دریاچه نمک خور اصفهان
اصفهان

دریاچه نمک خور اصفهان

15 دی 1397 ۰2,601

دریاچه نمک خور اصفهان ، منطقه ای که تا چشم کار میکند زمینی فرش شده با چند ضلعی های منظم در کنار هم دیده میشوند، چهره ای خارق العاده به مرکز ایران بخشیده است. اگر به دنبال بازدید از بزرگترین دریاچه ی نمک فصلی ایران هستید، بدون شک جز دریاچه ی نمک خور اصفهان انتخاب دیگری نخواهید داشت. در این مطلب قصد داریم سفری کوتاه به بخش های مختلف این دریاچه داشته باشیم.

برای آشنایی با دریاچه ی نمک خور اصفهان، ویژگی های زیست محیطی، شرایط آب و هوایی و هر آنچه برای سفر به آن لازم است بدانید، با وبلاگ اقامت۲۴ همراه باشید.

معرفی دریاچه نمک خور اصفهان

دریاچه نمک خور در ۴۰ کیلومتری شهرستان خور و بیابانک، با وسعت ۲۰۰۰ کیلومتری در کویر مرکزی کشور عزیزمان واقع شده و با داشتن منابع غنی و بی نظیر از انواع مواد معدنی مانند پتاس، که به جرأت می توان گفت بزرگ ترین منبع برای استخراج این ماده ی معدنی در کل دنیا خواهد بود، گوشه ی دیگری از زیبایی های ایران محسوب میشود. لازم به ذکر است که سطح این دریاچه از آب دریا تنها ۷۰۷ متر ارتفاع دارد و تبخیر شدید رطوبت خارج شده از ترک های موجود روی زمین، باعث بوجود آمدن پلیگون های نمکی (چند ضلعی) شده اند.

دریاچه نمک خور اصفهان

زمین های باتلاقی که ورود به آنها در فصل بارندگی بخاطر درصد بالای چسبندگی کمی خطرناک می باشد، در مناطق غرب، شرق و شمال دریاچه ی نمک خور وجود دارند. پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان به تنهایی به این منطقه وارد نشوید و از راهنما و تورهای کویر نوردی کمک بگیرید تا بدون دردسر از سفرتان لذت ببرید و چیزی جز خاطرات خوش از این دریاچه نداشته باشید.

دریاچه نمک خور اصفهان

ویژگی های زیست محیطی دریاچه نمک خور اصفهان

با توجه به اینکه دریاچه نمک خور اصفهان پوشیده از چند ضلعی های نمکی بوده و خاک آن شور می باشد، در نتیجه نمی توان در این منطقه انتظار رشد گیاه و سرسبزی را داشت. البته اگر کمی از دریاچه فاصله بگیرید، در بیابان های نزدیک به آن، نوعی پوشش گیاهی را مشاهده خواهید کرد که کمیاب بوده و استقامت زیادی در برابر خشکی دارد. پوشش گیاهی این منطقه اسکنبیل می باشد و با توجه به اینکه ریشه ی آن توانایی حرکت تا ۲۰ متر زیر خاک را دارد، در نتیجه به راحتی می تواند از آبهای زیر زمینی استفاده کند. تقابل طبیعت سرسبز و خاک خشک کویری در نزدیکی دریاچه نمک خور اصفهان، چهره ای منحصر به فرد به آن بخشیده است.

شرایط زیست محیطی دریاچه نمک خور به گونه ای می باشد که هیچ حیوان یا پرنده ای در آن زندگی نمی کند و گرداگرد آن را سکوت و آرامش فرا گرفته است و بهترین شرایط برای قدم زدن و لذت بردن از سکوت را دارد.

دریاچه نمک خور اصفهان

بهترین زمان سفر به دریاچه نمک خور نمک اصفهان

یکی از ویژگی های منحصر به فرد دریاچه نمک اصفهان، داشتن چهره های متفاوت در فصول گرم و سرد سال می باشد. چهره ی سفید رنگ دریاچه نمک خور در روزهای گرم بهار و تابستان، در روزهای سرد و بارانی پاییز و زمستان بخاطر ترکیب گل رس و نمک، رنگ سیاه به خودش می گیرد. به عبارت دیگر، سفر به دریاچه ی نمک خور اصفهان در هر زمان از سال خوبی های خاص خودش را دارد و این شما هستید که تصمیم میگیرد در گرمای سوزان قدم به این منطقه بگذارید یا چهره ی خارق العاده و سیاه رنگ دریاچه را در آب و هوای معتدل زمستان آن ببینید.

