشف کرده‌اند. ساحل ریشهر، با غروب بی‌نظیر دریای نیلگون خلیج فارس، زیبایی بی‌نظیری دارد.

موقعیت استراتژیک ساحل ریشهر

ساحل ریشهر بوشهر

در دوران عیلامی‌ها، ساحل ریشهر بوشهر با نام «ریوارد اردشیر» به دست اردشیر بابکان بر خرابه های شهر لیان، بنا شد. ساحل ریشهر نشان‌دهنده موقعیت استراتژیک این منطقه به عنوان یکی از نقاط ارتباطی شرق و غرب در دنیای باستان بود. این شهر در دوران حکومت ساسانیان به عنوان یکی از مراکز علمی و ادبی معتبر شناخته می‌شد و دانشمندان و فیلسوفان بزرگی در این منطقه زندگی می‌کردند.

گردشگری در ساحل

بازدید از ساحل ریشهر بوشهر، گذری بر تاریخ، طبیعت و فرهنگ باستانی این منطقه خواهد بود. شما می‌توانید در آب‌های خلیج فارس شنا کرده و از زیبایی‌های ساحل لذت ببرید. بازدید از بناهای تاریخی، همچون بافت تاریخی ریشهر، پایگاه نادری، شاهکارهای معماری ایلامیان و ساسانیان نیز بخش دیگری از جاذبه‌های گردشگری در این ساحل است.

اطراف ساحل ریشهر نیز مکان‌های دیدنی زیادی وجود دارد. دهکده گردشگری با امکاناتی چون دریاچه قایق‌سواری، کافی‌شاپ، رستوران، پیست دوچرخه‌سواری و آلاچیق‌، یک مقصد تفریحی برای گردشگران است. 

سوغاتی از ریشهر

سوغاتی‌های بوشهر جذابیت خود را دارند ولی خرما و پنیر نخل از محصولات معروف این منطقه هستند. همچنین صنایع دستی محلی شامل حصیر، کلاه و زنبیل نیز به عنوان سوغات پرطرفدار شناخته می‌شوند. 

آدرس ساحل ریشهر

استان بوشهر، بوشهر، بلوار شهدای نیروی دریایی، بلوار علمدار، خیابان ریشهر، ساحل ریشهر

مدرسه گلستان

در دوره قاجار، انگلیسی‌ها در بافت قدیمی بوشهر ساختمانی را برای مصرف اداری بنا کردند، بنایی که امروزه یکی از آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی ایران به شمار می‌آید. این بنا ابتدا به مالکیت شیخ نصر بود و سپس به اداره پست و تلگراف منتقل گردید. در سال ۱۳۲۲، این بنا به مدرسه‌ای به نام «گلستان» واگذار شد و از آن زمان به نام مدرسه گلستان بوشهر معروف است.

ویژگی‌های دیدنی مدرسه

درب مدرسه گلستان، یک چوب سنگین از جنس ساج به ارتفاع پنج متر و ۳۰ سانتی‌متر و عرض چهار متر است که به زیبایی این بیت شعر بر آن حکاکی شده: «گشاده باد همیشه این در درگاه بدولت».

ساختمان اصلی مدرسه از سنگ‌های مرجانی و گچ ساخته شده و سقف آن، همانند ساختمان‌های دیگر شهر بوشهر، با چوب صندل و بوریا پوشانده شده است.

مدرسه گلستان بوشهر به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی خود با شماره ۲۶۵۹ در تاریخ ۲۵/۱۲/۱۳۷۸ به عنوان یکی از آثار ملی کشور ثبت گردید. 

آدرس مدرسه گلستان

استان بوشهر، بوشهر، بلوار خلیج فارس، روبروی اداره بندر

قبر ژنرال یا جنرال

آرامگاه جنرال، به عنوان قبر جرنیل نیز شناخته می‌شود و از جاهای دیدنی بوشهر به شمار می‌آید. این سازه، آرامگاه یک ژنرال انگلیسی است و امروزه به یک پارک زیبا و آرام تبدیل شده است. اطراف این یادمان، محل دفن سربازان انگلیسی دیگری نیز بوده است که در جنگ با افراد باقر خان تنگستانی کشته شدند و اکنون همه در این پارک زیبا قرار دارند. هرچند از هویت دقیق فرد مدفون در آرامگاه اطلاعاتی در دسترس نیست، اما این ساختمان آجری یکی از نمادهای دوران اشغال بوشهر است.

قبر ژنرال بوشهر

معماری آرامگاه جنرال

این آرامگاه با معماری خاص خود به شکل ابلیسک طراحی شده است. ابلیسک به ستون سنگی چهارگوش با بلندی و نوک هرمی گفته می‌شود، که انتخاب این شکل به منظور هماهنگی با پرتو خورشید بوده است. از ابلیسک به عنوان یک المان معماری در مصر باستان، آشور و روم باستان استفاده می‌شد و در دوران نوین نیز در برخی از میدان‌های اصلی اروپا و آمریکا به چشم می‌خورد.

آرامگاه جنرال در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شماره ثبت ۱۸۶۴۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در خیابان امام خمینی بوشهر واقع شده است.

آدرس قبر ژنرال یا جنرال

استان بوشهر، بوشهر، خیابان امام خمینی، بین خیابان توحید و شهید احمد رستمیان

قلعه نصوری

عمارت شیخ جبار یا قلعه نصوری از جاذبه‌های تاریخی شهرستان کنگان به شمار می‌آید. این قلعه اثری است که به دوران حکومت قاجار در بندر سیراف بازمی‌گردد و بر روی تپه‌ای بلند در نزدیکی دریا قرار دارد. 

ویژگی‌های معماری قلعه

ساختار دو حیاط اندرونی و بیرونی، همراه با یک شاه‌نشین، نمونه‌ای از معماری زیبا در دوره قاجاریه است. مصالح با کیفیت بالا و سنگ‌های بزرگ به کار رفته در ساخت قلعه نصوری، این بنا را به یکی از کامل‌ترین قلعه‌های جنوب ایران تبدیل کرده است. ورودی زیبای آن با در چوبی بزرگ و هشتی چشم‌نوازی که دارد، توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند. نقش گچ‌بری ایوان‌ها، تابلوهای شاهنامه در ایوان غربی و ستون‌های سنگی با نقش‌های شگفت‌انگیز، هرکدام به گونه‌ای بر زیبایی این عمارت افزوده‌اند. 

