ایران سرزمین مناطق بکر و ناشناختهای است که اگر هر لحظه، هوای دل کندن از زندگی روزمره را داشته باشیم، در هر فصلی که بخواهیم میتوانیم به مکانی مناسب و زیبا برای تفریح و دریافت آرامش و طبیعت گردی سفر کنیم.
بیشک برای مسافرت، مناطق سرسبز و کوهستانی در اولویت قرار دارند؛ رنگ سبز نمایانگر سرزندگی و امید به رویش است و دیدن منظره ای پوشیده از چمنزارها و دشتهای سرسبز، میتواند مدتها روحمان را نوازش کرده و موجب آرامش شود.
با وبلاگ اقامت ۲۴ در معرفی و آشنایی با ییلاق سوباتان ، یکی از زیباترین مناظر ایران همراه باشید.

سوباتان از زیباترین جاذبه های طبیعی ایران
سوباتان کجاست؟
در فاصله ۲۲ کیلومتری شهر لیسار تالش، ییلاقی سرسبز و زیبا با چشم اندازهای منحصر به فرد وجود دارد که می توان آن را بدون تردید، زیباترین جاذبه طبیعی ایران دانست.
برای رزرو هتل تالش، به سایت اقامت۲۴ مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید : “جاذبه های گردشگری تالش”
این ییلاق به نوعی مرز میان جنگل های تالش و دشت های اردبیل بوده و تمام پیرامون آن با منظره های سرسبز پوشیده شده است.
ییلاق سوباتان به دلیل واقع شدن در منطقه جغرافیایی ویژه، دارای چشمه های فراوان و آب و هوایی خنک بوده و در روزهای گرم سال به عنوان یکی از بهترین مقاصد سفر شناخته می شود.

آدرس: فاصله ۲۲ کیلومتری شهر لیسار تالش، منطقه ییلاقی سوباتان
این منطقه علاوه بر زیبایی های فراوان، دارای قدمت کهنی بوده که کشف چندین گور چند هزار ساله، تاییدی بر این موضوع است.
سوباتان در گویش ترکی به معنی محل فرود و ریزش آب است و گمان می رود یکی از دلایل نام گذاری این منطقه با این نام، ریزش باران های فراوان و فرو رفتن آن در میان حفره های موجود در منطقه باشد.
بیشتر بخوانید : “مناطق بکر شمال ایران، لیست و عکس”
از سوی دیگر بدلیل اینکه سراسر این منطقه مملو از گیاه گلپر بوده و در زبان محلی به گلپر، سو گفته می شود و وتون نیز به معنی رویدن است، عنوان می گردد که این منطقه با نام سوباتان و به معنی محل رویش گلپر شناخته می شود.

این منطقه با نام سوباتان و به معنی محل رویش گلپر شناخته می شود.
چشم انداز ها و منظره های زیبا در کنار آب و هوایی خنک و مطبوع، گردشگران فراوانی را در روزهای فصل تابستان به این منطقه جذب می کند.
با سفر به ییلاق سوباتان می توان جاذبه های فراوانی نظیر منطقه غار گنجخانه، آبشار ورزان، چشمه باتمان بلاق، آبشار ماهار، گودال سنگی، دشت گل های شقایق، دره های زیبا و سرسبز و بسیاری چشم انداز زیبای دیگر را مشاهده کرد.
چطور به سوباتان برویم؟
یکی از مسیرهای رسیدن به سوباتان از سمت جاده تالش است که ۳۶ کیلومتر با سوباتان فاصله دارد. بخشهایی از این مسیر خاکی بوده پس به جای خودروی شخصی بهتر است نیسان یا پاترولی گرفته و به وسیله آن به این مکان بروید.
از دیگر مسیرهای رسیدن به سوباتان، مسیر تالش، آق اولر است. جاده تالش تا آق اولر آسفالت بوده و حدود ۴۰ کیلومتر است، پس از رسیدن به آق قولر در ادامه جاده خاکی آن میتوانید به وسیله خودروهای شاسیبلند و یا نیسان خود را به سوباتان برسانید.
از لیسار نیز میتواند به سوباتان بروید. مسیر لیسار تا سوباتان ۲۰ کیلومتر بوده ولی به دلیل سختی، این مسیر به گردشگران مبتدی پیشنهاد نمیشود.
اگر از سمت تهران حرکت کردهاید، باید به ترمینال آزادی رفته و سوار اتوبوسهای اردبیلی که از جاده سرچم میگذرند، شوید و پس از آن در روستای بودالالو پیاده شوید. پس از پیاده شدن از وانتهای منطقه کمک گرفته و با آنها خود را به سوباتان برسانید.
منبع : وبلاگ اقامت ۲۴
2 Comments
پریوش
به عنوان یه محتوانویس همیشه از قلمتون لذت بردم و خواستم با نوشتن این کامنت شما رو تحسین کنم. شاد و پیروز باشید.
سپهر
متاسفانه جایی نخوندم در مورد جاده ش.
حدودا ۲:۳۰ دقیقه زمان میبره رفتن به سوباتان
که البته بیشتر مسیر خاکی و جاده بشدت خراب هستش
فقط شاسی و نیسان میتونن برسن به مقصد
من با ۲۰۶ رفتم و هیچکی از ماشین های گذری بهم نگفتن که دقیقا ۱۰ دقیقه مونده به سوباتان جاده طوری میشه که دیگه نمیشه رفت بالا . با اینکه ۹۰ درصدمسیر رو رفته بودم مجبور شدم برگردم .
حتما حتما اگر قصد دارید برید با ماشین های شاسی و یا از محلی های اونجا بخواین که با نیسان شمارو ببرن .
جاده ش هم واقعا خطر ناکه ، اگر خدایی نکرده اتفاقی برا ماشین بیوفته خیلی سخت میشه درست کردنش و برگشتن .