استارتاپ هایی که صنعت گردشگری را متحول کردند
یکی از اهداف اصلی استارتاپها ایجاد تحول در صنایع مختلف با ایدههای خلاقانهی است. یکی از صنایعی که در سالهای اخیر با پیدایش استارتاپهای مختلف، تحولهای بزرگی را تجربه کرده، صنعت گردشگری است.
رقم زدن تجربهای بهتر برای مسافران و کاهش هزینههای سفر، هدف مشترک استارتاپ های صنعت گردشگری است. رزرو هتل، رزرو پرواز و حتی رزرو رستوران و فعالیتهای تفریحی و … در حین سفر، از خدماتی هستند که این استارتاپ ها برای صنعت گردشگری ارائه می دهند.
حتی برای رفتن به سفر، نیازی به حمل چمدان توسط مسافر نیست زیرا مسافران میتوانند به کمک برخی شرکت ها، چمدانهای خود را قبل از سفر به فرودگاه تحویل دهند. یا برای مشکلات سفرهای طولانی از جمله جت لگ نیز راهحلهایی ارائه دادهاند تا کمک کنند مسافر در کمترین زمان ممکن به حالت طبیعی بازگردد.
اقامت ۲۴ نمونه ای ایرانی از این استارتاپ های بین المللی است که رزرو آنلاین هتل در ایران را برایتان تسهیل می کند. برای رزرو هتل در ۲۴ ساعت ۷ روز هفته به سایت اقامت ۲۴ مراجعه کنید. شما را دعوت به آشنایی با استارتاپ های بین المللی صنعت گردشگری می کنیم.
فهرست این مطلب
استارتاپ های صنعت گردشگری
OYO
OYO یک مجموعه هتل زنجیرهای است که تجربهی یک اقامت استاندارد و بدون دردسر را برای مسافر فراهم میکند. این استارتاپ در سال ۲۰۱۳ توسط ریتش آگاروال بنیانگذاری شد. داستان راهاندازی این استارتاپ به زمانی باز میگردد که آگاروال ۱۸ ساله در سال ۲۰۱۲، وبسایتی را برای رزرو ارزان محل اقامت راهاندازی کرد و بعد از گذشت سه ماه، استارتاپ OYO را در سال ۲۰۱۳ بنیانگذاری کرد.
این استارتاپ هندی بزرگترین شرکت های صنعت گردشگری این کشور است که همکاری نزدیکی با شرکای خود در صنعت هتلداری دارد و همچنین با کنترل کامل تمامی خدمات هتلهای خود، کیفیت سفر مسافران را تضمین میکند.
OYO از زمان بنیانگذاری تابهحال، خدمات خود را در بیش از ۸۰۰ شهر در هند، چین، مالزی، نپال، انگلیس، دوبی، عربستان صعودی، فیلیپین، اندونزی و ژاپن ارائه میدهد و یک میلیون اتاق در سراسر جهان را مدیریت میکند.
داستان راهاندازی این استارتاپ به زمانی باز میگردد که آگاروال ۱۸ ساله در سال ۲۰۱۲، وبسایتی را برای رزرو ارزان محل اقامت راهاندازی کرد و بعد از گذشت سه ماه، استارتاپ OYO را در سال ۲۰۱۳ بنیانگذاری کرد.
مطالب مرتبط:
اپلیکیشن های ایرانی سفر را می شناسید؟
تاثیر صنعت گردشگری بر مناطق محروم
AirPortr
این استارتاپ که دفتر اصلی آن در لندن واقع شده ست، همکاری نزدیکی با شرکتهای هواپیمایی دارد. ایرپورتر، ایدهی جالبی برای ارائهی خدمات به مسافران دارد و قصد دارد مسافرتهای هوایی را آسانتر و راحتتر کند. AirPortr در حمل چمدانهای مسافران به فرودگاه کمک کند. این استارتاپ چمدانها را از در منزل مسافران در هر کجای لندن تحویل میگیرد و به فرودگاه میبرد تا دیگر نیاز نباشد مسافر هنگام رفتن به فرودگاه آنها را حمل کند.
این استارتاپ کار خود را با خطوط هواپیمایی بریتیش شروع کرد. آنها با خطوط هواپیمایی بزرگی مانند IAG و خطوط هواپیمایی آمریکا، خطوط هوایی توماس کوک و … نیز همکاری میکند. این استارتاپ تابهحال ۱۲ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. آنها از سال ۲۰۱۶ تا به حال ۱۰۹۸۸۹ چمدان را برای مسافران حمل کرده اند!
TimeShifter
یکی از بزرگترین مشکلات پروازهای طولانی، جت لگ یا همان اختلال ساعت بدن است که از عوارض آن میتوان به بیخوابی و خستگی، سردرد و… اشاره کرد. اغلب اوقات چندین روز زمان میبرد تا افرادی که دچار جت لگ میشوند، به حالت عادی بازگردند. استارتاپ تایمشیفتر با استفاده از نتیجهی آخرین تحقیقات در حوزهی خواب و علوم اعصاب تلاش میکند این مشکل را در حداقل زمان حل کند.
درواقع استارتاپ TimeShifter با استفاده از یک تکنولوژی که برای بهبود وضعیت فضانوردان و ورزشکاران استفاده میشود، تمریناتی را ارائه میدهد تا بدن مسافر در کمترین زمان به حالت طبیعی بازگردد. کاربران تایمشیفتر براساس الگوی خواب و مقصد خود، برنامههای شخصیسازیشده دریافت میکنند. بهعنوان مثال، این اپلیکیشن به مسافر پیشنهاد میدهد قبل از سفر چه مواد غذایی مصرف کنند یا مسافر را مجبور میکند در ساعاتی که تمایل به خوابیدن دارد، بیدار بماند یا از خوردن قهوه اجتناب کند تا ساعت بدن او با محلی که به آن مسافرت کرده تطبیق پیدا کند. این اپلیکیشن تنظیمات مختلفی برای مسافران حرفهای، ورزشکاران و مسافران مناسبتی دارد و طبق گزارش کرانچبیس تاکنون ۱/۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.