آدرس قلعه نصوری

استان بوشهر، کنگان، بندر سیراف، میدان شهدا، کوچه نصوری

بندر تاریخی سی نیز

سی نیز یا شینیز به عنوان یکی از بنادر باستانی در این منطقه، از جاهای دیدنی بوشهر و از بنادر مهم این شهر به شمار می‌آید. این بندر باستانی در بخش امام حسن کنونی واقع و به شهرستان دیلم در استان بوشهر تعلق دارد. 

تاریخچه باستانی سی‌نیز

سی نیز در دوران ساسانی به‌عنوان یک مرکز فرهنگی پرآوازه از علم و تمدن شناخته می‌شد. این شهر با داشتن یک مرکز علمی، دانشگاه و کتابخانه‌ای بزرگ، رونق فرهنگی بسیاری داشت. از نظر وضعیت دریایی، کشاورزی و صنعتی نیز بندر سی نیز به لحاظ تاریخی دارای رونق و اهمیت بسیاری بوده است.

آدرس بندر تاریخی سی نیز

استان بوشهر، شهرستان دیلم، جاده گناوه-دیلم، محله امام حسن، بندر سی‌نیز

موزه مردم شناسی یا عمارت طاهری

موزه مردم‌شناسی که در قدیم با نام «عمارت امیریه» شناخته می‌شد، یکی از مقاصد گردشگری جذاب این منطقه محسوب می‌شود. با تغییر مالکیت این عمارت به دست تاجری به نام طاهری، نام آن به «عمارت طاهری» تغییر یافت. این ساختمان در دوره پهلوی اول به عنوان شهرداری محله بهبهان مورد استفاده قرار گرفت. با گذشت زمان و با تصمیمات استانداری، در سال ۱۳۷۸ به موزه مردم‌شناسی تبدیل شد و هم اکنون از جاهای دیدنی بوشهر به شمار می‌آید.

معماری عمارت طاهری

عمارت امیریه، ساختمانی استثنایی در دو طبقه است و چشم‌اندازی زیبا از دریا، به ویژه از بالکن طبقه دوم که از چوب ساخته شده، دارد. این ساختمان تاریخی خوش نقش و نگار از جنس سنگ‌های مرجانی، گچ، چوب ساج و صندل ساخته شده و بازسازی و مرمت‌های اخیر توسط شهرداری بوشهر به بهترین شکل روی آن انجام شده است.

موزه مردم شناسی

در موزه چه می‌بینید؟

  • با ورود به این موزه، یک سفر جذاب به گذشته آغاز می‌شود. ابزارآلات کشاورزی و ماکت لنج، به عنوان میراثی از نحوهتجارت و زیست مردمان جنوب ایران که ثبت جهانی نیز دارد را مشاهده می‌کنید. در طبقه اول: نقشه‌های هوایی بندر بوشهر
  • ماکت بافت تاریخی شهر
  • تابلوهای نمایشگر آثار تاریخی و طبیعی
  • اتاق آب
  • مطبخ
  • اتاق حنابندان

 و در طبقه دوم:

  • نمونه‌هایی از بازار قدیم
  • صنایع دستی 
  • اتاق نشیمن بوشهری 
  • اتاق موسیقی سنتی 

جاذبه‌های این موزه را تشکیل می‌دهند.

آدرس موزه مردم شناسی یا عمارت طاهری

استان بوشهر، بوشهر، بلوار خلیج فارس، بافت قدیمی بوشهر، محله بهبهانی، عمارت طاهری

ساعت بازدید از موزه مردم شناسی یا عمارت طاهری

۹ صبح تا ۱۸ ظهر 

کوشک اردشیر

در قلب دشت پُشت پَر، در نزدیکی روستایی خوش آب و هوا، سازه‌ای بسیار قدیمی به نام «کوشک اردشی» به چشم می‌خورد که نمادی از فرهنگ و تاریخ باستان ایران است. این جاذبه تاریخی در بخش ارم شهرستان دشتستان، حدود ۱۵۰ کیلومتری شرق بوشهر و در جنوب شهر کازرون واقع شده است. کوشک اردشیر، یکی از یادگارهای باستانی از دوران پایه‌گذاری شاهنشاهی ساسانی توسط اردشیر یکم است و همچون کاخ اردشیر در فیروزآباد، به عنوان آثار بزرگ و با ارزش ایران در فهرست آثار ملی قرار دارد.

معماری کوشک اردشیر

این سازه با ساختاری استثنایی به‌صورت چهارگوشی چلیپایی و طاق‌های گهواره‌وار از سنگ و ساروج ساخته شده است دو ایوان در دو بخش شمال و جنوب با طاق‌های گنبدی، از هنر و مهارت معماران کوشک اردشیر حکایت دارند. در بخش بالای سازه، یک ستون سنگی به چشم می‌خورد که ممکن است برای افروختن آتش و پیام‌رسانی یا دیدبانی به کار رفته باشد. راهروی طاق‌داری با بلندای ۶ متر، جنوب و شمال سازه را به هم وصل می‌کند.

متسفانه، در سال ۱۳۹۰ خورشیدی، بخاطر عدم توجه به این اثر باستانی، بخش‌هایی از کوشک اردشیر فروریخته و آسیب‌هایی به آن وارد شده است. 

آدرس کوشک اردشیر

استان بوشهر، برازجان، روستای خیرک

جزیره نخیلو

دریا و ساحل‌ دارای جذابیت‌های فراوانی هستند که توانایی تغییر زندگی ما را با تجربه لذت‌بخشی که از نزدیکی با حیات وحش دریایی به ما هدیه می‌دهند، دارند. یکی از جاهای خاص که می‌توانید این تجربه را با پوستتان لمس کنید، جزیره نخیلو در بوشهر است. این جزیره به خاطر ویژگی‌های اقلیمی منحصر به فرد خود، محل تولید مثل پرندگان مهاجر به شمار می‌آید

چطور به جزیره نخیلو برویم؟

برای رسیدن به این جزیره، ابتدا باید به بوشهر برسید. سپس از جاده بوشهر به سمت منطقه دیر حرکت کنید. از آنجا به سمت منطقه خور (مل گنزه) بروید و نهایتا از طریق اسکله فرعی منطقه خور با استفاده از قایق به سمت جزیره نخیلو حرکت کنید. مسافت کمی از منطقه خور تا جزیره نخیلو دارید و به راحتی می‌توانید در حدود ۱۵ دقیقه با قایق این مسافت را طی کنید.

