امامزاده داوود، تفریح و زیارت در تهران
امامزاده داوود یکی از مکان های زیارتی شهر تهران بوده که در میان دره های سبز، در ۶ کیلومتری توچال و ۱۵ کیلومتری فرحزاد واقع شده است. این امامزاده با یازده پشت به دومین امام شیعیان میرسد.
نقل شده است که وی با برخی دیگر از بستگانش، همراه امام هشتم (ع) به ایران آمده و در این مسیر به شهادت رسیدند. در دوران صفویه، بقعه این امامزاده احداث گردید و پس از آن در دوران فتحعلی شاه توسعه یافت. در اطراف و دره های مجاور امامزاده داوود، در سمت غرب و جنوب غربی، در آبادی های رندان و سنگان، بقعه هایی تحت عنوان امامزاده عمادالدین، پدر امامزاده داوود و امامزادگان علاءالدین، قاسم و عقیل، برادران این امامزاده قرار دارند.در این مطلب از مجله گردشگری اقامت ۲۴ با معرفی آرامگاه امامزاده داوود تهران، یکی از مکان های مذهبی تهران است که محبوبیت زیادی هم دارد همراه باشید.
فهرست این مطلب
امامزاده داوود کجاست؟
این آرامگاه در غرب تهران و در انتهای جاده کن قرار دارد. طول جاده منتهی به آرامگاه، حدود ۲۵ کیلومتر بوده و آسفالته می باشد که در واقع به عنوان مسیر اصلی این امامزاده تلقی می شود. اما علاوه بر این مسیر، راه دسترسی دیگری نیز به این مکان وجود دارد .راهی که از دره موجود در کنار رودخانه فرحزاد گذشته و بعد از طی حدود ۱۵ کیلومتر به آرامگاه منتهی می شود.
آدرس: استان تهران، تهران، شهران، جاده کن-سولقان
لوکیشن امامزاده داوود روی نقشه
چطور خودمان را به امامزاده داوود برسانیم؟
برخلاف مسیر اصلی امامزاده، مسیری که از دره کنار رودخانه فرحزاد میگذرد به صورت جاده خاکی بوده و اندکی نامناسب است. اما به دلیل وجود مناظر بکر و دیدنی و همچنین به علت وجود رودخانه ای کوچک در طول این مسیر، این راه به یکی از مناطق تفریحی شهر تهران تبدیل شده و گردشگران زیادی هر ساله از این طبیعت دیدنی استفاده می کنند.
مسیر فرحزاد به امامزاده داوود از محله فرحزاد واقع در انتهای اتوبان یادگار امام شروع شده و پس از حدود ۴ ساعت پیاده روی با شیب ملایم در میان دره، تبدیل به مسیری کوهستانی می شود. پس از آن و با طی حدود ۲ ساعت راه ، این مسیر در نهایت به امامزاده داوود منتهی می گردد.
در زمان های قدیم، اهالی تهران که قصد زیارت امامزاده داوود را داشتند، معمولا شب را در فرحزاد میگذراندند و پس از استراحت، صبح روز بعد با کمک قاطرچی ها به سمت امامزاده حرکت می کردند. این امر مختص به قشر خاصی از جامعه نبود و تقریبا همه زائرین این کار را انجام می دادند. به طور مثال در روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه، نقل شده است که ناصرالدین شاه، روز دوشنبه ۱۷محرم ۱۳۰۶ قمری را در فرحزاد گذراند تا روز بعد به زیارت امامزاده داوود برود.
اطلاعات بازدید از امامزاده داوود در تهران
برای بازدید از امامزاده داوود تهران از مسیرهای گفته شده میتوانید استفاده کنید. قبل از اینکه به سمت این امامزاده حرکت کنید اطلاعات بازدید از آن را مطالعه داشته باشید:
- ساعت بازدید و زیارت: ۲۴ ساعته
- هزینه ورودی: رایگان
- شماره تماس: درج نشده است.