Airbnb
Airbnb یکی از استارتاپهای با ارزش بیش از یک میلیارد دلار است که در زمینهی اجارهی مکانهای اقامتی فعالیت میکند. این استارتاپ درواقع بهعنوان واسطهای عمل میکند که اجارهدهندگان محلهای اقامتی را به مسافران معرفی میکند. مسافران با ورود به وبسایت این استارتاپ و انتخاب شهر مورد نظر میتوانند فهرستی از محلهای اقامتی، قیمت، امکانات و تصویر آنها را مشاهده کرده و برای تاریخ مورد نظر رزرو کنند.
داستان راهاندازی استارتاپ ایربیانبی به سال ۲۰۰۸ و زمانی باز میگردد که برایان چسکی و جو جبیا در پرداخت اجارهی آپارتمان خود در سانفرانسیسکو به مشکل برخورد کرده بودند و نمیتوانستند هزینهی آن را پرداخت کنند؛ بنابراین اتاق زیر شیروانی خانه که یک تخت بادی داشت را همراه با صبحانه به مسافران اجاره دادند. آنها همچنین از یکی از دوستان متخصص خود در حوزهی فناوری اطلاعات دعوت به همکاری کردند و وبسایتی به نام AirBed & Breakfast راهاندازی کردند. اولین مسافر آنها، تابستان سال ۲۰۰۸، هنگام برگزاری کنفرانس طراحان صنعتی آمریکا و زمانی پیدا شد که مسافران برای پیدا کردن محل مناسب برای اقامت مشکل پیدا کرده بودند.
یک سال بعد از این ماجرا، پاول گراهام، از بنیانگذاران ایربیانبی دعوت کرد در جلسهی آموزشی استارتاپ شتاب دهنده خود، یعنی وایکامبیناتور شرکت کنند و در ازای سهم کوچکی از شرکت، ۲۰ هزار دلار سرمایه در اختیار آنها قرار داد. آنها که پیش از این دریافت سرمایه، وبسایت خود را ساخته بودند، تصمیم گرفتند با این پول به نیویورک بروند تا با تعدادی از کاربران ملاقات کنند و وبسایت خود را توسعه دهند.
آنها در سال ۲۰۱۸ اعلام کردند که قصد احداث خطوط هوایی خود را نیز دارند! این استارتاپ همچنین از اضافه کردن بخش ویژه ای برای اقامت های لوکس تر و ویژه نیز رونمایی کردند.
Get Your Guide
این استارتاپ خدماتی از جمله رزرو تور مسافرتی، بازدید از جاذبههای دیدنی و سایر فعالیتها را در سراسر دنیا ازطریق وبسایت و اپلیکیشن به کاربران ارائه میدهد. دفتر اصلی استارتاپ در برلین آلمان است و در سایر نقاط دنیا مانند آمریکای شمالی و اروپا نیز شعبه دارد.
شرکتها خدمات خود از جمله تورهای یک روزه، تورهای چند روزه و فعالیتهای ماجراجویانه را با نام خود در وبسایت گتیورگاید منتشر میکنند و کاربران علاقهمند آنها را ازطریق وبسایت یا اپلیکیشن رزرو میکنند.
ایدهی راهاندازی استارتاپ به سال ۲۰۰۷ و زمانی باز میگردد که جوهانس رک و تایو تایو، بنیانگذاران استارتاپ برای شرکت در یک کنفرانس دانشآموزشی به چین سفر کرده بودند. آنها در طول سفر متوجه شدند مسیریابی در یک شهر توریستی خارجی بسیار سخت است؛ به همین دلیل پلتفرمی طراحی کردند تا گردشگران بتوانند با راهنماهای محلی در ارتباط باشند و از آنها کمک بگیرند. همین زمینه ای شد برای استارتاپی اینترنتی برای رزرو فعالیتهای گردشگری در شهرهای بزرگ دنیا تبدیل شد.
سرمایهی ابتدایی این استارتاپ به کمک مالی خویشاوندان دو بنیانگذار استارتاپ تأمین شد، زیرا ایدهی استارتاپ آنها جدید بود و سرمایهگذاران اروپایی نمیتوانستند آیندهی استارتاپ را پیشبینی کنند. اما سرمایهگذاران آمریکایی از این ایده استقبال کردند زیرا رقیبی در بازار نداشت و ایدهی خوبی به نظر میرسید.
این استارتاپ از سال ۲۰۱۸ تورهای اختصاصی خود را نیز به کاربران ارائه میدهد. این استارتاپ از زمان راهاندازی بیش از ۱۵ میلیون تور فروخته است.
مشتریها میتوانند نظر خود و نقاط ضعف و قوت خدماتی که استفاده کردهاند را در سایت منتشر کنند و ارائهدهندههای خدماتی که بهطور مکرر نقد منفی دریافت کنند، از وبسایت حذف خواهند شد. طبق گزارش کرانچبیس، این استارتاپ تابهحال بیش از ۶۵۴ میلیون دلار سرمایه جذب کرده و یکی دیگر از یونیکورنهای صنعت گردشگری است.
منبع : اقامت ۲۴