چرا جزیره نخیلو؟

شگفتی‌های این جزیره کم نیست. پرستوی دریایی، کاکایی، فلامینگو و سلیم خرچنگ خوار تنها بخشی از پرندگانی هستند که این جزیره را به عنوان خانه خود انتخاب کرده‌اند. همچنین، در این جزیره لاک‌پشت‌های پوزه عقابی نیز زندگی می‌کنند که می‌توانید در مرداد ماه تخم‌گذاری آن‌ها را تماشا کنید.

به طور کل، سفر به بوشهر در فصل زمستان بسیار لذت‌بخش است؛ اما برای دیدن بهترین نمای جزیره و پرندگان دریایی، بهار و تابستان انتخاب‌های مناسبی هستند. این پرندگان از اردیبهشت تا پایان شهریور به این جزیره مهاجرت می‌کنند. 

نکات مهم در سفر به جزیره نخیلو

سفر به این جزیره نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد پس نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • از تورهای معتبر برای این سفر کمک بگیرید، ورود بهجزیره نیاز به هماهنگی قبلی وگاهی صدور مجوز دارد.
  • حتما ذخیره‌ای از آب و تنقلات به همراه داشته باشید، چرا که این جزیره تسهیلات رفاهی ندارد. 
  • با پرندگان در حین بازدید حتما فاصله لازم را رعایت کنید تا آن‌ها احساس راحتی و امنیت کنند. 
  • هیچ‌گونه آلودگی صوتی ایجاد نکنید و تنها به سمفونی دل‌انگیز و زیبای پرندگان گوش دهید.

آدرس جزیره نخیلو

استان بوشهر، بندر کنگان، جزیره نخیلو

منطقه حفاظت شده مند

منطقه حفاظت شده مند با گستره‌ای بیش از ۴۶/۵۰۰ هکتار، یکی از مقاصد طبیعت‌گردی و جاهای دیدنی بوشهر است. این منطقه دارای دو اکوسیستم آبی و خشکی، جلگه‌های سرسبز و کویرهای بکر است که به عنوان یکی از زیستگاه‌های حیاتی آهو در استان بوشهر شناخته می‌شود. علاوه بر آهو، انواع متنوعی از حیوانات از جمله خرگوش، روباه، گراز، کفتار، گرگ و جوجه تیغی به وفور در این منطقه زندگی می‌کنند. از طرف دیگر، پرندگانی همچون باکلان، اگرت ساحلی، فلامینگو، چکاوک، ماهی خورک، زنبورخوار، دراج و پرستوی دریایی جزو ساکنان این منطقه حفاظت‌شده هستند.

پوشش گیاهی منطقه

منطقه حفاظت شده مند پوشش گیاهی متنوع و زیبایی دارد. گیاهانی همچون انوکنمون سودامبولیس، دامبارنکیما، هالوکاریس، ساریکورینا، درختان حرا، گز و کهور پاکستانی در این اقلیم رشد کرده‌اند. همچنین، نخلستان‌های پراکنده در این نواحی به زیبایی منحصر به فرد این منطقه افزوده‌ است.

منطقه حفاظت شده مند بوشهر نقش مهمی در حمایت از تکثیر نسل لاک پشت دریایی نوک عقابی با بیش از ۱۵۰ میلیون سال عمر، پیشینه دارد. این لاک پشت، یکی از گونه‌های نادر و در خطر انقراض است که محل تخم‌گذاری و تکثیر نسل آن در مناطق مختلفی از بوشهر انجام می‌شود.

آدرس منطقه حفاظت شده مند

استان بوشهر، شهرستان دیر، بندر دیر، بزرگراه سیراف

تنگ بنیون

منطقه خاییز، که در جنوب شرقی شهرستان تنگستان واقع شده، با وسعت تقریبی ۳۵۰۰۰ هکتار، از مهمترین مناطق طبیعی بوشهر است. کوه‌های خاییز، بخشی از رشته کوه‌های زاگرس بوده و بلندترین ارتفاع آن به نام کوه بیرمی معروف است. با ده روستا و آبادی‌ چون بنیون، گشی، مخدان، یخ و آشی، خاییز به عنوان یک نقطه همه چیز تمام برای گردشگران و طبیعت‌دوستان به شمار می‌آید.

در جنوب روستای بنیون، منطقه‌ای خیره‌کننده در اوج سرسبزی و زیبایی به نام تنگ بنیون، قرار دارد. این تنگ، در محدوده کوه‌های بیرمی و سرخ با درختان پده، انار و شیر بادام، یکی از جاذبه‌های فراموش‌نشدنی در شهرستان تنگستان استان بوشهر محسوب می‌شود. از زمانی که در این منطقه پا گذاشته و به سمت تنگه پیش می‌روید، خود را در میان درختانی که بر سرتان سایه افکنده‌اند می‌بینید؛ تا حدی که در بعضی نقاط باید بنشینید تا از میان درختان عبور کنید. در تنگ بنیون مسیری پر از زیبایی و شگفتی در انتظارتان است.

تنگ بنیون در بوشهر

ویژگی‌های گردشگری

تنگ بنیون با رودی که آب آن از چشمه‌های نزدیک تامین می‌شود، طراوت دیگری یافته است. این رودخانه با ایجاد نیزارهای زیبا، جلوه خاصی به این منطقه داده‌اند. عمق چشمه‌ها به حدود یک متر می‌رسد و این آب‌ها به تنگ بنیون آب‌وهوای معتدلی بخشیده‌اند. 

از جاده مخصوص روستای بنیون، می‌توان به سرعت به این تنگ بنیون رسید. مسیر پیمایش در دل تنگ، با اینکه به دلیل فشردگی بافت گیاهی ممکن است سختی داشته باشد، اما زیبایی غیرقابل وصفش چون آهنربایی قوی همگان را به سمت خود جذب می‌کند. صدای آواز پرندگان، حضور زیبای گیاهان و درختان و خنکای آب جاری رودخانه، این تجربه را دلنشین و رویایی می‌کند. در انتهای مسیر، به دو چشمه می‌رسید که با ایجاد حوضچه‌های آب، منظره‌ای بکر و چشم‌نواز آفریده‌اند.

آدرس تنگ بنیون

استان بوشهر، شهرستان دیر، بندر دیر، بزرگراه سیراف

تالاب حله

در جنوب کشورمان، جایی که آب و هوای خاص خلیج فارس با زیبایی‌های طبیعت تلفیق می‌شود، تالاب حله با زیبایی فراموش‌نشدنی را خلق می‌کند. این تالاب که در نزدیکی روستای درودگاه استان بوشهر واقع شده، با وسعت حدود ۲۰۰۰۰ هکتار، از آب‌های شاپور و دالکی به وجود آمده و زیستگاه پرندگان و جانوران آبزی فراوانی می‌باشد.