دریاچه نمک خور اصفهان
Photo by :Mehdi Saghlima

شرایط آب و هوایی دریاچه نمک خور اصفهان

دریاچه نمک خور مانند تمام مناطق کویری ایران، در حالت کلی آب و هوای خشک با بارندگی بسیار کم دارد، به طوری که در تمام طول سال متوسط ۲۰ میلیمتر بارندگی را در این منطقه شاهد هستیم. تابستان برای این دریاچه به معنای رسیدن به اوج گرما و دمایی حدود ۵۵ درجه سانتیگراد بالای صفر در روز و ۲۵ درجه در شب می باشد که شرایط را برای گردشگران کمی سخت می کند.

با توجه به اختلاف دمای حدود ۳۰ درجه ای بین روز و شب در دریاچه نمک خور، لایه های نمکی در سطح زمین شکسته میشوند و با خارج شدن رطوبت داخل زمین به بیرون و تبخیر ناگهانی آنها، نوعی چند ضلعی با ارتفاع حدود ۳۰ سانتی متر در سطح دریاچه نمک خور ایجاد میشود که یکی از زیباترین جاذبه های آن محسوب می گردد.

دریاچه نمک خور اصفهان
Photo By : Petas

جاذبه های دریاچه نمک خور اصفهان

در نگاه اول اگر بخواهیم جاذبه های دریاچه نمک خور اصفهان را معرفی کنیم، بدون شک چیدمان چند ضلعی های نمکی منطقه که گویی با مهندسی خاص طراحی شده اند، از بهترین دلایل برای انتخاب آن به عنوان مقصد سفر می باشد. پلی گون یا همان چند ضلعی های روی دریاچه نمک خور، تنها گوشه ای از زیبایی های آن هستند و نمی توان از کویر طبقه ای که هم مرز با دریاچه می باشد، غافل شد.

شاید برایتان جالب باشد که برخورد اشعه مادون قرمز خورشید با نمک های سیاه رنگ در زیر زمین، باعث انبساط آنها شده و به لایه های سطحی زمین فشار وارد شده و به صورت اشکال تیز تغییر شکل پیدا میکنند. زمینی پوشیده از اشکال عجیب و تیز که شرایط ورود به آن را کمی سخت می کند، در نوع خودش بی نظیر بوده و در کنار پلی گون ها، سوژه ی عکاسی بسیاری از افراد می باشد.

امکانات تفریحی و رفاهی نزدیک به دریاچه نمک خور اصفهان

دریاچه ی نمک خور اصفهان از نظر علم کانی شناسی و زمین شناسی شرایط کاملا منحصر به فردی داشته و یکی از غنی ترین مناطق از نظر پتاس می باشد. وجود معادن بی نظیر پتاس در این منطقه باعث شده است تا در چند سال اخیر، اولین تولید کننده ی پتاس ایران در این منطقه راه اندازی شود. دریاچه ی نمک خور اصفهان بعد از راه اندازی این مجتمع و شکل گرفتن شرایط مناسب برای جذب گردشگر، به شدت مورد توجه همگان قرار گرفته و تورهای کویر نوردی و برنامه های تفریحی زیادی را در این منطقه شاهد هستیم.

دریاچه نمک خور اصفهان

از جمله امکانات تفریحی و رفاهی که مجتمع پتاس در دریاچه نمک خور اصفهان فراهم کرده است، می توان به دهکده نمکی اشاره کرد که حمام های متنوع نمکی، آبشار نمکی، سایت رصد آسمان زیبا در شبهای کویر و استخرهای مجهز و سوئیت های اقامتی با شرایط ایده آل برای استراحت را گرد هم آورده است.

دریاچه نمک خور اصفهان

رانندگی و آفرود در دریاچه نمک خور اصفهان

نبود پوشش گیاهی و شرایط مناسب برای زندگی حیوانات و خزندگان در دریاچه نمک خور اصفهان، باعث شده است تا در چند سال اخیر تیم های آفرود و رانندگی به این منطقه وارد شوند و به تفریح و خوشگذرانی بپردازند. متاسفانه عدم توجه به پیامدهای این نوع تفریح در دریاچه نمک خور باعث شده است تا پلی گون ها چهره ای نامتعارف به خودشان بگیرند و شاهد از بین رفتن آنها هستیم. بدون شک قدم زدن و لمس زیبایی های این منطقه از نزدیک و با پای پیاده و عکاسی در غروب های دل انگیز، که در کنار لذت بردن از سفر، حفظ بافت منطقه را به همراه دارد، می توانند جایگزین خوبی برای رانندگی در دریاچه نمک خور باشند.

منبع : وبلاگ اقامت ۲۴

۴/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×