معرفی امامزاده داوود تهران
از دوران قاجاریه، زیارت امامزاده داوود، یکی از عادات تهرانی ها شناخته می شود. به گونه ای که ناصرالدین شاه قاجار، در روستای خوش آب و هوای شهرستانک که در نزدیکی امامزاده می باشد، قصری برای خود احداث نمود تا بتواند پس از زیارت، در این مکان به استراحت بپردازد.
آرامگاه امامزاده داوود در گذشته، از بنای سنگی شامل صحن و طاق نماهای کم عمق در اطراف حرم و ایوان کوچکی در جنوب آن تشکیل می شد و از گنبدی سبز رنگ برخوردار بود. بنای اولیه این امامزاده ، سال ها پیش بر اثر سیل از بین رفت و بنای فعلی که از گنبدی نوک تیز با دو گلدسته تشکیل شده است، بعدها جایگزین بنای اولیه شد. حرم هشت ضلعی کنونی و سرداب زیر آن در زمان فتحعلی شاه قاجار به جای بنای قدیمی که یقینا برج ساده و سنگی بوده ، ساخته شد. از دیگر نکات مهم بنای کنونی می توان به ضریحی بسیار زیبا که در وسط حرم قرار داشته و همچنین درهای شمال و شرق حرم که به زمان فتحعلی شاه قاجار تعلق دارد ، اشاره نمود.
جاهای دیدنی نزدیک امامزاده داوود تهران
زیارت امامزاده داوود به حدی لذت بخش و انرژی بخش است که شاید کمتر کسی به دیدنیهای نزدیک آن توجه کند. جاهای دیدنی تهران در نزدیکی امامزاده داوود را اصلا از دست ندهید. برای شما که حدود ۴۰ کیلومتر را طی کردهاید تا به امامزاده داوود بیاید واقعا حیف است که دیدنی های نزدیک امامزاده را از دست بدهید:
- آبشار رندان
- آبشار سنگان
- آبشار امامزاده داوود
- آبشار تالون
اقامت در امامزاده داوود تهران
با توجه به اینکه سالانه مخصوصا در فصل بهار و تابستان افراد زیادی برای زیارت امامزاده داوود به این منطقه میروند در بخش زیادی از آن مسافرخانه احداث شده است. بنابراین اگر از مسیر دور آمدهاید میتوانید در این مسافرخانهها به شکل نیمروزی یا حتی یک شب اقامت داشته باشید.
ضمنا در مسیر جاده امامزاده داوود تهران امکان کمپ زدن نیست و در کنار رودخانه هم امکان چادر زدن وجود ندارد. اما اگر به کمپینگ و چادر زدن علاقه دارید بهترین مکان، نزدیک روستاهای رندان، سنگان و تالون است.
با این حال برخی از مسافران فقط به قصد زیارت و مسافرت نیم روزی به این منطقه میآیند که در این حالت برای دسترسی راحت به این آرامگاه می توانید به سراغ رزرو هتل تهران با فاصله نزدیک به این امامزاده بروید.
جمع بندی مطالب
امامزاده داوود تهران یکی از معروفترین مکان های مذهبی و امامزاده های تهران است. بازدید از این امامزاده به حدی زیاد است که مسافرخانه و اقامتگاههای متعددی در نزدیکی آن احداث شده است. توصیه میکنیم شما هم از این امامزاده به رسم قدیم تهرانیها بازدید کرده و به زیارت بپردازید.
سؤالات متداول
امامزاده داوود تهران کجاست؟
استان تهران، تهران، شهران، جاده کن-سولقان
امامزاده داوود تا چه ساعتی باز است؟
۲۴ ساعته است.
امامزاده داوود در کدام استان است؟
تهران
امامزاده داوود در کدام شهر است؟
تهران
امامزاده داوود منطقه چند تهران است؟
منطقه فرحزاد
فاصله تهران تا امامزاده داوود چند کیلومتر است؟
حدود ۴۰ کیلومتر
کدام آبشار در مسیر امامزاده داوود قرار دارد؟
آبشار فصلی سیامان