صدای آوای پرندگان که گوش‌های هوا را پر کرده و نسیمی آرام و خنک که زمین را نوازش می‌دهد، تنها گوشه‌ای از زیبایی‌های منطقه حفاظت‌شده حله است. نیزارهایی که با شوق و هیجان روی آب می‌رقصند و درختچه‌های کوچکی که لب آب نشسته‌اند، چشم‌اندازهای دیدنی را ایجاد کرده‌اند.

تالاب حله در سال ۱۳۵۵ به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده و نیمی از منطقه حفاظت شده حله، حدود ۴۲۰۰۰ هکتار را به خود اختصاص داده است. 

تنوع جانوری

این منطقه به عنوان یکی از ارزشمندترین زیستگاه‌های پرندگان در جنوب کشور شناخته می‌شود و هر ساله، به ویژه در فصل زمستان، پرندگان مهاجر بسیاری را میزبانی می‌کند. پلیکان، دراج، حواصیل، اگرت، قمری، فلامینگو و دیگر پرندگان به وفور در این تالاب زیبا دیده می‌شوند.

علاوه بر پرندگان، زندگی شگفت‌انگیزی در زیرآب‌های تالاب جریان دارد. ماهی‌های خورک فراوان دیده می‌شوند و روستاییان محلی برای صید ماهی به تالاب می‌آیند. همچنین، گراز، گرگ، روباه، گربه وحشی، خرگوش و شغال از سایر ساکنان حوالی تالاب حله هستند که زیبایی و تنوع زندگی وحشی در این منطقه را به نمایش می‌گذارند.

آدرس تالاب حله

استان بوشهر، بندر گناوه، جاده کردبند

جنگل های حرا عسلویه

در غرب شهر عسلویه، در پارک ملی دریایی نایبند، جنگل‌های حرا عنوان یکی دیگر از دیدنی های بوشهر را به خود اختصاص داده است. حرا، نام گونه‌ای از درخت است که از آب شور تغذیه کرده و حتی در مد آب، زندگی خود را ادامه می‌دهد. این جنگل میزبان گونه‌های کمیابی از پرندگان است که سالانه پژوهشگران حوزه زیست‌شناسی و پرنده‌نگاری را به این منطقه فرامی‌خواند.

توصیه می‌شود در نیمه دوم سال، به ویژه در پاییز و زمستان، از این منطقه بازدید کنید. چرا که در فصل سرد، جنگل حرا به زیستگاه پرندگان مهاجر تبدیل شده و در فصل‌های دیگر، پناهگاه پرندگان بومی محسوب می‌شود. اگر به دنبال تنوع پرندگان مهاجر هستید، این فصل برایتان جذاب‌تر است. 

جنگل‌های حرا در بوشهر

جاذبه‌های تفریحی و طبیعی

قایق سواری در زمان مد، از میان این درختان پرپشت، یکی از تفریحات اصلی این جنگل به شمار می‌آید. فرصت مناسبی برای ماهی‌گیری نیز وجود دارد، زیرا آب دریا با خود ماهیان زیادی به این منطقه می‌آورد. هنگام جزر، منظره خیره‌کننده درختان پرپشت، که گویی در دل کویر روییده‌اند، شگفت‌انگیز است.

جاذبه های اطراف

با فاصله حدود ۱۸ کیلومتری از جنگل حرا، یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی شهر عسلویه، ساحل بنود، قرار دارد. این روستا با بافت سنتی خود و خانه‌های ساخته‌شده از ساقه و برگ خرما، یک نمونه زیبایی از زندگی سنتی را به نمایش می‌گذارد.

همچنین، روستای هاله با خانه‌های خشتی و گلی و خاک روشن و مرجانی خود، یک موزه طبیعی است. از روستای هاله می‌توان به زیستگاه لاک‌پشت‌ها سفر کرد، در اسکله تفریحی ماهی‌گیری کرد و از درختان کهنسال انجیر لذت برد.

بازار بندر نخل تقی نیز یکی از مکان‌های دیدنی نزدیک به جنگل حرا عسلویه است. این بازار کالاهای خارجی مرغوبی را با بهترین قیمت عرضه می‌کند. اگر قصد دارید یادگاری از سفر ببرید یا به دنبال سوغاتی برای عزیزان خود هستید، این بازار گزینه‌ی مناسبی خواهد بود.

آدرس جنگل های حرا عسلویه

استان بوشهر، بساتین، هاله، پارک ملی نای بند

جزیره خرو یا خارکو

جزیره خرو، یکی از جاذبه‌های طبیعی و شگفت‌انگیز خلیج فارس است که از جاهای دیدنی بوشهر به‌شمار می‌آید. این جزیره به همراه جزایر شیف، ام الکرم، ام سیله، مولیات و سه دندون، از جمله نقاطی هستند که اغلب گردشگران انتظار ندارند. زیبایی طبیعی و لطافت تخم‌گذاری پرندگان و لاک‌پشت‌های دریایی، این جزیره را به محلی خاص و جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است. حضور در این منطقه زیبا از خلیج فارس، به شما فرصت می‌دهد تا زیبایی‌های منحصربه‌فرد این جزیره را به طرز فراموش‌ناشدنی و لذت بخشی، از نزدیک تجربه کنید.

آدرس جزیره خرو

استان بوشهر، جاده برازجان-گناوه، بندر ریگ، جزیره خرو

جزیره ام الکرم

در حاشیه شهر صنعتی بوشهر، که با سرعت به سوی صنعتی‌شدن پیش می‌رود و در این راه هزینه‌های زیست‌محیطی بالایی را نیز به ساکنان تحمیل می‌کند، جایی وجود دارد که غافلگیرکننده است: جزیره ام‌ الکرم، بهشتی برای پرندگان مهاجر. این جزیره که از عسلویه فاصله‌ای نه‌چندان دور دارد، پناهگاه ایمنی برای حدود ۱۰ هزار پرنده است. این پرنده‌ها پس از پروازهای طولانی در این جزیره ساحلی پناه می‌گیرند تا داستان‌ هزاران تولد را در سکوت آبی فیروزه‌ای خلیج فارس زمزمه کنند.

حیات وحش جزیره ام‌ الکرم: جلبک‌ها، پرندگان، و لاک‌پشت‌ها

در این جزیره، هزاران پرستوی دریایی، پرنده‌های کاکلی بزرگ و کوچک، اگرت ساحلی، سلیم خرچنگ‌خوار، و سایر گونه‌ها به چشم می‌خورد. سمفونی صدای پرندگان، شوق دیدن این زیبایی‌ها را دوچندان می‌کند. 

جزیره ام‌ الکرم، به خصوص جزیره نخیلو، برای لاک‌پشت‌ها محیطی امن فراهم کرده است. بچه لاک‌پشت‌ها در بستر نرم ماسه‌های صدفی جزیره به روی دنیا چشم باز می‌کنند و شما می‌توانیدشاهد اولین قدم‌هایی باشید که به سمت دریا برمی‌دارند

بهترین زمان بازدید از جزیره ام‌ الکرم

جزیره ام‌ الکرم در فصول سرد سال، یعنی از مهر تا فروردین، از نظر آب و هوا محیطی دلپذیر دارد. بهترین زمان برای بازدید از این جزیره فراموش‌نشدنی، همین ماه‌ها است. در این مدت، شما می‌توانید از طبیعت بکر و جذاب این جزیره بهره‌مند شده و لحظاتی به یادماندنی را در آغوش طبیعت آرامش‌بخش این جزیره سپری کنید.

آدرس جزیره ام الکرم

استان بوشهر، دیر، جاده برازجان-گناوه، بندر ریگ، جزیره ام الکرم

غار چهل خانه

در شمال شرق آبپخش، از توابع برازجان استان بوشهر، در دل رشته کوهی که رودخانه شاپور از میان آن می‌گذرد، یک جواهر پنهان به نام «غار چهل خانه» قرار دارد. این جاذبه گردشگری، با تعداد زیادی اتاقک که حاصل از حجاری‌شدن صخره‌هاست، مکانی دیدنی و بی‌نظیر از آمیختگی هنر و طبیعت را به نمایش گذاشته است. بهترین تجربه بازدید از غار چهل خانه، در ماه‌های اردیبهشت تا مهر رقم خواهد خورد. طبیعت در این ماه‌ها لطافت و زیبایی خاصی در این منطقه پیدا می‌کند.

غار چهل خانه بوشهر

آدرس غار چهل خانه

استان بوشهر، برازجان، آب پخش، روستای سعدآباد، غار چهل خانه

گورستان انگلیسی ها

یکی از نمادهای زنده دوران استعمار انگلستان در ایران، «قبرستان متجاوزین انگلیسی» در محله بهمنی بوشهر است. این قبرستان با گنجاندن اجساد ۳۵ افسر و سرباز ارتش انگلیس، شاهد تلاش و شجاعت مردم بوشهر در مقابل تجاوزهای گذشتگان است. تصاویر قدیمی این قبرستان، صلیب‌های بزرگی بر روی مقبره‌ها را نشان می‌دهند که امروزه از آن‌ها هیچ اثری باقی نمانده است. 

آدرس گورستان انگلیسی ها

استان بوشهر، بوشهر، میدان رفاه، بلوار ماهینی

مرقد شیخ حسین خان چاه کوتاهی ملقب به سالار اسلام

مقبره شیخ حسین خان چاه کوتاهی، که در دوره قاجار ساخته شده، یکی از آثار با ارزش تاریخی بوشهر است. این مقبره در تاریخ ۵ آذر ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در کنار مرقد امامزاده عبدالمیهمن، در کوی امامزاده شهر بوشهر واقع شده است.

شیخ حسین خان چاهکوتاهی که با لقب «سالار اسلام» شناخته می‌شود، نقش بزرگی در مقاومت مردم جنوب ایران در جنگ جهانی اول داشت. او از همرزمان برجسته رئیس‌علی دلواری بوده و در مقابل تهاجم بریتانیا به تنگستان، دلیرانه ایستادگی کرد.

آدرس مرقد شیخ حسین خان سالار اسلام

استان بوشهر، بوشهر، محله امامزاده، جاده سبزآباد، خیابان فاطمیه

کاخ بردک سیاه

کاخ بردک سیاه، یکی از شاهکارهای هنر و معماری هخامنشی، در فاصله دو کیلومتری جنوب شرقی آب‌پخش واقع شده است. این کاخ زیبا، که به عصر داریوش اول بازمی‌گردد، در دوره‌ای پس از ساخت کاخ برازجان، با ظرافتی دیدنی و ترکیب خاص رنگ‌های سیاه و سفید طراحی شده است.

معماری بی‌نظیر این کاخ، به کاخ آپادانا شبیه بوده و ۱۰ ستون در تالار مرکزی، نمایانگر تاثیر معماری زمان هخامنشی بر این بنا است. با این حال، تفاوت‌های آن با کاخ برازجان و پاسارگاد، این اثر را یک منحصر به فرد می‌سازد. 

آدرس کاخ بردک سیاه

استان بوشهر، برازجان، درودگاه، جاده تموکان

کاروانسرای دالکی

این کاروانسرا در فاصله ۹۵ کیلومتری تا بوشهر و ۲۳ کیلومتری شمال برازجان، به عنوان مکانی برای استراحت در مسیر جهانگردان بوده که امروز از جاهای دیدنی بوشهر به شمار می‌آید. بنا ساختاری یک‌طبقه با حیاط مرکزی، دو ردیف ساختمان اطراف حیاط و چهار برج در گوشه‌های آن دارد. اتاق‌ها بدون واسطه به حیاط متصل شده و بخش پشت ساختمان برای استراحت حیوانات همراه کاروان‌ها تعبیه شده است. مصالح مورد استفاده در ساخت این کاروانسرا شامل قلوه سنگ‌های رودخانه‌ای با گچ است. 

آدرس کاروانسرای دالکی

استان بوشهر، برازجان، دالکی، جاده کازرون-برازجان، نزدیک نخلستان های دالکی

قلعه زار خضرخان

قلعه کلات یا همان قلعه زائر خضرخان، یکی دیگر از جاهای دیدنی بوشهر و یک شاهکار تاریخی در شمال شهر اهرم است. این قلعه نبردگاهی برای مبارزان تنگستان در دوران تاریخی مختلف در برابر حملات انگلیسی‌ها به بوشهر بوده است. در زمان اشغال بوشهر توسط نیروهای انگلیسی، قلعه کلات به عنوان محل نگهداری اسرای انگلیسی برای تبادل اسرا به کار گرفته می‌شد. این قلعه بر فراز یک تپه در شمال اهرم بنا شده و به عنوان یکی از آثار ملی ایران در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۷۷ به ثبت رسیده است.

قلعه زار خضرخان

آدرس قلعه زار خضرخان

استان بوشهر، تنگستان، اهرم، خیابان انقلاب، خیابان کلات.

خانه قاضی

خانه قاضی، یکی از نمادهای زیبا و تاریخی بوشهر است که ساخت آن به دوران زندیه بازمی‌گردد. این ساختمان با تزئینات گچبری، درب‌های مقرنس، و پنجره‌های منحصر به فرد با منبت‌کاری و شیشه‌های رنگین، نمونه‌ای است از هنر و معماری زندیه. در نزدیکی خانه قاضی، سایر جاذبه‌های گردشگری نظیر عمارت ملک، پارک و گورستان شغاب و قبرستان انگلیسی‌ها نیز انتظار علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ را می‌کشند.

آدرس خانه قاضی 

استان بوشهر، بوشهر، بلوار خلیج فارس، محله بهبهانی

مسجد شیخ سعدون

یکی از نقاطی که حتما باید در برنامه سفر به بوشهر قرار گیرد، بازدید از مساجد تاریخی آن است. مسجد شیخ سعدون یکی از مساجد ازشمند و معروف به سند تاریخی است. این مسجد در محله کوتی‌های بوشهر واقع شده و به دستور شیخ سعد در دوران قاجار بنا شده است. یکی از ویژگی‌های جالب این مسجد، عدم وجود مناره و گنبد است که دلیل آن را در تاریخچه دفاعی شهر بوشهر می‌توان یافت. 

آدرس مسجد شیخ سعدون

استان بوشهر، بوشهر، محله کوتی، بلوار سیراف

ساعت بازدید از مسجد شیخ سعدون

از اذان صبح تا اذان مغرب

امامزاده عبدالمهیمن

آرامگاه امامزاده عبدالمهیمن، یکی از مشهورترین مقاصد زیارتی شهر بوشهر، در کوی امامزاده و به فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب بوشهر قرار دارد. این مکان متبرک محل تدفین یکی از فرزندان حضرت عباس علیه‌السلام است که در دوران خلافت هارون‌الرشید عباسی به ایران آمده و در بوشهر سکونت یافته است.

آرامگاه فعلی امامزاده عبدالمهیمن، از دوران قاجار ساخته شده و به عنوان یکی از آثار ملی کشور ثبت گردید است. این بنا به تازگی در سال ۱۳۸۶ شمسی بازسازی و مرمت شده و فضایی با سه باب زائرسرا و استراحتگاه را در اختیار زوار قرار داده است.

آدرس امامزاده عبدالمهیمن

استان بوشهر، بوشهر، بلوار علمدار، انتهای خیابان فاطمیه

کلیسای مسیح مقدس یا کلیسای ارامنه گریگوری

کلیسای ارامنه گریگوری یا کلیسای مسیح مقدس در محله شنبدی بوشهر، یکی از مقاصد تاریخی و زیارتی شهر است. این کلیسا، نمایانگر غنای فرهنگی و تاریخی شهر بوشهر است و به دوران قاجار بازمی‌گردد. ساختمان آن با همکاری خانواده آوادیان و مسیحیان انگلیسی که در بوشهر ساکن بودند، ایجاد شده است. این کلیسا تا سال ۱۹۴۸ به فعالیت خود ادامه داد و پس از وفات ملکومیان، یکی از ارمنی‌های برجسته بوشهر، وسایل و اموال آن به کلیسای وانک اصفهان منتقل شد.

آدرس کلیسای مسیح مقدس

استان بوشهر، بوشهر، بافت تاریخی بوشهر

آرامگاه سیبویه

این آرامگاه به سیبویه، پیشوای مکتب نحوی بصره و دانشمند برجسته ایرانی در زمینه صرف و نحو زبان عربی، اختصاص دارد. نام اصلی این عالم بزرگ، ابوبشر عمرو بن عثمان بوده و در قرن سوم هجری قمری زندگی می‌کرده است. آرامگاه سیبویه، یک ساختمان کوچک اما فرهنگی با گنبدی جذاب است. این بنا که از سنگ و گچ ساخته شده، در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد. 

آرامگاه سیبویه

آدرس آرامگاه سیبویه

استان بوشهر، بوشهر، بلوار پاسداران، جاده کاخ کوروش

مسجد جامع بردستان

مسجد جامع بردستان، یکی از جاهای دیدنی بوشهر است که به‌عنوان کهن‌ترین عمارت دوره اسلامی نیز شناخته شده است. مسجد جامع بردستان، به دستور «عمر بن عبدالعزیز» ساخته و در سال ۸۲۵ هجری نیز بازسازی شده است. ساختمان مستطیلی شکل این مسجد، محراب، مدخل کوچک، دو اتاق جانبی و شبستان بزرگ آن از مشخصه‌های معماری آن به‌شمار می‌آید. 

آدرس مسجد جامع بردستان

استان بوشهر، بردستان، محله سادات

جزایر بردخون

بردخون، بخشی زیبا و تاریخی از استان بوشهر، با مردمی صمیمی است که به صیادی و کشاورزی مشغولند. نام بردخون از گذشته‌های دور به خاطر در حاشیه بودن این محل به آن نسبت داده شده است. این شهر در سال ۱۳۵۹ به عنوان بخشی از شهرستان دیر شناخته شد. بردخون شامل جزایر فراوانی نظیر ام‌ الکرم، نخیلو، مطاف، چراغی و تهمادو با زیستگاه لاک‌پشتان و پرندگان مهاجر است.

آدرس جزایر بردخون

استان بوشهر، دیر، بردخون، منطقه حفاظت شده مند

تنگ هیخ

تنگ هیخ، یکی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان دیر در استان بوشهر است که در فاصله کوتاهی از شهر دوراهک و بندر دیر قرار دارد. آب این چشمه از رشته کوه‌های احمد سلمان به سمت تنگ در جریان است. امامزاده‌ای نیز در این منطقه به عنوان زیارتگاه محلی مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد. جاده این تنگ خاکی است و مسافران می‌توانند با موتور به این نقطه زیبا سفر کنند و از زیبایی‌های طبیعی تنگ هیخ لذت ببرند.

آدرس تنگ هیخ

استان بوشهر، بوشهر، بزرگراه سیراف، جاده انارستان-دوراهک

پارک ساحلی بندر دیر

پارک ساحلی بندر دیر، یکی از پارک‌های ساحلی شهر دیر و از دیدنی های بوشهر است. این پارک با درختان بلند سایه‌دار، جایگاه بازی برای کودکان و آلاچیق‌های دل‌نشین، محلی ایده‌آل برای پیاده‌روی و لذت‌بردن از منظره دریاست. امکاناتی مانند سرویس بهداشتی و پارکینگ، این پارک را برای اتراق‌های شبانه یا روزانه و حتی برپایی کمپ کاملا مناسب می‌سازد. 

آدرس پارک ساحلی بندر دیر

استان بوشهر، بوشهر، بلوار خلیج فارس، بندر دیر

نخلستان های بوشهر

نخلستان‌های آب پخش بوشهر با بیش از ۳۹ هزار هکتار جنگل نخل، از جمله جاذبه‌های طبیعی در این منطقه محسوب می‌شوند. این نخل‌های سرسبز، با ارتفاع بلند، ورودی شهر را به زیبایی آراسته‌اند. آبپخش، با طولانی‌ترین جاده نخلستانی در جنوب ایران، خط سبز زیبایی در مناظر آبی آن ایجاد کرده است.

نخل‌داران این منطقه برداشت خرماهای متنوع خود را هر ساله در ماه‌های شهریور و مهر انجام می‌دهند. خرماهایی چون کبکاب، شیخالی، بریمی، برهی، حاج باقری، محبوبی، شکری و… از نخلستان‌های بوشهر به بازار عرضه می‌شوند.

نخلستان انبوه در بوشهر

آدرس نخلستان های بوشهر

استان بوشهر، بوشهر، جاده برازجان-گناوه، آبپخش

مجموعه تفریحی رافائل

کشتی رافائل، یک اثر بی‌نظیر ایتالیایی، با امکانات پیشرفته و طراحی خیره‌کننده خود، جزو جاهای دیدنی بوشهر محسوب می‌شود. با طولی در حدود ۲۷۶ متر و عرض ۳۱ متر، این کشتی نه تنها نماد ابتکار و زیبایی بلکه نشان‌دهنده‌ی اقتصاد پر رونق گذشته است. 

در داخل این عظیم الجثه، باشگاه‌های بدنسازی و ژیمناستیک، سینمایی با ظرفیت ۵۰۰ نفر و حدود ۳۰ سالن اجتماعات قرار گرفته‌اند. با ۱۸ آسانسور و ۷۵۰ کابین دارای حمام و دستشویی مجهز، این کشتی تجهیزات شگفت‌انگیزی را در دل خود جای داده است. ۶ استخر شنا و ۸۵۰ خروجی رادیو از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن محسوب می‌شوند.

آدرس مجموعه تفریحی رافائل

استان بوشهر، بندر بوشهر

پارک سیادت یا تی وی

پارک سیادت یا پارک تی وی، یکی از جاهای دیدنی بوشهر است که با ساحلی زیبا و فضای سبز دلنشین در دل این شهر بندری واقع شده است. محلی‌ها، پارک سیادت را با نام پارک تی‌وی می‌شناسند، که نشان از نمایشگر بزرگی داخل این مکان دارد. پارک سیادت با امکاناتی مانند مسیر دوچرخه‌سواری ساحلی، آلاچیق‌های فراوان برای پیک‌نیک و امکانات ورزشی، تجربه‌ای خاطره‌انگیز را برای بازدیدکنندگان به ارمغان می‌آورد. 

آدرس پارک سیادت یا تی وی

استان بوشهر، بوشهر، خیابان انقلاب، بلوار خلیج فارس

بوستان ساحلی دلوار

ساحل دلوار، یکی از سواحل آرام و بکر استان بوشهر که در کنار خلیج قرار دارد و فضایی پاک و آرام را به گردشگران ارائه می‌دهد. این ساحل زیبا با ماسه‌های گرم و مناظر دلنشین، جایی ایده‌آل برای استراحت و لذت بردن از طبیعت است. در فصول مختلف، هیاهوی مرغان دریایی، جلوه‌ای زیبا به این منطقه می‌بخشد.

آدرس بوستان ساحلی دلوار

استان بوشهر، بوشهر، دلوار

چشمه آب گرم میر احمد

چشمه آب گرم میر احمد از جاهای دیدنی بوشهر در مسیر بوشهر به خورموج قرار دارد و در منطقه میر احمد، جزو توابع روستای عالی حسینی در شهرستان تنگستان قرار گرفته است. این مکان به‌ویژه در تابستان با هوای خنک خود گردشگران را شگفت‌زده می‌کند. آب گرم این چشمه به عنوان یک درمان‌گاه طبیعی برای امراض پوستی و درد مفاصل شناخته می‌شود. با توجه به عمق چشمه که به ۱۱ متر می‌رسد، توصیه می‌شود گردشگران از بخش کم‌عمق آن استفاده کنند. 

پارک ساحلی دلوار بوشهر

آدرس چشمه آب گرم میراحمد

استان بوشهر، بوشهر، بلوار پاسداران، جاده کاخ کوروش

ساحل دلارام

ساحل دلارام، با طبیعتی دیدنی یکی از مکان‌های بی‌نظیر برای فرار از شلوغی شهر و رسیدن به آرامش محسوب می‌شود. با امواج خروشان، مرغان ماهی‌خوار، آفتاب درخشان و ماسه‌های گرم، این ساحل حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد. علاوه بر شنا، ساحل دلارام امکاناتی چون ماهیگیری، قایق‌سواری، دوچرخه‌سواری، پاراگلایدر و پرنده‌نگری را نیز برای گردشگران فراهم می‌کند. 

آدرس ساحل دلارام

استان بوشهر، بوشهر، بلوار سیراف، بعد از باربو، ساحل دلارام

چشمه آب گرم اهرم

در سال ۱۳۸۶، چشمه آب گرم اهرم از میان ۴۰۰ چشمه معدنی کشور به عنوان یکی از پنج چشمه برتر انتخاب شد و عنوان دهکده نمونه آب درمانی را به خود اختصاص داد. آب گرم این چشمه خاصیت درمانی بسیار زیادی دارد و هر ساله در ایام نوروز گردشگرانی از سرتاسر کشور را به خود جذب می‌کند. 

امکانات چشمه آب گرم اهرم شامل دو استخر و ۱۰ حمام با دمای آبی بین ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌شود. آب استخرها به‌صورت روزانه تخلیه و به کانالی به سمت نخلستان‌ها هدایت می‌شود. اخیرا استقبال از این چشمه به‌عنوان یک مقصد گردشگری افزایش یافته و بازار هفتگی آن نیز هر پنجشنبه، جمعیت زیادی را به خود می‌بیند.

آدرس چشمه آب گرم اهرم

استان بوشهر، بوشهر، بین گادوی و خورموج

جزیره مطاف

جزیره مطاف یکی از جاهای دیدنی بوشهر و از جزیره‌های غیرمسکونی در خلیج فارس است. این جزیره در سواحل بخش بردخون واقع شده است.توده‌ای زیبا از ماسه با عرض ۱.۶ کیلومتر و طول ۱۶ کیلومتر که در مد به زیرآب می‌رود و در جزر بیرون می‌آید. این جزیره به دلیل طوفان‌ها و عدم آشنایی دریانوردان با منطقه، قایق‌های ماهی‌گیری را به گل می‌نشاند. مطاف و مناطق اطراف آن بهترین مکان برای زندگی آبزیانی مانند میگوی ببری، راشگو، حلوا سفید و سایر ماهیان است.

آدرس جزیره مطاف

استان بوشهر، دیر، منطقه حفاظت شده مند

مسجد کوفه

مسجد کوفه قدیمی‌ترین مسجد در محله بهبهانی شهر بوشهر است. این اثر معماری به دوران ناصرالدین شاه قاجار بازمی‌گردد و یکی از نمونه‌های مهم مساجد اولیه در تاریخ اسلام محسوب می‌شود. در دهه‌های دوازده و سیزده هجری قمری، بازرگانان بهبهان به بوشهر مهاجرت کردند و منطقه‌ای از شهر که آن‌ها برای سکونت انتخاب کردند، به نام محله بهبهانی شهرت یافت. مسجد کوفه گنجینه‌ای از تاریخ و معماری اسلامی است که گردشگران علاقه‌مند به بازدید از جاهای دیدنی بوشهر را به سوی خود فرا می‌خواند.

مسجد کوفه بوشهر

آدرس مسجد کوفه

استان بوشهر، بوشهر، بافت قدیمی شهر، بلوار خلیج فارس

جاهای دیدنی بوشهر در بهار 

بوشهر، استانی با آب و هوایی دلنشین در حاشیه خلیج فارس، به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در جنوب ایران شناخته می‌شود. جاهای دیدنی بوشهر برای سفرهای بهاره عبارتند از:

  • نخلستان‌های آبپخش
  • بندر سیراف
  • عمارت ملک
  • پارک شغاب
  • بافت تاریخی شهر
  • مدرسه تاریخی سعادت

جاهای دیدنی بوشهر در تابستان 

جاذبه‌های گردشگری بوشهر به قدری متنوع هستند که در هر فصلی از سال می‌توانید بخشی ازآن‌ها را برای تفریح و گردشگری انتخاب کرده و لحظات خوشی را در گشت و گذار با خانواده یا دوستان رقم بزنید. دیدنی های بوشهر در تابستان عبارتند از:

  • بازار سیراف
  • موزه رئیسعلی دلواری
  • عمارت طاهری
  • دهکده گردشگری نخل تقی
  • دهکده گردشگری پازارگاد

جاهای دیدنی بوشهر در پاییز 

دیدنی‌های بوشهر در پاییز

جاذبه های طبیعی بوشهر به دلیل قدمتی که دارند، هر کدام داستانی شنیدنی را روایت می‌کنند. در فصل پاییز می‌توانید پای داستان این مکان‌ها بنشینید:

  • موزه رئیسعلی دلواری
  • جنگل های حرا
  • عمارت طاهری
  • گنبد نمکی جاشک
  • عمارت دهدشتی
  • مدرسه سعادت
  • بازار قدیم
  • موزه دریا و دریانوردی خلیج فارس

جاهای دیدنی بوشهر در زمستان 

  • عمارت دهدشتی
  • موزه رئیسعلی دلواری
  • ساحل بنود
  • مدرسه سعادت
  • بازار قدیم
  • موزه دریا و دریانوردی خلیج فارس

جاهای دیدنی بوشهر در عید 

  • نخلستان‌های آبپخش
  • بندر سیراف
  • عمارت ملک
  • پارک شغاب
  • بافت تاریخی شهر
  • مدرسه تاریخی سعادت

جاهای دیدنی بوشهر در شب 

دیدنی‌های بوشهر در شب

  • ساحل ریشهر
  • پارک ساحلی آب شیرین کن
  • پارک شغاب
  • بافت تاریخی شهر

جاهای تفریحی و تفریحات بوشهر

  • موزه دریا و دریانوردی خلیج فارس
  • پارک سیادت 
  • بوستان ساحلی دلوار
  • عمارت گلشن
  • دهکده گردشگری نخل تقی
  • دهکده گردشگری پازارگاد

تور بوشهر برای بازدید از جاهای دیدنی

جاهای دیدنی بوشهر بسیار زیاد هستند. اگر قصد سفر به این شهر را دارید پیشنهاد می‌کنیم قبل از حرکت برنامه‌ کاملی را برای خود تنظیم کنید. انتخاب کنید که کدام جاذبه‌ها را می‌خواهید ببینید و به چند روز زمان نیاز دارید. سپس بر اساس این برنامه از خدمات رزرو تور استفاده کنید و هتل دلخواه خود و همچنین تاریخ رفت و برگشت‌تان را تعیین کنید. این تور دست شما را برای انتخاب هتل و مدت زمان سفر کاملا باز گذاشته است و می‌توانید مطابق برنامه خود رزروتان را انجام دهید.

حرف آخر

جاهای دیدنی بوشهر بسیار معرکه و در ایران و حتی جهان کم‌نظیرند. برای اینکه سفر خوبی را به بوشهر تجربه کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتما جاهای مورد علاقه خود را از این لیست انتخاب کنید و حتما به بازدید آن‌ها بروید. تاریخ پنج هزار ساله بوشهر شما را به سفر فرا می‌خواند، اگر قصد بازدید از بوشهر را دارید، تردید نکنید و همین امروز دست به کار شوید.

۳/۵ - (۴ امتیاز)

تعداد دیدگاهها: ۲

  1. سعید فروغی پور

    کوکا منابع طبیعی بکر عیسوند یادت رفت اومدی تا حالا؟

    • علیرضا قانع

      سلام اطلاعات کامل در اختیارمون بگذارید حتما داخل مقاله بهش اشاره می کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×